Nicolae Ciucă nu vrea un tandem cu Marcel Ciolacu premier: „Nu, pentru că ar fi o chestiune absolut nereală”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă că ar fi ”irealistă” ipoteza conform căreia candidatul PSD să nu intre în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, având în vedere, pe de o parte, scorul obţinut de acest partid la alegerile locale, iar pe de altă parte istoria PSD.
Mircea Filipescu
23 aug. 2024, 22:29
Nicolae Ciucă nu vrea un tandem cu Marcel Ciolacu premier:
Prima ședință a coaliției după scandalul prezidențiabililor. Ce subiecte fierbinți vor dezbate Ciucă și Ciolacu

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă că formule precum ”Nicolae Ciucă, preşedinte – Marcel Ciolacu, premier” sunt discutate de mult timp în spaţiul public, liderul liberal susţinând că nu a discutat cu PSD acest subiect. Ciucă este de părere că o discuţie pe acest subiect ”nu are niciun fel de perspectivă legată de realitate şi de abordarea strategică pentru alegerile generale şi prezidenţiale”.

”Formulele acestea sunt discutate de mult în spaţul public”, a afirmat Nicolae Ciucă, vineri, într-o conferinţă de presă, întrebat dacă a discutat varianta ”Nicolae Ciucă, preşedinte – Marcel Ciolacu, premier”.

Marcel Ciolacu a anunţat echipa cu care va conduce PSD. Gabriela Firea, scoasă din cercul puterii

Întrebat dacă se negociază, în prezent, această variantă, liderul PNL a răspuns: ”Acum? Nu”.
”Nu, pentru că ar fi o chestiune absolut nereală şi nu vreau să lansez în spaţiul public, să comentez o situaţie care nu are niciun fel de perspectivă legată de realitate şi de abordarea strategică pentru alegerile generale şi prezidenţiale”, a continuat Ciucă.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă că ar fi ”irealistă” ipoteza conform căreia candidatul PSD să nu intre în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, având în vedere, pe de o parte, scorul obţinut de acest partid la alegerile locale, iar pe de altă parte istoria PSD.

”Nu am discutat acest aspect cu Marcel Ciolacu şi mi s-ar părea oarecum irealist să discutăm că Partidul Social Democrat, la rezultatele pe care le-a obţinut în alegerile locale şi la istoria alegerilor de până acum, nu va reuşi să îşi ducă candidatul la turul 2. E greu de discutat chestiunea asta şi, din punctul meu de vedere, mi s-ar părea aşa, o chestiune un pic… de joacă”, a afirmat Nicolae Ciucă, vineri seară, întrebat dacă a discutat cu Marcel Ciolacu despre o eventuală susţinere a PSD în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, în situaţia în care Ciucă intră în al doilea tur împotriva unui alt candidat decât Ciolacu.

Ciucă a susţinut că îşi doreşte să ”bată orice candidat” în al doilea tur al scrutinului prezidenţial din acest an.

Marcel Ciolacu respinge un tandem cu Nicolae Ciucă după alegerile prezidenţiale

Marcel Ciolacu, întrebat despre un tandem președinte – premier cu Ciucă, a fost categoric: „Am văzut ce a însemnat un preşedinte care şi-a dorit guvernul său”.  El a mai declarat că a anunțat-o pe Ursula von der Leyen despre candidatura sa la prezidenţiale, iar șefa CE i-a transmis „mult succes”.

Marcel Ciolacu a fost întrebat joi, într-o conferinţă de presă la Bruxelles, dacă, în cazul în care va ajunge să concureze în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale cu Nicolae Ciucă, mai există posibilitatea ca cei doi să formeze un tandem președinte – premier.

Citește și: Guvernul a prezentat oficial calendarul alegerilor parlamentare şi prezidenţiale

„Nu, am văzut ce a însemnat. Avem un preşedinte care şi-a dorit guvernul său, fără să ţină cont de voinţa românilor. A rezultat timp de opt luni o struţo-cămilă, un guvern de dreapta mai mult decât dezastruos, la care trebuie să îndreptăm şi în acest moment anumite lucruri, inclusiv în PNRR. Dacă vreţi, vă pot detalia toate tâmpeniile trecute şi toată abordarea neprofesionistă şi secretă când au făcut acest PNRR. Nu. Cred că românii vor decide cine va fi şi preşedintele României şi cine va fi şi viitorul prim-ministru”, a răspuns Marcel Ciolacu.

El a mai arătat că nu a avut o discuţie cu Nicolae Ciucă pe acest subiect și că, mai întâi, trebuie să obţină votul de susţinere în partid pentru candidatura la prezidenţiale.

„Nu am avut… Eu am mai spus, nu-i nici prima, nici ultima oară când o spun, să ştiţi că, ca şi profil, eu sunt un om foarte simplu. Lucrurile despre care m-aţi întrebat deja sunt mult prea sofisticate pentru mine, chiar şi politic. Nu am nicio înţelegere cu nimeni. Voi candida dacă colegii mei îmi vor acorda votul sâmbătă, mergem mai departe şi pe urmă vedem, pâş, pâş, pâş, aşa”, a mai spus liderul PSD.

„Am anunţat-o şi pe doamna preşedinte (Ursula von der Leyen), dar ştia”, a mai spus Marcel Ciolacu. El a fost întrebat ce i-a transmis preşedinta Comisiei și a răspuns că „mult succes!”.

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Cinci zodii vor avea noroc triplu din 1 septembrie. Opulență, fericire și șanse uriașe în viețile acestor nativi
Capital.ro
S-a schimbat legea pentru șoferii cu permis categoria B. Ce poți conduce la 24 de ani
Playtech.ro
Zi neagră în România! A MURIT cel mai mare român din toate timpurile, ce tragedie fără margini
DailyBusiness
BANI DE LA GUVERN pentru acești români!
Adevarul
Carmen Dan acuză „statul subteran” că a fabricat dosarul penal care o vizează pe sora ei: „Doamna ministru, nu te gândi să candidezi!”
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Reguli noi pentru cei ce vor să închirieze. Măsuri de combatere a crizei locuințelor.
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și pe medaliații olimpici de peste Prut ca pe „frații” lor români: „Nu suntem o Țară?”
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina Camilla
Playsport.ro
E INCREDIBIL cum poate să arate! Sara Carboneră, RĂVĂȘITOARE după ce a învins cancerul și a divorțat de Casillas! Cum a apărut pe plajă
kanald.ro
Județul în care pensionarii nu vor mai primi deciziile de recalculare a pensiilor. Se suspectează ca există erori la distribuire
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Amendă pentru șoferii care au acest dispozitiv pe mașină
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
stirilekanald.ro
Știrea momentului! Dana Marijuana, internată la PSIHIATRIE! Dezvăluiri de ultimă oră
substantial.ro
Fostul uragan ajunge în Europa: Șefa ANM a anunțat când vin furtunile după canicula extremă
MediaFlux
DATA la care pensionarii vor primi deciziile CORECTATE. Anunț de ULRIMA ORĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...