„Ne-am împărtășit cu președintele punctele de vedere asupra conflictului transnistrean. Interesul ambelor părți, ca și al întregii comunități internaționale este ca atmosfera în această zonă să rămână calmă, iar abordările să fie constructive”, a spus Nicolae Timofti.
El s-a arătat încrezător că pe parcurs Federația Rusă își va schimba, probabil, poziția, luând în considerație acele critici care vin din partea Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii și a României inclusiv.
„Eu referitor la ședința care este preconizată pentru mâine, ședința de guvern a Federației Ruse, unde este pusă în discuție problema Transnistriei, eu vreau să vă zic, sau, mai precis, e formulat în felul următor: blocada care este stabilită de către Ucraina față de această localitate. Noi nu ne așteptăm să fie o hotărâre în favoarea Republicii Moldova. Dar sper că nu va fi mai rău decât acțiunile în privința Crimeei, la etapa actuală. Sunt încrezător că pe parcurs Federația Rusă, am mai spus-o, ea își va schimba, probabil, poziția, luând în considerație acele critici care vin din partea UE, a SUA și a poziției pe care o avem noi, personal, și a României, inclusiv. Acesta e răspunsul meu”, a afirmat Timofti.
Președintele Republicii Moldova a precizat că țara sa are relații economice „în volum destul de mare” cu Federația Rusă și că dorește să păstreze „acele relații bune care sunt”.
„Noi avem relații economice în volum destul de mare cu Federația Rusă. Noi vrem să păstrăm acele relații bune care sunt. Noi nu suntem o țară care avem pretenții teritoriale sau alte pretenții față de Rusia. Dacă sunt, sunt numai din partea Rusiei față de Republica Moldova și de aceea noi vrem și, cum am spus-o în comunicatul meu, că noi vrem să păstrăm acea liniște în relațiile noastre și cu Ucraina și cu Rusia și cu toate țările și mai cu seamă cu România. Așa e situația noastră: suntem o țară mică. Nu putem să înaintăm pretenții mari. Noi facem așa ca să ne asigurăm o securitate în limitele posibilității”, a declarat președintele Nicolae Timofti.