Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat marţi, despre discuţii pe care ar urma să le aibă în continuare cu Elena Lasconi privind candidatura la prezidenţiale, că nu se pune problema ca el să mă retragă şi că o să aibă discuţii cu multă lume.
”Nu se pune problema ca eu să mă retrag şi o să am discuţii cu multă lume” a spus Nicuşor Dan, întrebat dacă va mai discuta cu lidera USR, Elena Lasconi, pe tema candidaturii la prezidenţiale.
Întrebat dacă ar susţine-o pe Elena Lasconi la Primăria Capitalei, în schimbul retragerii ei din cursa pentru Cotroceni, Nicuşor Dan a arătat că ”sunt multe discuţii care pot să aibă loc, dar varianta aceasta nu a existat”.
”Sunt discuţii cu diferite ipoteze şi nu doar cu Elena Lasconi ci cu mai multă lume. Pe de o parte, acest scenario nu a existat, pe de altă parte este dificil să spui bucureştenilor: votează pe x sau pe y, pentru că sunt oameni informaţi care votează cum decid ei”, a subliniat Nicuşor Dan.
Întrebat dacă o vede pe Elena Lasconi capabilă să conducă Primăria Capitalei, Nicuşor Dan a răspuns: ”da, este o femeie foarte capabilă”.
Nicuşor Dan, despre bugetul subfinanţat al Capitalei: Nu este o răzbunare politică, este pur şi simplu presiunea grupurilor de interese din jurul sectoarelor, care iată, are întâietate faţă de votul bucureştenilor
Primarul capitalei, Nicuşor Dan, a declarta marţi, în Parlament, despre bugetul Capitalei, că nu este vorba de o răzbunare politică pentru referendumul din iarnă ci este pur şi simplu presiunea grupurilor de interese din jurul sectoarelor, care iată, are întâietate faţă de votul bucureştenilor. Despre subfinanţarea Capitalei, primarul a arătat că răspunsul trebuie să vină de la conducerea coaliţiei, dacă este de modificat ceva.”Bucureştiul are 13 miliarde, 1 miliard se duce la Fondul de Solidaritate. Rămân 12 din care, aşa cum este acum, abia 4 vin la Primăria Capitalei, 8 la primările de sector şi din astea 4 noi plătim 2 miliarde şi jumătate subvenţii, deci raportul e 1,5 la 8, care-i total, total dezechilibrat. Răspunsul trebuie să vină de la conducerea coaliţiei, dacă este de modificat ceva”, a spus primarul, la Parlament.
Întrebat dacă consider că este vorba de o răzbunare politică din partea liderilor coaliţiei, după referendum, Nicuşor Dan a spus: ”Nu, este pur şi simplu presiunea grupurilor de interese din jurul sectoarelor, care iată, are întâietate faţă de votul bucureştenilor. (..) Sunt borduri, panseluţe, fel de fel de amenajări, care bineînţeles că, dacă ai oricâţi bani, poţi să le faci, dar în momentul în care noi avem o problemă pe transportul public, avem o problemă pe termoficare, avem mari lucrări de infrastructură care ar putea să degreze traficul, cum ar fi inelul median. Nu mai vorbesc de spitale. Evident că trebuie să duci banii acolo şi nu la mici lucrări de amenajare”, a arătat Nicuşor Dan.
El a menţionat că riscul este să nu mai fie bani pentru investiţii, pentru că din 4 miliarde, vor da 2 miliarde şi jumătate la subvenţii.
”Mai sunt cheltuieri obligatorii, datoria publică şi rămânem cu foarte, foarte puţin bani pentru chestiuni curente, ajutor pentru medicamente, în spitale şi asta e tot”, a completat el.
Primarul Capitalei a mai afirmat că a discutat cu ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, despre referendumul pe Capitală şi şi au convenit să aibă o discuţie amândoi pe transpunerea întrebării a doua a referendumului în Codul Urbanismului, pentru care începe dezbaterea săptămâna viitoare.