Nicolae Ciucă, după ce Legea pensiilor a fost adoptată cu scandal în Guvern: „Întotdeauna, noi, liberalii, am fost susținătorii majorărilor oneste, cu adevărat sustenabile”

Guvernul României a adoptat, în ședința de guvern de joi, Legea pensiilor, după trei amânări a ședinței din cauza unor discuții în contradictoriu între ministrul finanțelor, Marcel Boloș și ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.
Mircea Filipescu
09 nov. 2023, 19:55
Nicolae Ciucă, după ce Legea pensiilor a fost adoptată cu scandal în Guvern:

Nicolae Ciucă a declarat ulterior că noua Lege are la bază patru principii agreate în coaliție: contributivitate, stabilitate, solidaritate și egalitate.

Citește și Victor Ciutacu: „Aș vrea să cunosc și eu identitatea sfătuitorului secret al premierului Marcel Ciolacu, care-l învaţă cu cash-ul, ţuica şi porcul”

„Partidul Național Liberal este cel care a susținut întotdeauna creșterea pensiilor în condiții sustenabile. Legea, care a fost astăzi aprobată în ședința de guvern, are la bază patru principii pe care le-am agreat în coaliție: contributivitate, stabilitate, solidaritate și egalitate.

Întotdeauna, noi, liberalii, am fost susținătorii majorărilor oneste, cu adevărat sustenabile și am demonstrat acest lucru și în ultimii ani. Din 2020 și până astăzi,

PNL a majorat pensiile cu aproximativ 40% și de fiecare dată am făcut-o pe baza unor calcule solide și bine fundamentate.

Grija pentru seniori trebuie să fie un angajament pe care îl onorăm cu fiecare ocazie, construind o Românie în care fiecare cetățean să simtă respectul și recunoștința pe care societatea i le datorează pentru anii de muncă”, a scris președintele Senatului, Nicolae Ciucă, pe Facebook.

Citește și Coaliţia PSD-PNL ia o pauză în vederea alegerilor. Ciucă anunţă renunţarea la listele comune: „Strategia PNL va fi să se distanteze de PSD”

Legea pensiilor a fost adoptată în şedinţa de guvern de azi. Marcel Ciolacu a declarat că în noua lege a pensiilor va fi eliminat pragul de 9,4% din PIB, reprezentând cheltuieli cu pensiile. Premierul a mai precizat că în 2024 nu vor exista măriri de impozite, dar a solicitat şi un plan de măsuri pentru creşterea colectărilor la bugetul de stat.

Guvernul a adoptat Legea Pensiilor. Ședința de guvern a fost suspendată, după ce ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, care susține că nu sunt bani pentru majorări, s-a certat cu toată lumea. Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a făcut o criză de nervi, în timp ce Marcel Boloș era închis în birou și refuza să-și dea avizul pe Legea Pensiilor. Ulterior, ministrul liberal și-a dat avizul pe proiect, iar acesta a fost introdus pe ordinea de zi a ședinței de Guvern.

Prima mărire a pensiilor va avea loc din 1 ianuarie, când va fi indexat punctul de pensie, aşa cum prevede legea, iar a doua va avea loc la 1 septembrie, când majoritatea pensiilor vor creşte prin recalculare, „reparând nedreptăţi majore”, a spus Marcel Ciolacu. „Prin aprobarea acestei legi, vom elimina pragul de 9,4% din PIB, introdus de cei care doreau blocarea creşterii pensiilor până în anul 2070”, a adăugat Marcel Ciolacu.

 

 

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Țările în care locuiesc cei mai mulți oameni obezi. Ce loc ocupă România
Capital.ro
Anunțul cel mare despre PACE. A vorbit cu Vladimir Putin: O pace echitabilă
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Șoferii, obligați să ia în calcul acest aspect. Ce trebuie să citească înainte de-a conduce
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Laurențiu Reghecampf o pune la zid pe Prodanca: 'Cum să-ți plătesc curentul când tu stai cu Ronald' 😲
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
Obligatoriu peste tot în România. Decizia intră în vigoare de astăzi, 3 Iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Cele mai slabe rezultate la Evaluarea Națională din ultimii cinci ani: Doar 74% dintre elevi au luat note peste 5
MediaFlux
S-a aflat CINE ÎL ÎNLOCUIEȘTE pe BIDEN!
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?