Nicolae Ciucă, pasionat de grădinărit. Ce mâncăruri îi place să gătească

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat în emisiunea ,,La cină" că una dintre activitățile preferate este grădinăritul. Fostului premier îi place și să gătească.
Filip Stan
06 nov. 2023, 15:49
Nicolae Ciucă, pasionat de grădinărit. Ce mâncăruri îi place să gătească

Saramura de pui este rețeta cu care se laudă fostul premier Nicolae Ciucă. A învățat-o de la bunici și acum o pregătește și el pentru cei dragi.

”Gătesc. Am puţine ocazii să-mi surprind soţia gătind, dar atunci când o fac, o fac cu mare pasiune, pentru că îmi place să gătesc, gătesc simplu, nimic complicat. (…) Saramura de pui e o reţetă pe care am învăţat-o din familie, de la bunici, de la părinţi. În Oltenia la noi este o mâncare specific pregătită, pentru că nu este doar acel pui prăjit pe grătar şi la care se adaugă o parte din condimente, fără zeamă multă.

Citește și: Nicolae Ciucă, dezvăluiri nebănuite: „N-am fost niciodată în concediu în străinătate. Nu știu dacă ne ajunge o viață să descoperim România și frumusețile ei”

În Oltenia este cu mai multă zeamă, totul se pune pe grătar, inclusiv roşiile, ardeii, usturoiul se pune într-un anume moment, atunci când se pune şi cimbrul. […] E un fel de mâncare de familie. Şi îmi aduc aminte cu mare plăcere când ajungeam acasă, ce era la îndemâna bunicii era tocmai acest fel de mâncare. Şi o savuram cu plăcere, ne bucuram de ea.”, a povestit președintele PNL și al Senatului, Nicolae Ciucă.

Citește și: Nicolae Ciucă: ”Nu am fost niciodată pregătit să intru în politică. A fost un mandat de premier de care nu mi-e ruşine. Plecatul acasă înseamnă o dezertare. Niciodată!”

Nicolae Ciucă a vorbit despre una dintre activitățile sale preferate și anume grădinăritul, activitate pe care o face alături de soție.

,,Avem în curte câţiva metri pătraţi unde am oprit un colţ şi pe colţul acela reuşim să cultivăm ceea ce îi trebuie unei familii pentru timp de vară şi toamna.

Pentru că sâmbăta trecută am reuşit să scoatem tot ce mai rămăsese în grădină şi să ne pregătim pentru a întreţine bucăţica respectivă şi a o pregăti pentru primăvară. Avem roşii, avem ardei gras, capia, gogoşari, busuioc, cimbru, castraveţi. Şi cam atât, că nu mai au loc.

Este o chestiune de relaxare, dincolo de faptul că ai acea satisfacţie proprie când te duci în grădină şi îţi iei legumele de acolo. Noi le plantăm, noi le întreţinem, noi le copilim, că aşa se zice când le rupi partea aceea care creşte suplimentar.

E o chestiune pe care o facem, încă o dată, cu mare plăcere. Şi, câteodată, când nu am timp şi mă depăşesc activităţile, să ştiţi că am o lanternă de cap şi intru şi seara. Şi dacă s-a întunecat şi este nevoie, lucrez cu lanterna. Şi este soţia, de asemenea, care mă ajută. Ne ajutăm unul pe celălalt.”, a spus Nicolae Ciucă.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Aceasta este temperatura la care trebuie setat aerul condiționat vara. Puțini știu cât de important e
Capital.ro
Statul NU mai dă BANI. Decizia lovește în zeci de mii de români. Au anunțat vineri, 5 iulie
Playtech.ro
Când intră pensiile pe card în iulie 2024. Pe ce dată se fac plățile
DailyBusiness
BNR, anunțul momentului pentru românii cu credite! Ce se întâmplă cu dobânda de referință?
Adevarul
Cum a rămas România fără uriașele păduri seculare. Planul eșuat al lui Ceaușescu de reîmpădurire a țării
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
VIDEO. Din povețele lui Nicolae Iorga: „Atunci când toată lumea tace, în țara asta se naște un prost”. Cu istoricul Alex Mihai Stoenescu la „Hai România”
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Locul de basm supranumit 'Elveția României'. Se află la 406 km de București și puțini turiști au auzit de el
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Statul te obligă să declari. Noua regulă impusă din 1 iulie. Te oprește în trafic și te amendează
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
România asigură transport medical pentru un soldat ucrainean rănit grav
MediaFlux
Prințul William, DEZVĂLUIRI INCREDIBILE despre PRINȚESA DIANA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!