Nicolae Ioţcu, şeful suspendat al CJ Arad, este liber

Şeful suspendat al CJ Arad, Nicolae Ioţcu, este liber. Ioţcu fusese pus sub control judiciar, însă judecătorii au analizat si admis contestaţia sa de a scăpa de această pedeapsă.
Filip Stan
09 oct. 2015, 18:07
Nicolae Ioţcu, şeful suspendat al CJ Arad, este liber

Pus sub control judiciar de către Tribunalul Timișoara, Nicolae Ioțcu a contestat această decizie la Curtea de Apel Timișoara. Judecătorii au analizat, vineri, contestația lui Ioțcu și au decis să o admită. Decizia este definitivă, ceea ce înseamnă că Nicolae Ioțcu poate părăsi domiciliul, scrie aradon.ro.

Citeşte şi: RECHIZITORIU. Cum îşi aranja şpăgile Nicolae Ioţcu: Întâlniri prin restaurante şi limbaj codificat

„În temeiul art. 4251 alin. (7) pct. 2) lit. a) Cod procedură penală admite contestaţia declarată de inculpatul I.N.P. împotriva Încheierii penale din data de 06.10.2015 pronunțată de Judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Timiş, Secţia penală în dosarul nr. 6310/30/2015. Desfiinţează în parte încheierea contestată, numai sub aspectul obligaţiei prevăzute de art. 215 alin. (2) lit. a) Cod procedură penală. Rejudecând în aceste limite: În baza art. 215 alin. (2) lit. a) Cod procedură penală impune inculpatului I.N.P., pe timpul controlului judiciar, să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar în faţa căruia se află cauza. Menţine celelalte dispoziţii contestate. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat în procedura contestaţiei rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu din data de 09.10.2015”, se arată în soluţia Curţii de Apel Timişoara.

Citeşte şi Interceptări din dosarul şefului CJ Arad: Pătraşcu a confirmat înţelegerea cu Ioţcu

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest a lui Nicolae Ioţcu, preşedintele suspendat al CJ Arad, pentru trafic de influență.

Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA, „în cursul anului 2012, Ioțcu Petru Nicolae, în calitate de președinte al Consiliului Județean Arad, a pretins de la inculpatul Pătrașcu Alin Mircea, administrator al unei societăți comerciale, suma de 40.000 de euro, pentru a-și exercita influența în cadrul procedurii organizate la nivelul Consiliului Județean Arad, pentru atribuirea preferențială a unui contract de achiziție publică privind „Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad”, în valoare de 1.600.000 de euro.

Citeşte şi: Nicolae Ioţcu, aflat în arest preventiv, suspendat de la şefia CJ Arad

La data de 22 iulie 2015 Ioțcu Petru Nicolae a primit printr-un intermediar, de la Pătrașcu Alin Mircea, suma de 35.000 lei, iar inculpatul Nedelciu Adrian a primit prin intermediul aceluiași intermediar suma de 10.000 de lei, pentru ajutorul și sprijinul dat în atribuirea contractului respectiv.

La data de 24 iulie 2015 inculpatul Ioțcu Petru Nicolae a primit de la inculpatul Pătrașcu Alin Mircea, prin intermediul aceluiași intermediar, suma de 10.000 euro, urmând ca în cursul lunii august 2015, inculpatului să-i fie remisă și diferența de 20.000 de euro din suma totală pretinsă, pentru ajutorul și sprijinul dat în atribuirea contractului.

Cu ocazia remiterii sumei de 10.000 euro, Ioțcu Petru Nicolae a fost prins în flagrant de către procurorii anticorupție, asupra sa fiind găsită suma respectivă de bani.

Spynews
Câte calorii are un porumb copt. Cât poți să mănânci fără să te îngrași
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care e foarte apreciat în România și în întreaga lume. Keanu Reeves are un rol fenomenal în această capodoperă cinematografică
Capital.ro
Ordin în România, toleranță zero. Trebuie să dispară obligatoriu din țară. Se schimbă legea
Playtech.ro
BREAKING TAS a luat prima decizie în cazul Sabrinei Voinea. Hotărâre de ultimă oră
DailyBusiness
ATENȚIE, ȘOFERI! Nu mai reparați mașinile în aceste locuri niciodată
Adevarul
Cele cinci cetăți dacice din România de neuitat. Cum ajungem în cele mai misterioase locuri din Munții Carpați VIDEO
Spynews
Un nou cuplu în familia Mireasa? Cum au răspuns Bogdana și Sergiu, foști concurenți în sezonul 8, atunci când au fost întrebați dacă sunt împreună
Spynews
Fiul Anei Baniciu și al lui Edy Kovacs, obișnuit de mic cu localurile exclusiviste. Micuțul Aris, prima ieșire la restaurant cu părinții și bunicii din partea tatălui / PAPARAZZI
Evz.ro
S-a închis o televiziune din România. Gata, a fost scoasă din grila de programe
Ego.ro
Cum a fost surprinsă Sabrina Voinea alături de iubitul ei! Imaginile au devenit publice!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
„Viața cu persoane, un coșmar” Mesajul apărut pe contul Oanei Ciocan, după despărțirea de Jador
Cancan.ro
Un român a comandat „meniul zilei” la „împinge tava” din Eforie Nord, pentru 25 de lei. Ce a primit să mănânce, de fapt
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Tragedie în Portul Midia! Patru persoane și-au pierdut viața după ce o navă a fost cuprinsă de flăcări
Capital.ro
Șoferii care își vor primi BANII înapoi. S-a decis azi, 8 august: E un abuz
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Câini-roboți desfășurați în Ucraina pentru misiuni periculoase
MediaFlux
UCRAINA ATACĂ RUSIA! RĂSTURNARE de situație în RĂZBOI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!