Nicolae Ciucă: Eu am convingerea asta că noi trebuie să ne prezentăm în faţa oamenilor aşa cum suntem, nefardat, nepoleit

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, este de părere că trebuie să se prezinte în faţa alegătorilor ”nefardat, nepoleit”, exact aşa cum este. ”Oricât de mult am farda un personaj anume, românii au puterea să vadă dincolo de de fard”, a afirmat Ciucă.
Filip Stan
16 oct. 2024, 22:42
Nicolae Ciucă: Eu am convingerea asta că noi trebuie să ne prezentăm în faţa oamenilor aşa cum suntem, nefardat, nepoleit

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit, într-un interviu difuzat mieruri de gsp.ro, despre cartea sa, gândită de PNL ca o acţiune de promovare şi a fost din nou întrebat depsre panourile publicitare care au împânzit întreaga ţară.

”A făcut parte din strategia noastră de comunicare. Mai mult decât atât, la începutul anului, Partidul Naţional Liberal a închiriat tot ceea ce ţine de panotaj, din februarie până la încheierea campaniei în în noiembrie şi, odată cu comasarea alegerilor, a existat un slot de timp în care efectiv plăteam panotajul respectiv fără să urcăm nimic pe el (…) s-a luat decizia să facem o promovare a liderului partidului”, a afirmat Ciucă.

EXCLUSIV. Ludovic Orban: ”Șansa lui Ciucă de a ajunge în turul doi la prezidențiale este foarte mică, dacă nu cumva egală cu zero”

Întrebat dacă i s-a părut complicat să facă fotografiile şi toată pregătirea pentru carte, panouri şi campanie, Ciucă a precizat că nu este genul de om căruia să-i placă foarte mult aceste lucruri.

”Nu cred că trebuie să pierdem timpul cu poze, cu tot felul de…cum să vă spun de activităţi înaintea alegerilor (…) Ştiţi care este părerea mea despre acest aspect? Se încearcă o inducere a unei anumite percepţii şi o îmbrăcare a personajului într-un anume fel, pentru a putea să influenţeze decizia oamenilor la vot. Eu am convingerea asta – şi am spus-o şi o voi spune de fiecare dată – că noi trebuie să ne prezentăm în faţa oamenilor aşa cum suntem”, a mai declarat liderul PNL.

Citește și EXCLUSIV. Ludovic Orban, despre cheltuielile lui Klaus Iohannis: I-a luat puterea mințile!

Nicolae Ciucă crede un candidat trebuie să se prezinte în faţa alegătorilor ”nefardat, nepoleit”. ”Şi să avem curajul să ne ducem în faţa oamenilor cu ceea ce putem, cu ceea ce facem, cu ceea ce am făcut şi ceea ce ei percep despre noi. Şi oricât de mult, să ştiţi, oricât de mult am farda un personaj anume, românii au puterea să vadă dincolo de de fard, românii simt”, a mai declarat liderul PNL.

Preşedintele PNL: Când vine vorba de alegeri, contează şi persoana, dar contează foarte mult partidul

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, într-un interviu difuzat miercuri seară, că este optimist în privinţa rezultatului alegerilor, pentru că se bazează pe forţa PNL, cel mai vechi partid politic din UE. În plus, Ciucă a afirmat că PSD a arătat de fiecare dată că are o maşinărie de vot puternică, dar ”cetăţenii au avut grijă să nu lase puterea deplină într-o singură mână”.

Nicolae Ciucă a fost întrebat, miercuri seară, la gsp.ro, dacă este optimist în ceea ce priveşte alegerile şi a afirmat: ”Sigur că da, sunt optimist şi vă şi explic de ce. În primul rând, când vine vorba de alegeri, aici contează şi persoana, dar contează foarte mult partidul, forţa partidului şi vorbim de Partidul Naţional Liberal, care este partidul cu cea mai consistentă, cea mai lungă istorie în Uniunea Europeană. Până să avem Brexitul aveam Partidul Conservator din Marea Britanie, dar acum Partidul Naţional Liberal este cel mai vechi partid politic din UE”.

El s-a referit la PNL de-a lungul istoriei şi la valorile promovate de liberali: ”Eu personal cred în aceste valori, cred în familie, cred în D-zeu, cred în tot ceea ce înseamnă patria şi nu patriotismul acesta spus din vorbe, ci făcut prin fapte. Şi sunt convins că, aşa cum în momentul de faţă avem 1.146 de primari, 12 preşedinţi de consilii judeţene, avem peste 11.500 de consilieri local, 350 de consilieri judeţeni, este o forţă politică, plus întreg activul de partid care, dacă stăm să ne uităm doar la rezultatele de la locale, Partidul Naţional Liberal a fost ori pe primul loc, ori pe locul doi. Nu văd cum nu poate să-şi ducă oricine ar fi candidatul în turul doi. De aceea sunt foarte optimist, sunt optimist pentru că eu cred foarte mult în membrii Partidului Naţional Liberal, cred în românii care identifică tot ceea ce a ţinut de progres şi dezvoltare în România, cu guvernări de dreapta, şi aceste aceste argumente şi aceste atribute îmi dau încredere”.

Întrebat fiind dacă nu se teme că maşinăria de vot a PSD-ului ar fi mai puternică, liderul PNL a declarat: ”Mi-a plăcut cum a spus maşinăria (…) O fi. De fiecare dată a arătat că au o maşinărie de vot puternică, dar, atunci când a fost vorba de decizii care cu adevărat impactează pe viaţa şi pe tot ceea ce înseamnă efectele şi consecinţele asupra românilor, asupra României, cetăţenii au avut grijă să nu lase puterea deplină într-o singură mână”.

Nicolae Ciucă, întrebat dacă i-a fost frică în Afganistan şi Irak: Eu sunt convins că fiecărui om în astfel de situaţii îi este frică

Nicolae Ciucă a vorbit, într-un interviu difuzat miercuri seară de gsp.ro, despre stagiile din Afganistan şi Irak şi a reiterat ideea că cei care au fost acolo, inclusiv el, nu s-au considerat niciodată eroi.

Ciucă a reafirmat că cei trimişi de România în treatrele de operaţii doar şi-au făcut treaba. Întrebat dacă i-a fost frică, Ciucă a afirmat: ”Eu sunt convins că fiecărui om în astfel de situaţii îi este frică. Este doar o chestiune de cum îţi dozezi reacţia la frică şi în ce fel foloseşti acea temere. Cine spune că nu îi este frică eu nu-l cred, dar trebuie să ai curajul să faci ce trebuie în situaţiile respective”.

El a reiterat ideea că oricine poate să spună ce doreşte despre el, dar să nu atace Armata Română şi ce au făcut militarii români.

În repetate rânduri, Nicolae Ciucă a afirmat că, în bătălia de la Nassirya, unde a condus Scorpionii Roşii, fiecare şi-a făcut datoria. Lupta a fost prezentată de o manieră eroică pentru că ”a fost pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial, când Armata română a tras cu muniţie reală în afara teritoriului”.

”Nu suntem niciunul eroi”, a declarat recent Ciucă. Cu altă ocazie, Ciucă a afirmat că a doua zi un general britanic a venit la militarii români să vadă dacă şi-au îndeplinit misiunea. El a precizat că nu este vorba de a brava şi că niciodată nu a spus că ei au făcut ceva ieşit din comun.

DailyBusiness
Cine sunt norocoșii pensionari care se bucură de peste 5.000 € lunar la pensie?
Spynews
Cum poți contacta boala care te poate ucide în 48 de ore! Care sunt metodele de prevenție a meningitei meningococică
Bzi.ro
A uimit în noul sezon „Românii au talent”: Andra a venit la masa juriului cu un decolteu îndrăzneț
Fanatik.ro
Județele din România unde oamenii au cele mai mari șanse să-și găsească locuri de muncă. Către ele fug majoritatea românilor
Capital.ro
Dispar banii cash? Ce se întâmplă cu plata în numerar. Schimbare în Europa
Playtech.ro
Andreea Bălan PLÂNGE în hohote, în fața tatălui ei! ”Este cel mai greu moment!” VIDEO EXCLUSIV
DailyBusiness
S-a stabilit! Salariul românilor crește din 1 ianuarie 2025!
Adevarul
Donald Trump, atac furibund la actorul de origine română Sebastian Stan: „Un gunoi uman!”
wowbiz.ro
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
Spynews
Amanta i-a cerut să renunțe la soție! Meko face declarații exclusive! Cum se împarte luptătorul între femelie din viața lui
Spynews
Cum a pus-o la punct pe Theo Rose fosta iubită a lui Anghel Damian! Vorbele grele pe care i le-a adresat
Evz.ro
Ipoteza siluriană. A existat o civilizație avansată înaintea oamenilor?
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
kanald.ro
Kate Middleton a încălcat protocolul regal. Gestul total interzis pe care Prințesa de Wales l-a făcut în public
Cancan.ro
Cât a costat rochia de mireasă pe care Theo Rose a purtat-o la nunta cu Anghel Damian. Nimeni nu se aștepta să dea atât!
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Obligație pentru cei care stau la casă sau la bloc. Te lasă fără locuință. Nu ignora!
StirileBZI
România va produce carne hibridă! Ce veți găsi în parizer, pateu și crenvurști
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
stirilekanald.ro
Detalii șocante despre eleva din Călărași moartă din cauza unei provocări: "Poate era obosită"
substantial.ro
Vera Jourova critică dur platformele sociale administrate de Elon Musk
MediaFlux
TRUMP, scos din MINȚI de un ACTOR celebru ROMÂN. A vrut să-i INTERZICĂ FILMUL!
Shtiu.ro
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Puterea.ro
Pesta ovină ne-a prins iar cu temele nefăcute. Ce lecții învață România după eradicarea virusului care a decimat sute de mii de oi și capre