Nicolae Ciucă a mai spus că municipiul Cluj-Napoca poate să devină un model de bună practică la nivel național, ținând cont de numărul femeilor implicate în proiecte de inovare, cercetare şi dezvoltare.
„Am constatat că există cu adevărat egalitate de gen. Am văzut foarte multe doamne şi domnişoare prezente, ceea ce înseamnă că noi nu trebuie să mai aducem argumente multe despre relevanţa pe care o aveţi în toate proiectele care sunt în derulare la Cluj. Doresc să subliniez nivelul dumneavoastră de ambiţie şi vă mulţumesc pentru ceea ce faceţi, pentru că puteţi să deveniţi un model de bună practică pentru toate doamnele şi domnişoarele din ţară. (…) România este pe primul loc în Europa la ceea ce înseamnă numărul de doamne şi domnişoare aflate în topul managementului companiilor”, a afirmat Ciucă, după ce a vizitat expoziţia organizată cu prilejul Innowave Summit.
Premierul Ciucă le-a făcut aprecieri și le-a încurajat pe femeile antreprenor să continue să dezvolte proiectele pe care le derulează.
Citește și Femeile vor fi plătite la fel ca bărbaţii în fotbal. Decizie istorică luată la naţionalele SUA
„Faptul că vă implicaţi şi aveţi această participare consistentă în tot ceea ce şi-au propus autorităţile locale să realizeze în municipiul Cluj-Napoca, în judeţul Cluj, este pentru noi un motiv să ne bucurăm că există şanse, există speranţă şi vă încurajăm să creşteţi cât mai mult numărul de doamne şi domnişoare în toate aceste proiecte, pentru că perspectiva dumneavoastră cu certitudine este diferită de a bărbaţilor în anumite locuri, în altele este cât se poate de congruentă. Faptul că reuşiţi să puneţi în practică o serie întreagă de idei este doar în beneficiul dumneavoastră, al nostru, al autorităţilor locale, iar eu voi pleca de la Cluj însufleţit că există un model de bună practică pe care am să-l recomand”, a susţinut Nicolae Ciucă.
De asemenea, premierul l a amintit că, în calitate militar, a lucrat alături de doamne şi domnişoare. „Din postura de fost militar, vă pot spune că am lucrat cu doamne şi cu domnişoare care au avut curajul să se urce şi în carlinga unui avion, care au avut curajul să îşi asume să conducă şi un tanc şi un alt echipament tehnic de luptă, ceea ce înseamnă că am depăşit acele limite în care femeile puteau să facă doar anumite lucruri. Iată că pot să facă mult mai mult decât atât”, a spus premierul.
„Acolo unde sunt administraţii liberale lucrurile se mişcă altfel şi sunt orientate spre dezvoltare, spre inovare, spre cercetare, spre modernizare şi cred că asta trebuie să treacă dincolo de convingerea politică şi trebuie să se îndrepte către ceea ce trebuie să facem, astfel încât, la nivel naţional, să putem să folosim aceste modele şi să nu mai pierdem timpul să căutăm şi să descoperim, ci să luăm modelul, pachet aşa cum este el, şi să îl aplicăm şi în alte judeţe, în alte regiuni din ţară”, a continuat Ciucă.