Nicuşor Dan a spus, la Digi 24, că a vrut să prelungească ora de parcare printr-un sms, însă l-a sunat cineva și a uitat: „Chiar și eu am luat amendă în parcarea din jurul Primăriei Generale. Mă grăbeam la o conferință, expirase timpul și nu am mai dat sms”.
El a făcut aceste declarații în contextul în care a vorbit despre „revoluția parcărilor”, afirmând că vrea ca tot interiorul inelului central sa fie marcat „doar cu albastru” (cu plată) și să existe un aboanament cu preț rezonabil.
Termenul de implementare este de un an. Compania Municipală Parking București a început licitația pentru achiziția celor 300 de parcometre care vor fi instalate în parcările administrate de Primăria Capitalei. Valoarea contractului este estimată la 10,9 milioane lei. Termenul până la care pot fi depuse ofertele este 10 noiembrie, iar parcometrele trebuie livrate în 3 luni de la data semnării contractului. După introducerea parcometrelor, primăria va renunța la personalul care stă acum în fiecare parcare și încasează banii de la cei care parchează acolo.
Primele parcări de biciclete în Bucureşti. Cât costă abonamentul anual și unde sunt amplasate
Amintim că din 15 august parcarea în centrul Capitalei este permisă doar cu plată, iar primăria a stabilit trei zone pentru parcare, fiecare având un tarif diferit.
Astfel, pentru zona zero, o oră de parcare costă 10 lei, pentru zona 1 – 5 lei, iar pentru zona 2 – 2,5 lei pe oră, în intervalul orar 07.00-23.00.
De asemenea, potrivit Primăriei Capitalei, există mai multe tipuri de abonamente, iar riveranii pot beneficia de abonamente cu sau fără rezervarea locului de parcare, 24/7, în fiecare din zonele de tarifare 0, 1 sau 2 din București. Persoanele fizice pot alege abonamente de o zi, o săptămână, o lună, un semestru sau un an pentru fiecare dintre zonele 0, 1 sau 2 ale Capitalei.
Prețurile abonamentelor pentru persoane fizice sunt următoarele:
Cei care au abonamente pentru zona zero pot utiliza şi locurile de parcare din zonele 1 şi 2, iar cei care au abonamente în zona 1 pot folosi şi locurile de parcare din zona 2.
Nicuşor Dan, despre căldura din București: Iarna asta va fi ceva mai bine față de iarna trecută
Nicuşor Dan a făcut câteva declarații cu privire la căldura din acest an pentru bucureșteni. Edilul spune că „iarna aceasta va fi ceva mai bine față de iarna trecută” în ceea ce prrivește sistemul de termoficare din municipiul București.
„În fiecare zi suntem mai bine față de ziua precedentă. Iarna asta va fi ceva mai bine decât iarnă trecută și asta pentru că am făcut reparații, avem șantiere, avem o centrală în plus care va funcționa înainte de Crăciun. După cum știm Bucureștiul e dezechilibrat…. Reparațiile, reviziile se fac în cursul verii. Am avut întreruperi de furnizare în timpul verii. În timpul verii, toate CET-urile din București sunt programate să funcționeze continuu. Când nu va fi apă caldă sau căldură, va fi din cauza avariilor. Există un indicator care e singurul obiectiv și anume `câtă apă pierzi` (…) cu cât pierzi mai mult, cu atât ai găuri mai multe și presiunea la toți bucureștenii e mai mică”, a declarat Nicușor Dan, primarul municipiului București, la Digi24.