Nicolae Ciucă îl avertizează pe Ciolacu: „Comisarul european este al României, nu al PSD. Nu este atributul unui singur om, fie el şi prim-ministru, ci este o decizie care trebuie luată în cadrul coaliţiei”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă lansează un atac, marţi, la adresa premierului Marcel Ciolacu, pe tema desemnării comisarului european din partea României, liderul liberal afirmând că acest post este al României şi nu al PSD şi nu este atributul unui singur om, fie el şi prim-ministru, ci este o decizie care trebuie luată în cadrul coaliţiei.
Mircea Filipescu
20 aug. 2024, 16:41
Nicolae Ciucă îl avertizează pe Ciolacu:

În plus, Ciucă mai arată că putem lua în calcul postul de comisar european pentru Agricultură, care va contribui şi la sprijinul atât de necesar de care au nevoie fermierii români, dar va cântări şi la susţinerea întregii regiuni. Preşedintele PNL face un apel către partenerii de coaliţie să lase deoparte interesul politic imediat şi să discute serios despre nevoile României, nu ale PSD.

”Pentru mine, maturitatea politică înseamnă dialog deschis şi obiectiv pentru interesele României. Din păcate, PSD este adeptul unui joc care pare orientat mai mult către interesele proprii şi pune dialogul – un pas absolut necesar pentru consens şi decizie – pe ultimul plan. Nu este o bătălie a funcţiilor, este o discuţie principială într-un guvern care ar trebui să urmărească exclusiv interesul României. Din păcate, în acest moment, România este unul dintre statele care nu a făcut încă propunerea de comisar european. Aşa cum îi spune şi titulatura, comisarul european este al României – nu al PSD, care pare să înţeleagă tot mai puţin asta. Desemnarea unui comisar european nu este atributul unui singur om, fie el şi prim-ministru, ci este o decizie care trebuie luată în interesul României, în cadrul coaliţiei. Nu este un post de partid, ci este o poziţie esenţială pentru ţară în următorii ani”, a scris preşedintele PNL, într-o postare pe Facebook.

Nicolae Ciucă arată că ”până la ora la care scrie aceste rânduri, nu există un mandat din partea coaliţiei care să vizeze postul de comisar european care va reveni României.

”Nu mă refer doar la numele acestuia, ci şi la portofoliul pe care România îl vizează. Pentru o ţară în care integrarea europeană este o poveste de succes care continuă, cred că ar trebui să luăm în calcul şi postul de comisar european pentru Extindere. Avem o bogată experienţă conferită de un traseu deloc uşor al aderării, pe care o putem oferi ţărilor candidate, care negociază sau aspiră la statutul de membru UE”, precizează Ciucă.

Liderul liberal subliniază că ”putem lua în calcul postul de comisar european pentru Agricultură. Acesta va contribui şi la sprijinul atât de necesar de care au nevoie fermierii români, dar va cântări şi la susţinerea întregii regiuni”.

Citeşte şi: S-a decis! Marcel Ciolacu va candida la alegerile prezidențiale: „Sunt sigur că împreună vom reuși să recâștigăm Președinția după 20 de ani”

”Având în vedere rolul esenţial al României în asigurarea securităţii alimentare în Europa de Est, experienţa noastră poate contribui la gestionarea provocărilor agricole la nivel european”, explică Ciucă.

”De aceea, fac un apel către partenerii de coaliţie să lase deoparte interesul politic imediat şi să discutăm serios despre nevoile României, nu ale PSD. Campania electorală va trece, interesul poporului român rămâne!”, spune Ciucă în mesaj.

Premierul Marcel Ciolacu afirma, recent, despre numirea comisarului european, că posturile se negociază întâi în interiorul famililor europene şi că urmeaxă să aibă discuţii şi cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Premierul a anunţat că europarlamentarul PSD Mihai Tudose nu doreşte să meargă comisar, arătând că a avut o discuţie cu acesta, şi a zis că vrea să rămână alături de echipă. ”Cu alte cuvinte m-a refuzat”, a mai spus premierul. Despre Victor Negrescu, Marcel Ciolacu a arătat că este o variantă de comisar.

Ulterior, premierul a anunţat că va face propunerea de comisar european din partea României după ce va avea o discuţie în acest sens cu preşedintele Klaus Iohannis.

Vicepreşedintele PNL Florin Roman afirma, la rândul lui, că nominalizarea lui Victor Negrescu pentru postul de comisar european este ”o glumă”, chiar ”una proastă” şi că Negrescu ”este cel care a promovat şi susţinut proiectul de lege privind parteneriatul civil, la cererea lui Liviu Dragnea”, dar şi cel care ”a încercat scoaterea MCV după celebra Ordonanţă 13 şi modificarea codurilor penale”.

Citeşte şi: Raluca Turcan susţine păstrarea coaliţiei de guvernare: „Fiind în perioada de alegeri, evident că tensiunile dintre PNL şi PSD cresc. Nu, PNL nu iese de la guvernare”

Spynews
Surpriza anului în televiziune! O emisiune fenomen, un brand în presa de monden, revine în curând! Antena Stars pregătește lovitura
Bzi.ro
Andreea Bălan, provocatoare într-un costum de baie minuscul! A făcut senzație pe plajă, la 40 de ani
Fanatik.ro
Stațiunile de pe litoralul românesc unde să nu mergi în luna august. Trebuie să le eviți neapărat. Ce s-a descoperit în apă
Capital.ro
Vladimir Putin a dat ordinul. Decizia de care toți se temeau, în plin război: Este necesar
Playtech.ro
WOW cum arată casa lui Alain Delon din Franța. E UNICĂ în lume, nimeni NU are așa vilă
DailyBusiness
ULTIMĂ ORĂ. PREȚUL ENERGIEI TOCMAI A BUBUIT!
Adevarul
Secretele lui Putin, dezvăluite de fostul său consilier economic: „Războiul din Ucraina se va termina într-un singur fel“
Spynews
A fost înregistrat primul deces din cauza virusului West Nile în România. Alți doi pacienți au ajuns la spital, iar unul dintre ei e în stare gravă
Spynews
Lovitură grea pentru Brad Pitt! Fiica Angelinei Jolie a renunțat oficial la numele tatălui ei
Evz.ro
Piața modei în România își revine. Cât cheltuie românii pe îmbrăcăminte și încălțăminte
Ego.ro
Ce s-a întâmplat cu prima Dacia fabricată la Colibași, pe 20 august 1968. Textul inscripționat la motorul mașinii
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Vacanța de vară, prelungită! Anunț de ultimă oră pentru elevi
Cancan.ro
Cătălina Ponor a ajuns de nerecunoscut! Cum s-a transformat trupul ei, la 7 ani după ce s-a retras din gimnastică
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Momente de coșmar pentru pensionarii care și-au primit deciziile de recalculare! „Mi s-au tăiat 500 de lei”. Românii s-au strâns, revoltați, în fața caselor de pensii
Capital.ro
Doliu național în Biserica din România. S-a stins cel mai iubit părinte: A fost chemat de Dumnezeu
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
stirilekanald.ro
„Vor să mă omoare!” Doi polițiști din Câmpia Turzii, eroi pentru o femeie răpită în plină stradă!
substantial.ro
Lansetele Okuma: performanță și inovație pe malul apei
MediaFlux
AVERISMENT pentru PENSIONARI! MINISTRUL MUNCII a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...