Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a explicat care este diferența pricipala între el și contracandidatul Marcel Ciolacu în lupta pentru alegerile prezidențiale. Este o chestiune la care se răspunde foarte simplu: „El şi-a servit partidul, eu mi-am servit ţara”, a spus Ciucă.
Despre Mircea Geoană, Ciucă a spus că este candidatul PSD arătând că acesta nu este independent atâta timp cât a fost timp de cinci ani preşedintele PSD. Despre Elena Lasconi, preşedinta USR, Ciucă a arătat că aceasta are în ultima vreme o activitate care ridică semne de întrebare, cu referire al afirmaţia ei despre diaspora.
”Ce mă diferenţiază de Marcel Ciolacu este o chestiune la care se răspunde foarte simplu: El şi-a servit partidul, eu mi-am servit ţara. Cred că este un plus faţă de oricare candidat pentru că toată viaţa mea profesională, am ajuns în politică după aproape 40 de ani de activitate profesională şi nu am făcut nimic altceva decât învăţ să iubesc decât am crezut vreodată că pot să iubesc România, să lucrez cu oamenii şi să fac în aşa fel încât să fac tot ceea ce îmi stă omeneşte cu putinţă să facă ceea ce trebuie pentru oameni”, a declarat Nicolae Ciucă la ProTv, întrebat despre contracandidatul său de la PSD.
”Domnia sa a fost preşedintele PSD pentru cinci ani. Este un membru al PSD, nu poate fi independent (..) atâta timp cât a fost timp de 5 ani preşedintele PSD”, a arătat Ciucă.
Despre Elena Lasconi, Nicolae Ciucă a afirmat că ”are o activitate care în ultima perioadă de timp ridică anumite semne de întrebare”.
Despre George Simion, Ciucă a spus că nu poate să facă o comparaţie cu acesta. ”Suntem din generaţii diferte, avem viziuni diferite şi politic suntem totalemente pe axe care nu au nicio convergenţă”, a precizat Ciucă.
”Cel puţin a avut câteva declaraţii legate de românii din diaspora care au plecat din ţară doar pentru că li s-a părut mai facil să cumpere un bilet decât să rămână în ţară. Eu cred că românii din diaspora merită respectul şi consideraţia noastră pentru că nu au plecat de bine, au plecat pentru că şi-au gîsit o viaţă mai bună în diaspora şi au avut o contribuţie în dezvoltarea României”, a spus liderul liberal.
Nicolae Ciucă nu crede în sondaje. „Eu cred foarte mult în ceea ce simt românii”
Surprinzător pentru un om politic, președintele PNL Nicolae Ciucă a mărturist că nu crede în sondaje. De aceea se declară optimist la alegerile prezidențiale.
Candidatul la alegerile prezidențiale Nicolae Ciucă a fost întrebat de Andreea Esca, în platoul Știrilor PROTV, despre sondajele care nu îi sunt tocmai favorabile în raport cu ceilalți contracandidați.
„Păi sper că trebuie să credem în sondaje. Nu? Înainte de alegerile locale, sondajele dădeau Partidul Național Liberal la 14-16% am închis alegerile locale la 30% ca atare, dacă este să facă o similitudine între sondaje și rezultatul final, sper să se concretizeze și la alegerile prezidențiale. Eu cred foarte mult în ceea ce simt românii. Românii văd dincolo de ecran.
Românii văd dincolo de aceste cifre ale sondajelor, atunci când sunt în cabina de de vot. Ștampila, pun, ștampila unde trebuie, unde consideră ei că este mai bine și pe cei care îi reprezintă cu adevărat.”, a spus Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă a relatat și momentul în care a optat pentru cariera politică, după cea de militar: „Îmi place să fac lucruri pentru oameni. Asta am făcut toată viața mea și am povestit că domnul președinte mi-a cerut să accept să devin ministru al Apărării și am acceptat. Intrarea în politică am făcut-o cu președintele partidului de la acea vreme, cu Ludovic Orban, care mi-a zis că este suficient. E timpul să avem și un demers politic, o abordare care ține de relația mea cu județul de unde proveneam și în felul acesta am intrat în politică.
În momentul de față îmi place foarte mult că am posibilitatea să vorbesc cu oamenii, să mă adresez oamenilor și să mă încarc de la oameni cu tot ceea ce avem noi de făcut ca oameni politici. Este foarte important ca oamenii politici să aibă un respect față de ceea ce discută cu oamenii, de ceea ce angajează și să se țină de cuvânt, pentru că asta este esența, oamenii. Românii și-au pierdut încrederea în oamenii politici, pentru că una spun și alta fac”.