De ce a murit Sergiu Nicolaescu. Vezi explicaţiile medicilor de la Spitalul Elias VIDEO

Sergiu Nicolaescu a murit, joi, la Spitalul Elias. Şeful Clinicii de chirurgie a Spitalului, conferenţiar Adrian Miron, a declarat că l-a tratat timp de 12 ani pe Sergiu Nicolaescu pentru mai multe complicaţii ale bolii diverticulare, iar cel mai acut puseu a fost cel din decembrie, când a fost internat. Directorul medical Dana Safta a precizat că Nicolaescu se simţea rău din 18 decembrie, după ce a căzut, dar a refuzat să vină la spital, preferând să petreacă sărbătorile în familie.
Romania TV
03 ian. 2013, 10:55
De ce a murit Sergiu Nicolaescu. Vezi explicaţiile medicilor de la Spitalul Elias VIDEO

Conferenţiarul Adrian Miron a precizat că starea lui Sergiu Nicolaescu la internare nu permitea o intervenţie chirurgicală.

Adrian Miron a precizat că boala diverticulară este o boală a vârstnicului, fiind un tribut al tipului de viaţă european. Boala reprezintă o inflamare a unor zone proeminente ale colonului sigmoid, iar apropierea de zona apendicelui face ca simtomatologia să fie asemănătoare.

În cazul lui Sergiu Nicolaescu, întrucât era cunoscut cu boală diverticulară şi se copiau manifestările cunoscute anterior, a fost diagnosticat iniţial cu diverticulită, care este la opusul apendicitei şi nu are indicaţii chirurgicale în 24 de ore, a mai spus conferenţiarul Adrian Miron.

Şeful Clinicii de chirurgie a precizat că un pacient de vârstă tânără cu această simptomatologie ar fi fost încadrat cu uşurinţă în tabloul de apendicită acută, în timp ce un vârstnic ar fi fost mai degrabă încadrat cu boală diverticulară.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, dr. Valentin Calu, a spus că Sergiu Nicolaescu era cunoscut ca suferind de o boală diverticulară, având mai multe epidoade repetitive de-a lungul timpului.

Valentin Calu a precizat că regizorul Sergiu Nicolaescu avea fibrilaţii atriale paroxistice şi un traumatism toracic cu contuzie pulmonară, iar în 26 decembrie s-a internat la Spitalul Elias pentru dureri în etajul abdominal inferior, având inapetenţă de câteva zile.

În urma examenului clinic s-a stabilit că a suferit un puseu de diverticulită, fiindu-i administrat tratament, a preciat Valentin Calu.

El a mai spus că evoluţia stării de sănătate a lui Sergiu Nicolaescu a fost cu ameliorare parţială, dar fără reluarea tranzitului intestinal.

În 28 decembrie, în urma investigaţiilor, s-a decis intervenţia laparoscopică şi intraoperator s-a descoperit o apendicită acută perforată. Postoperator a fost continuat tratamentul, dar au apărut complicaţii respiratorii, care în ultimele 48 de ore au dus la insuficienţă respiratorie acută, necesitând terapie intensivă maximală, conform protocolului, a mai spus Valentin Calu.

Pe fondul degradării progresive a funcţiei respiratorii, joi dimineaţă, Sergiu Nicolaescu a făcut stop cardiac, fără răspuns la manevrele de resuscitare, iar la ora 8.20 a fost declarat decesul, a adăugat dr.Valentin Calu.

Directorul medical Dana Safta a precizat că Sergiu Nicolaescu se simţea rău din 18 decembrie, după ce a căzut, dar a refuzat să vină la spital, preferând să petreacă sărbătorile în familie iar până în 26 decembrie, când a acceptat internarea, a mâncat foarte puţin şi a avut probleme de tranzit intestinal.

„Suntem prieteni cu maestrul Sergiu Nicolaescu, de aceea l-am rugat, înainte de a pleca în concediu, să vină la spital, pentru că simţeam că îi este rău. Cu toate acestea, a refuzat spunând că vrea să rămână acasă de sărbători. În acest interval nu a mâncat, a slăbit, iar tranzitul intestinal era încetinit. La internare, proteinemia era 5, fapt care indică denutriţia„, a declarat directorul medical al Spitalului Elias.

În 26 decembrie, Sergiu Nicolaescu a acceptat internarea din cauza unor dureri puternice în burtă. Analizele făcute imediat după internare nu au indicat prezenţa lichidului în abdomen, deci nu era vorba de peritonită, a mai spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, dr. Valentin Calu.

El a precizat că, după internare, au început administrarea tratamentelor pentru boala lui Sergiu Nicolaescu, care era cunoscută încă din anul 2000, respectiv diverticulită acută, inflamaţia intestinului gros.

Durerile abdominale s-au mai diminuat, dar analizele nu erau tocmai bune, indicând persistenţa unui sindrom inflamator. În acel moment s-a hotărât să se facă intervenţia laparoscopică, aceasta fiind atât un mijloc de diagnostic, cât şi o procedură chirurgicală. Astfel a fost descoperit „apendicele flegmonos şi peritonita de vecinătate”, fiind realizată totodată intervenţia chirurgicală, a explicat dr. Valentin Calu.

El a adăugat că evoluţia postoperatorie a fost lent favorabilă, dar peritonita poate da complicaţii pulmonare, mai ales pe fondul traumatismului suferit când a căzut.

Valentin Calu a mai spus că starea de sănătate a lui Sergiu Nicolaescu s-a degradat în ultimele 24 de ore, când au apărut complicaţiile cardiace şi pulmonare. Decesul a survenit pe fondul unei „detrese respiratorii acute”, o alterare gravă respiratorie.

Directorul medical al Spitalului Elias a precizat că trupul neînsufleţit al lui Sergiu Nicolaescu va rămâne în spital până vineri, conform procedurilor.

Sergiu Nicolaescu a decedat joi, la ora 8.20, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, anunţa anterior Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 şi recent fusese operat de peritonită.

DailyBusiness
Ofertă imbatabilă. Cum arată garsonieră din România care a fost scoasă la vânzare cu prețul de 5.000 de euro
Spynews
Ionela de la Mireasa, sezonul 10, răsfățată de soțul ei, Robert. Cei doi îndrăgostiți vor deveni părinți pentru prima dată anul acesta 
Bzi.ro
Lidia Buble, experiență de coșmar în Vietnam! Ce a pățit când a comandat un cocktail
Fanatik.ro
Ei sunt bugetarii care primesc 15% în plus la salariu. Banii intră direct pe card începând din februarie
Capital.ro
România, ZERO șanse. Călin Georgescu va da ordinul de neimaginat. Ne va costa TOTUL
Playtech.ro
Ce este bine să faci cu apa sfințită de Bobotează imediat ce ajungi acasă. Sfatul preoților pentru credincioși
DailyBusiness
Atenție, șoferi! Ce nu trebuie să ignori înainte de a închiria o mașină în UE
Adevarul
Ce este metapneumovirusul, boala care a speriat China. Epidemiolog român: „E posibil să fi ajuns și la noi, dar nu știm nimic oficial”
wowbiz.ro
După Covid-19, un nou virus face ravagii! Spitalele sunt pline. Ce simptome prezintă
Spynews
Visezi să mergi în Thailanda și să participi la ceremonia elefanților? O turistă de 22 de ani a murit în timp ce interacționa cu un animal
Spynews
Anunț ANM de ultimă oră! Cod galben de vreme rea în mai multe zone din țară
Evz.ro
Obsesia secretă a lui Reghecampf. Anamaria Prodan l-a dat de gol
Ego.ro
Anastasia Lazariuc, de nerecunoscut! Imaginile au ajuns pe internet
Prosport.ro
FOTO. Imagini cu Maria, noua bombă sexy a fotbalistului de 300.000.000 de euro
kanald.ro
Data se modifică. Când vor intra pe card pensiile din luna ianuarie 2025. Anunțul făcut de autorități
Cancan.ro
BREAKING! Cunoscutul bărbat de la noi A PARALIZAT! Trece prin momente cumplite: 5000 euro pe zi tratamentul
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Victorie pentru Călin Georgescu. Decizia CCR, „ o lovitură de stat strigătoare la cer”
StirileBZI
Cu cât vor crește facturile la curent și gaze în 2025. Ce anunț a făcut Ministerul Energiei
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Imagini copleșitoare cu Gigi Becali, în genunchi, de Bobotează
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale băiatului înjunghiat în fața mănăstirii din Ieud. Daniel avea doar 23 de ani și era frizer
substantial.ro
Primele zboruri de afgani în Filipine pentru procesarea vizelor americane
MediaFlux
PACE în UCRAINA! ZELENSKI, discuții cu TRUMP și PUTIN
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cultura muncii în România: între sărbători legale și „cheful de muncă”