Din decembrie 2020 și până în prezent deputații au fost nevoiți să voteze în plen de aproximativ 4400 de ori. Cu toate astea, zeci de parlamentari au lipsit de la mai bine de o treime din aceste voturi, semn că fie nu au mers la muncă, fie nu au fost interesați să-și exprime votul asupra legilor din Parlament.
Parlamentarul cu cea mai mică activitate este deputatul neafiliat Norbert Apjok, aflat la al doilea mandat după ce a fost ales pe listele UDMR, partid care l-a exclus în 2021 după ce a mințit că are facultate. În afara depunerii jurământului acesta nu a mai vorbit niciodată în plen, nu a avut vreo inițiativă legislativă și nici nu a semnat vreun alt demers în acest sens, potrivit Ziare.com.
Singura sa activitate a fost în 2022 când a trimis o întrebare către ministrul Economiei și cel al Mediului cu privire la situația minelor dezafectate din Maramureș, iar mai apoi, în luna decembrie a aceluiași an, când a adresat o întrebare către MAI cu privire la combaterea luptelor ilegale de câini și a comerțului internațional ilegal de animale.
În ce privește activitatea din plen, Norbert Apjok a fost prezent la numai 543 de voturi din Camera Deputaților, dintr-un total de aproximativ 4400. Procentual, deputatul a fost prezent la 10% din voturile totale care au avut loc în plen.
Exceptându-i pe deputații care au avut activitate guvernamentală, următorii deputați cu prezență mică la voturile din plen sunt:
Ion-Alin-Dan Ignat (PNL) prezent la 1434 de voturi;
Laurențiu-Daniel Marin (PSD) prezent la 1610 voturi;
Grădinaru Radu-Vicențiu (PSD) prezent la 1631 de voturi;.
Nici șefii de partid nu stau bine la capitolul prezenței la vot
La rândul lor, președinții de partid au avut și ei o prezență scăzută raportat la numărul total de voturi în plen. Cu toate astea, toți, în afară de George Simion, au avut activitate și la Guvern. Astfel, cele mai puține prezențe până în prezent le are liderul PNL, Nicolae Ciucă, care a votat electronic de 284 de ori dintr-un total de 1718, traducându-se printr-o prezență de 31%. Din noiembrie 2021 și până în iulie 2023, Ciucă a fost premierul României, iar anterior a fost ministrul Apărării.
Ceilalți șefi de partide au fost aleși la Camera Deputaților, acolo unde au avut loc în total aproximativ 4400 de voturi electronice. Dintre aceștia, cele mai puține voturi electronice le are liderul UDMR Kelemen Hunor, care s-a exprimat de 1198 de ori, fiind urmat de către Cătălin Drulă (2603) și Marcel Ciolacu (2608). Până în iunie 2023, Kelemen Hunor a fost vicepremier în ambele coaliții de guvernare.
Cu toate că nu a avut vreo altă activitate oficială, președintele AUR George Simion s-a exprimat la doar 2267 de voturi, adică jumătate din numărul total.