Nicolae Popescu este din Târgu Jiu, are 43 de ani şi deţine afaceri în domeniul asigurărilor şi în imobiliare, scrie gorjeanul.ro. De-a lungul timpului a reuşit să strângă suficienţi bani cât să-şi permită să-şi îndeplinească visul, acela de a vedea toate minunile lumii. În urmă cu trei ani a pornit în prima sa expediţie, în Egipt. Acolo a văzut piramidele egiptene, iar anul trecut a fost în Peru, unde într-o lună a străbătut 35.000 de km, cea mai mare parte din călătorie făcând-o cu avionul. Expediţiile s-au dovedit şi dificile în unele cazuri, aşa cum s-a întâmplat în Peru, acolo unde din cauza altitudinii foarte mari a avut probleme cu climatizarea.
„Mi-am propus să văd toate cele 7 minuni ale lumii. Am început cu visul meu de când eram mic, cu Machu Picchu, pe care l-am vizitat anul trecut. Am fost pe vechiul drum al incaşilor. Una este să vorbeşti, alta este să mergi acolo, senzaţiile sunt foarte diferite. Machu Picchu înseamnă mai mult decât o simplă construcţie şi un simplu sat. Este un centru al energiei Universului, toată lumea care merge rămâne impresionată. Şi eu am simţit acelaşi lucru. Nu aş fi vrut să mai plec de acolo”, a spus Nicolae Popescu.
A vizitat triburile din Africa
La începutul acestui an a plecat în Africa, a fost în Kenya la marile rezervaţii de elefanţi. A trecut graniţa în Tanzania pe jos. Acolo a vizitat satele de maasai, unde a stat în cort, printre bivoli, hiene, chiar şi lei.
În luna aprilie şi-a continuat expediţiile pentru vizitarea minunilor lumii. A plecat în „călătoria vieţii”, în Tibet. A mers cu avionul până la Beijing, a vizitat Marele Zidul Chinezesc, iar în Xi’an, oraşul soldaţilor din ceramică, a mâncat larve. „Totul se datorează grandomaniei acestui împărat care, în zona acea de lângă Xi’an, şi-a pregătit mormântul, practic aceste armate erau să-l păzească pe el. Mai nou s-a descoperit că amplasamentul soldaţilor formează un cod şi transmite un mesaj şi acum se lucrează la descifrarea acestor coduri. Mormântul împăratului Chin există acolo sub un deal, încă nu s-a umblat la el deoarece, în vechile scrieri, se arată că sub un deal, într-un lac de mercur, pluteşte un sarcofag de jad în care este împăratul amplasat. Mercurul fiind foarte toxic nu poate pătrunde nimeni acolo. Încă se aşteaptă noi tehnologii”, a precizat Nicolae Popescu.
L-a impresionat poporul tibetan
De aici a plecat în Tibet, traversând podişul cu trenul. A mers aproape trei zile cu trenul pentru a traversa podişul, unde, la fel ca şi în Peru, a avut probleme cu altitudinea. Trenul ajunge şi la 3500 de metri, iar aerul este rarefiat. „Aveam oxigen în fiecare compartiment, pastilele nu le-am luat din timp. Erau nişte colegi de compartiment thailandezi cărora le-a fost foarte rău pe parcursul acestei călătorii. După aceşti mii de km, cu un peisaj fantastic, arid, am ajuns în capitala Tibetului, Lhasa, controlată de chinezi. Totul este păzit. Tibetanii sunt cei mai religioşi oameni din lume. Pentru ei starea materială e mai puţin importantă. Am vizitat palatul lui Dalai Lama, care este un muzeu, o clădire cu 10 mii de camere. Se pot vedea acolo învăţăturile transmise de mii de ani. În ţinuturile înalte ale Tibetului am intrat în contact cu satele tibetane, cu oamenii de rând, cu ajutorul ghidului am putut comunica”, a mai spus acesta.
Obiceiuri ciudate
Din Tibet a plecat în Nepal, traversând lanţul Himalaya. Aici, a vizitat templele nepaleze, a făcut sporturi extreme şi a înotat cu elefanţii. A rămas impresionat de ritualul de ardere al morţilor pe rug, în centrul oraşului. Un astfel de ritual a reuşit să-l şi filmeze. Cel mai impresionat a fost de ritualul tibetanilor. „Este puţin mai groaznic cum se procedează cu morţii în Tibet. Nu pot să-i îngroape, nu se poate săpa. E frig şi numai stâncă. Morţii sunt duşi pe un platou unde vulturii s-au învăţat să vină. Se taie în bucăţi, se crestează de un apropiat al familiei. Vulturii mănâncă carnea de pe mort. Oasele se fărâmiţează cu un topor până ia vulturul tot” a spus Nicolae Popescu.