”Creşterea economică pe care am obţinut-o trebuie să fie resimţită de oameni, iar pentru a reuşi acest lucru, instituţiile statului trebuie să fie mai performante. După un an în care PIB-ul ţării a crescut cu 49 miliarde de euro, trebuie să regăsim aceeaşi dinamică şi în încasările de la buget. Avem nevoie de un sistem de colectare mai eficient, prin care bugetul să aibă resursele necesare politicilor publice aşteptate de cetăţeni”, a transmis premierul Ciucă pe Facebook.
Şeful Executivului anunţă: ”L-am demis, azi, pe şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor şi am luat act de demisiile şefilor ANAF şi Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale”.
Nicolae Ciucă spune că ”reformarea acestor instituţii trebuie accelerată, prin digitalizare, profesionalizarea angajaţilor şi eficientizarea procedurilor de lucru”.
”Doar astfel vom putea valorifica în interes public rezultatele bune ale economiei şi vom răspunde nevoilor sociale. Prin continuarea programelor de investiţii masive, colectare corectă a veniturilor la buget şi exploatarea resurselor noastre naturale, România va intra într-o nouă etapă de modernizare, în beneficiul tuturor cetăţenilor săi”, mai arată premierul în postare Nicolae Ciucă.
Şeful ANAF Lucian Heiuş a demisionat din funcţie, la un an de la numire, postul său urmând să revină unui reprezentant al PSD. ”Regret că nu pot duce până la capăt procesul de modernizare a ANAF şi proiectele începute acum şi sper ca viitorul preşedinte să continue proiectele de digitalizare ale instituţiei”, afirmă el, subliniind şi că în mandatul său ANAF ”a deschis căi de acţiune către zone de evaziune care n-au mai fost abordate până acum”.
Bogdan-Lari Mihei a fost numit în decembrie 2021 de premierul Nicolae Ciucă în funcția de președinte al Autorității Vamale Române, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.
Potrivit CV-ului său, Bogdan-Lari Mihei a fost în perioada aprilie 2018 – ianuarie 2019 vicepreședinte ANAF, coordonator al structurilor vamale. Are o diplomă de licență în construcții civile la Universitatea Tehnică de Construcții București-Facultatea de construcții civile, agricole și industriale, una de drept la Universitatea Biotera, master la SNSPA în managementul organizațiilor politice și civile și diferite calificări „dezvoltarea competențelor profesionale în domeniul vamal la Institutul Național de Administrație – MAI sau în măsuri anticorupție pentru Poliția de frontieră și vamă.
Citeşte şi: Ce pensie va avea Nicolae Ciucă după impozitarea pensiilor speciale