Nicolae Ciucă nu exclude varianta unui candidat comun PNL – PSD la prezidențiale: „Există discuții pentru că suntem la guvernare împreună”

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a dezvăluit că există negocieri cu PSD pentru ca viitorul candidat la prezidențiale să fie comun.
Filip Stan
12 sept. 2023, 18:35
Nicolae Ciucă nu exclude varianta unui candidat comun PNL - PSD la prezidențiale:
Nicolae Ciucă a decis când va demisiona. Liderii coaliţiei decid viitorul României la Vila Lac

Nicolae Ciucă a spus că trebuie măsurate așteptările electoratului și trebuie văzută „cum este primită o astfel de construcție politică”.

„Discuții cu Partidul Social Democrat există pentru că suntem la guvernare împreună. Orice evoluție politică viitoare trebuie să depindă de rezultatele guvernării. Orice opțiune politică rămâne deschisă. Discutăm de un proiect care trebuie să se concretizeze în ceea ce așteaptă electoratul de la noi. Nu de fiecare dată poate să funcționeze un construct politic după cum își doresc liderii sau partidele însele. Este vorba de modul în care ne raportăm la ceea ce așteaptă electoratul și la modul în care putem să realizăm un proiect politic care să ofere o perspectivă”, a spus Nicolae Ciucă, la Parlament.

Citește și Marcel Ciolacu admite că poartă discuţii cu PNL pe tema candidaturilor pe liste comune: „Normal, facem politică. Eu aş merge şi la Comisia Europeană cu candidat comun”

Nicolae Ciucă a fost întrebat dacă electoratul PNL agreează o alianță PSD-PNL pentru alegerile din 2024, iar șeful Senatului a spus că „Trebuie să măsurăm și să vedem ce vrea electoratul”.

„Toate ipotezele și toate variantele de lucru pentru un construct politic sunt pe masa fiecărui partid, nu numai la noi, la oricare dintre partide care vor să aibă o abordare coerentă a anului electoral 2024”, a spus șeful PSD.

„Este nevoie să asigurăm coerența funcționării coaliției și rezultate foarte bune la guvernare. Este nevoie să identificăm care sunt așteptările electoratului și cum este primită o astfel de construcție politică și, desigur, să vedem ce își doresc electoratul și partidul fiecăruia dintre noi”, a completat fostul premier.

În privința posibilității ca PSD și PNL să aibă un singur candidat pentru alegerile prezidențiale, șeful Senatului nu a exclus-o. „Dacă discutăm de o coerență a abordării întregului an electoral, poate să ajungă și în acest punct”.

Citește și Marcel Ciolacu, despre fondurile europene din exerciţiul financiar trecut: „Am depăşit o absorbţie de peste 93%, în acest moment”
 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă de Inteligența Artificială
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Arsenal ilegal descoperit în locuința unui pensionar din Tulcea
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'