Nicolae Ciucă nu crede în ruperea coaliţiei înaintea alegerilor: Am spus românilor că asigurăm guvernarea, că asigurăm stabilitatea politică, asta vom face până la capăt

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, miercuri seară, că oamenii s-au săturat să audă despre stabilitate, dar aceasta este importantă.
Filip Stan
04 sept. 2024, 22:12
Nicolae Ciucă nu crede în ruperea coaliţiei înaintea alegerilor: Am spus românilor că asigurăm guvernarea, că asigurăm stabilitatea politică, asta vom face până la capăt

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, miercuri seară, că PNL şi PSD vor asigura guvernarea în următoarele trei luni, până după alegerile din această toamnă, în ciuda faptului că liderii celor două partide vor candida în alegerile prezidenţiale.

”Sunt foarte multe înterebări, dacă se menţine coaliţia, ţinând cont că atât subsemnatul, cât şi Marcel Ciolacu vom candida la alegerile prezidenţiale, ne aflăm într-o coaliţie. Am reuşit ca împreună să gestionăm aproape 3 ani de zile tot ceea ce ţine de problematica guvernării, nu cred că în următoarele trei luni de zile nu suntem în măsură să asigurăm guvernarea”, a declarat Nicolae Ciucă, la TVR Info, miercuri seară.

Sondaj SOCIOPOL: Marcel Ciolacu, lider detaşat la prezidenţiale, luptă strânsă pentru locul 2 cu Simion mai bine clasat ca Geoană şi Lasconi

El a adăugat că românii nu sunt interesaţi de lupta politică, ci îi interesează să îşi ducă liniştiţi viaţa mai departe.

”Este o chestiune care ţine de cele două mari partide politice, sunt cele două cele mai mari partide politice, lucru care s-a demonstrat şi prin  rezultatele obţinute la alegerile locale şi dincolo de această temă a alegerilor prezidenţiale şi parlamentare, pe noi ne interesează să ducem mai departe angajamentul faţă de oameni. Am spus românilor că asigurăm guvernarea, că asigurăm stabilitatea politică, asta vom face până la capăt, dacă nu ne împinge cineva afară de la masă. Pe oameni nu îi interesează atacurile politice, pe oameni îi interesează să îşi ducă liniştiţi viaţa mai departe, să aibă o perspectivă, lucru valabil şi pentru mediul de afaceri”, a adăugat Ciucă.

Ciucă: Apreciem stabilitatea când intrăm în haos

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, miercuri seară, că oamenii s-au săturat să audă despre stabilitate, dar aceasta este importantă. Liderul PNL a explicat că nu a fost o perioadă uşoară, cea în care a condus Guvernul, dar că liderii politici au avut maturitatea necesară să găsească soluţii pentru stabilitate.

”Nu pot să spun că a fost o perioadă uşoară, dar nici nu pot să spun că am fost marcat într-un anume fel. Mi-a plăcut foarte mult că au existat soluţii pentru toate aceste probleme. Deşi la vremea respectivă, când a căzut Guvernul Cîţu, s-a creat o stabilitate politică, a existat o maturitate necesară la nivelul liderilor politici să se aşeze la masă şi să discute o soluţie de stabilitate politică. Acum, când vorbim de chestiunea aceasta, deja termenul a fost prea mult utilizat şi lumea zice «mai lăsaţi-ne cu stabilitatea»”, a declarat Nicolae Ciucă, miercuri seară, la TVR Info.

El a atras atenţia că stabilitatea este apreciată atunci când apare haosul. ”Apreciem stabilitatea când intrăm în haos şi vedem ce se întâmplă în Bulgaria care se pregăteşte de al şaptelea rând de alegeri anticipate. Sunt chestiuni care ţin de o coerenţă a actului de guvernare”, a adăugat Ciucă.

Preşeditele PNL joacă la două capete: Am discutat cu doamna Elena Lasconi, am lăsat în continuare cale deschisă dialogului

El a mai transmis că oamenii îşi doresc stabilitate şi linişte, nu-i interesează atacurile politice. Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, miercuri seară, că a discutat cu preşedintele USR, Elena Lasconi, lăsând cale deschisă dialogului, dar nu crede că se mai poate ajunge la un proiect politic comun înaintea alegerilor de la finalul anului.

”Am discutat cu doamna Elena Lasconi, am lăsat în continuare cale deschisă dialogului. Până în momentul de faţă nu am primit niciun semnal, nici nu cred că se mai poate întâmpla ceva pentru că am văzut deja cu mult timp în urmă afişele de candidatură la alegerile prezidenţiale. Ca atare, dacă nu reuşim să punem laolaltă efortul comun, pentru un proiect comun…”, a declarat Nicolae Ciucă, la TVR info, miercuri seară.

Acesta a adăugat că nu s-a reuşit finalizarea scenariilor, după ce Elena Lasconi s-a referit la igienizarea PNL.

Nicolae Ciucă: Viziunea mea pentru România este România care contează / Sunt un om căruia nu îi place să vorbească

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, care va candida în alegerile prezidenţiale de la finalul anului, a declarat, miercuri seară, că ”România care contează” este viziunea sa pentru ţară şi că este un om căruia nu îi place să vorbească şi lasă faptele să vorbească pentru el.

Întrebat, miercuri seară, la TVR Info, ce îl deosebeşte de alţi candidaţi în alegerile prezidenţiale de la finalul anului, Nicolae Ciucă s-a referit la viziunea sa pentru România.

EXCLUSIV. Marcel Ciolacu, faţă-n faţă cu Victor Ciutacu. Dezvăluirile momentului despre prezidenţiale, ultimele sondaje şi adevărul despre pensii

”Viziunea mea pentru România este România care contează, România care contează pentru români, România care contează pentru parteneri. Sigur, în interiorul acestei sintagme se regăsesc toate proiectele şi tot ceea ce vrem să facem, astfel încât să îndeplinim aşteptările oamenilor pentru că, şi la nivelul Preşedinţiei şi la nivelul Guvernului, trebuie să facem ceea ce oamenii aşteaptă de la noi, ceea ce le spunem oamenilor atunci când ne ducem în campania electorală şi este absolut necesar să dovedim că înapoia acestor vorbe se regăsesc faptele noastre”, a declarat Nicolae Ciucă.

Preşedintele PNL a explicat că nu îi place să vorbească, dar că asta nu este o caracteristică a militarilor. El a precizat că pentru el faptele contează.

”Dacă m-aţi întrebat ce mă deosebeşte, tocmai, poate sunt un om căruia nu îi place să vorbească foarte mult şi nu îmi place să vorbesc pentru că faptele sunt cele care… Asta nu înseamnă că dacă suntem militari nu ştim să vorbim sau nu ne place să vorbim. Nu, este o chestiune care pleacă din convingerea mea pentru ceea ce înseamnă o activitate care este îndreptată spre a demonstra că poţi să rezolvi probleme, că îţi asumi aceste probleme, că îţi asumi responsabilităţi şi faci lucruri. Faptele sunt cele care o să vorbească pentru noi”, a mai spus Ciucă.

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, miercuri seară, că volumul pe care l-a scris nu este un bestseller şi nu se aşteaptă să primească vreun premiu pentru literatură, el explicând că este vorba despre viaţa sa personală, pentru a se prezenta publicului.

”În momentul de faţă, pentru că nu a existat alt motiv cu care să atace competitorul, a existat această chestiune. Cartea nu a vrut să fie un bestseller, nu mă aştept la un premiu pentru literatură, pentru că nu despre asta este vorba”, a declarat Nicolae Ciucă, miercuri seară, la TVR Info.

Preşedintele PNL a afirmat că volumul pe care urmează să îl lanseze este ”o mărturie şi o mărturisire”.  ”Este o mărturie şi o mărturisire. Am fost militar şi prea puţin cunoscut în spaţiul public. Puţină lume, membrii PNL au spus «dom’le, trebuie să vă cunoaştem cumva» şi am luat această decizie, iar în carte se găsesşte viaţa mea aşa cum am trăit-o, de la momentele în care am reuşit să mai am amintiri, până în zilele de astăzi, ceea ce este o cestiune normană, nu e nimic deosebit”, a precizat Ciucă.

Liderul liberalilor a adăugat că faptul că toată lumea vorbeşte despre cartea sa, îi dovedeşte că el contează în ecuaţia prezidenţială.

”Pentru că s-au luat de mine, pentru mine e un semn că într-adevăr contez în ecuaţia prezidenţială”, a subliniat Nicolae Ciucă.

 

Spynews
Iustina de la Insula iubirii, prima imagine cu fetița ei și a lui Cornel! Postarea cu care și-a înduioșat fanii / FOTO
Bzi.ro
Irina Loghin a ajuns la poliție! „Sunt extrem de supărată și întristată!”
Fanatik.ro
Ele sunt cele patru zodii care își schimbă viața după 8 septembrie. Visuri împlinite, șanse importante, dar și împăcări pentru ele
Capital.ro
Când se schimbă, de fapt, banii în România? Se va trece la Euro: Ani foarte grei
Playtech.ro
CUTREMURĂTOR! Drama prin care a trecut Selina. Detalii șocante din trecutul iubitei lui Victor Slav
DailyBusiness
BANI GREI pentru educație! Iată cât costă începutul școlii în România
Adevarul
Vladimir Putin schimbă tactica pentru a îngenunchea Ucraina
Spynews
Primele declarații ale lui Alfred Bulai după percheziții. “Câtor studente le-ați zis să se dezbrace?” Sociologul: “Hai, măi, lăsați-mă! “
Spynews
Cele mai frumoase imagini de la botezul fiicei Laurei Cosoi! Ce nu s-a văzut până acum de la marele eveniment | FOTO
Evz.ro
Cele mai nebunești acțiuni ale marilor „spioni” Coldea și Dumbravă constatate de DNA
Ego.ro
”M-au torturat ca pe Isus!” Ce a pățit în închisoare Gheorghe Dincă
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Fiica lui Adrian Minune divorțează! Karmen a dat vestea în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Betty Salam și-a părăsit soțul după Asia Express 2024. Ce s-a întâmplat între cei doi la filmările show-ului de la Antena 1
Playsport.ro
ĂSTA e apartamentul INDECENT al lui Țiriac! E cât 10 terenuri de tenis și are pat cât o „garsonieră”, de 16 metri pătrați, tapițat cu piele de elefant
kanald.ro
Cum să îți reglezi geamurile termopan, pentru sezonul rece! Soluția care te va ajuta să plătești mai puțin la căldură
Capital.ro
Traian Băsescu s-a cutremurat: Îl plângea că e pe moarte! Răsturnare totală de situaţie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
S-a aflat de ce s-a sinucis Ionuț! Ce durere cruntă îl apăsa, de fapt
substantial.ro
Naționala României a ajuns în Priștina pentru debutul în Nations League împotriva Kosovo
MediaFlux
L-au ciuruit. DONALD TRUMP, mai sărac cu 163 milioane de dolari
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...