Nicolae Robu, reacţie după pana de curent din Timişoara

Nicolae Robu (PNL), primarul municipiului Timişoara, aflat în concediu, a transmis un mesaj pe Facebook, după ce a aflat că un cartier întreg al oraşului a rămas fără electricitate. Robu le-a transmis celor de la Enel "să nu îşi mai bată joc" şi a spus că aceasta este consecinţa monopolului deţinut de societate.
Filip Stan
12 aug. 2019, 19:16
Nicolae Robu, reacţie după pana de curent din Timişoara

„Enel, încetaţi să vă mai bateţi joc. Aflu cu indignare că cetăţenii din Calea Lipovei sunt fără curent de două zile! Este inadmisibil aşa ceva! Explicaţia e clară: privatizarea în batjocura poporului român a avuţiei noastre, a tuturor românilor, în termeni de distribuţie a energiei electrice. Cum? Nu numai pe nimic, nu numai fără obligaţii clare de retehnologizare permanentă, pentru a se ţine pasul cu dinamica cerinţelor şi fără sancţiuni pentru neîndeplinirea şi a minimului de obligaţii stabilite mai mult de formă, să nu fie vidă secţiunea respectivă din contract, dar în condiţii de monopol! Iar în atari condiţii, bieţii cetăţeni şi noi, administraţiile publice locale, nu putem face nimic, fiind 100% la cheremul Enel! Atât eu, cât şi ceilalţi colegi primari, sunt convins, am încuraja concurenţa pe raza unităţilor noastre administrativ-teritoriale, convinşi că doar ea ar conduce la servicii de calitate! Dar… nu putem, pt că monopolul este garantat de statul român!”, a scris Nicolae Robu după ce a aflat că locuitorii din cartierul Calea Lipovei nu au curent electric de mai bine de 24 de ore.

În final, edilul a afirmat că proprietarul garajului sub care se află avaria nu şi-a dat acordul să se sape sub garajul său, pentru remedierea situaţiei.

„Să le fie ruşine tuturor celor care au avut indolenţa / incompetenţa de a ţine un cartier întreg două zile fără curent, în 2019! Şi când spun tuturor, îl am în vedere şi pe proprietarul de garaj care am înţeles că nu şi-a dat acceptul să se sape pe sub garajul său (oricum, însă, eu consider că ar fi trebuit să se recurgă, în câteva ore, nu după două zile, la soluţii alternative!)”, a mai scris Robu.

Sute de timişoreni au ieşit în stradă, luni seară, şi au blocat o trecere pentru pietoni, nemulţumiţi că din cauza unei avarii nu au electricitate de mai bine de 24 de ore. Acolo au sosit echipaje de Poliţie şi jandarmi pentru a calma spiritele şi a debloca strada.

Protestatarii spuneau că au ajuns la capătul răbdării, din cauza avariilor repetate care apar la reţeaua de energie electrică. Acum, spun ei, situaţia este şi mai revoltătoare, pentru că oamenii stau de mai bine de 24 de ore pe întuneric. În plus, ei spun că li se alterează alimentele din frigidere şi nici nu pot folosi aparatele de aer condiţionat, în condiţiile de caniculă din aceste zile.

Defecţiunea s-a produs în subteran, într-o zonă de garaje, la o linie de medie tensiune, iar angajaţii de la compania de electricitate au reuşit să restabilească alimentarea cu energie doar într-o parte a cartierului, dat fiind faptul că trebuie să facă mai multe săpături pentru a remedia complet defecţiunea.

Spynews
Anca Țurcașiu, ipostaze romantice în brațele iubitului! Actrița se declară fericită și iubită: "Am lângă mine un om drag..." / FOTO
Bzi.ro
Andreea Marin, apariție spectaculoasă în costum de baie! Are o siluetă impecabilă, la 49 de ani
Fanatik.ro
Singurele 3 zodii care sunt protejate de astre în lunile septembrie și octombrie. Răsturnări spectaculoase de situații pentru Berbeci
Capital.ro
Se schimbă banii. România e obligată să treacă la Euro: Strângeți cureaua!
Playtech.ro
Ți se rupe sufletul! AVEM ultimele imagini cu Alain Delon în viață. Te fac să PLÂNGI, cutremurător
DailyBusiness
SE DAU BANI DE LA STAT! Cine primește 3.000 de lei
Adevarul
Vladimir Putin nu poate răspunde rapid la invazia Ucrainei. De câți soldați are nevoie pentru a-i scoate pe ucraineni din Kursk?
Spynews
Unde e înmormântat tatăl lui Silviu Prigoană! Bărbatul își doarme somnul de veci lângă fiul afaceristului și al Adrianei Bahmuțeanu, decedat în urmă cu 15 ani
Spynews
Un iaht de lux s-a scufundat din cauza unei furtuni puternice, în Mediterană. O persoană a murit și alte șase sunt date dispărute
Evz.ro
Schimbare de proporții la X Factor. O mare vedetă revine pe sticlă
Ego.ro
Anunțul a foct făcut ACUM de Antenă! Ce se întâmplă cu Mirela Vaida
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Cancan.ro
BREAKING | Ciclista de la Jocurile Olimpice a fost găsită moartă în casă
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Întârzieri masive la CFR! Calvarul la care au fost supuși călătorii care au revenit din vacanța de pe litoralul românesc
Capital.ro
Vladimir Putin vrea să facă pace. A anunțat personal: Am fi foarte fericiţi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
stirilekanald.ro
Urlete de durere la înmormântarea Robertei, polițista moartă la 21 de ani! Detalii șocante
substantial.ro
Președintele Macron a acceptat demisia guvernului condus de Gabriel Attal
MediaFlux
Kamala Harris a făcut PASUL DECISIV. Donald Trump NU mai are ÎNCOTRO
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...