Nicolae Gavrilescu, manager OMV Petrom, şi Ana Petre, expert piaţa imobiliară, reţinuţi

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Galaţi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Nicolae Gavrilescu, manager sector în cadrul diviziei teritoriale Moldova Sud a OMV Petrom, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită, şi Ana Petre, expert în piaţa imobiliară, responsabil cu înstrăinarea activelor secundare, pentru luare de mită, informează DNA. 
Iulian Tudor
28 mai 2014, 10:14
Nicolae Gavrilescu, manager OMV Petrom, şi Ana Petre, expert piaţa imobiliară, reţinuţi

În ordonanţa de reţinere se arată că în cauză există probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că, în perioada octombrie 2013 – mai 2014, inculpaţii Petre Ana şi Gavrilescu Nicolae i-au pretins, în mod direct, unui denunţător suma de 10.000 de euro pentru a-i aproba vânzarea-cumpărarea, la un preţ avantajos pentru denunţător, a unor imobile aparţinând Petrom SA, inculpaţii fiind angajaţii acestei societăţi, arată sursa citată.

De asemenea, cu prilejul celor două întâlniri avute la două restaurante din municipiul Galaţi, când a fost pretinsă suma de 10.000 de euro, denunţătorul a plătit contravaloarea notei de plată pentru Gavrilescu şi Petre.

”Ulterior, la data de 27 mai 2014, inculpatul Gavrilescu Nicolae a şi primit de la denunţător suma de 45.000, cu titlu de mită, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante. Concret, în cauză se reţine că, la sfârşitul anului 2013, societatea comercială administrată de denunţător şi-a manifestat intenţia de a cumpăra mai multe imobile aparţinând S.C. Petrom S.A., punct de lucru în comuna Slobozia – Conachi, jud. Galaţi, sens în care a luat legătura cu Petre Ana, persoana de contact din partea S.C. Petrom S.A. pentru astfel de contracte. Aceasta i-a relatat denunţătorului că îi poate aproba vânzarea imobilelor la preţul de 20.000 de euro, preţ oferit de către acesta şi situat sub cel cerut de S.C. Petrom S.A., de 50.000 de euro, întrucât ea este persoana care înaintează documentaţia factorilor decizionali din cadrul S.C. Petrom S.A. şi întocmeşte referatul final pe care directorii S.C. Petrom S.A. îl vor semna, sugerând că este necesară şi cointeresarea directorului de zonă, Gavrilescu Nicolae. Ulterior, în cadrul unei întâlniri pe care denunţătorul a avut-o atât cu Petre Ana, cât şi cu Gavrilescu Nicolae într-un restaurant din mun. Galaţi, cei doi i-au pretins acestuia, în mod direct, suma de 10.000 de euro, pe care acesta să-i remită înainte de începerea întocmirii documentaţiei pentru vânzarea-cumpărarea imobilelor. La 27 mai 2014, inculpatul Gavrilescu Nicolae a primit de la denunţător suma de 45.000, cu titlu de mită, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante”, adaugă sursa citată.

Celor doi li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală de inculpaţi şi acuzaţiile, conformitate cu art. 309 din Codul de procedură penală. La data de 27 şi 28 mai, Nicolae Gavrilescu şi Ana Petre au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi la Tribunalul Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, precizează DNA. 

Petrom: Colaborăm cu autorităţile în cazul celor doi angajaţi cercetaţi pentru luare de mită

Reprezentanţii Petrom au luat la cunoştinţă faptul că doi angajaţi ai companiei sunt cercetaţi penal pentru infracţiunea de luare de mită şi precizează că vor colabora cu organele de urmărire penală în acest caz, potrivit unui punct de vedere al companiei.

„Avem cunoştinţă de cercetarea penală aflată în curs privind infracţiunea de luare de mită de care sunt suspectaţi doi salariaţi, respectiv un şef de sector din cadrul zonei Moldova Sud şi un responsabil vânzări active secundare. Ancheta vizează o potenţială vânzare către o altă societate comercială a unui imobil dezafectat aparţinând companiei (fosta cantină) din localitatea Slobozia – Conachi, judeţul Galaţi”, se menţionează în documentul citat. 

Oficialii Petrom spun că este în interesul companiei ca aceste fapte să fie investigate.

„Compania a colaborat cu organele de urmărire penală şi va continua să furnizeze orice informaţii şi date solicitate în vederea descoperirii faptelor ce constituie infracţiuni şi a aflării adevărului, fiind în interesul companiei că aceste fapte să fie investigate. OMV Petrom este o companie responsabilă, care promovează standarde ridicate, atât în ceea ce priveşte principiile de afaceri, cât şi în ceea ce priveşte procedurile de lucru, şi care nu tolerează infracţiunile”, mai spun reprezentanţii companiei petroliere.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Mașinile interzise în România. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 18 iulie
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Codul Rutier. Verificați în documente această dată. Este obligatoriu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'