Nicuşor Dan a „îngropat” proiectul Podului de la Ciurel, potrivit unor surse din Primăria Capitalei citate de Gândul. Astfel că, investiţia uriaşă rămâne un simplu viraj la stânga.
Citeşte şi Tramvaie noi în Bucureşti. Nicuşor Dan a semnat contractul de achiziţie
Lucrările de până acum la Podul Ciurel au costat 240 de milioane de lei, bani care au fost cheltuiţi degeaba dacă nu va fi construit drumul expres care să lege Nodul de la Virtuţii cu autostrada A1.
„Cel mai scump proiect de investiții din București, după Pasajul Basarab, și cel mai inutil. Aceasta este viziunea primarului general, probabil că are specialiști în trafic care îl sfătuiesc în acest sens”, susține primarul sectorului 6.
Ciprian Ciucu spune că Primăria de Sector nu are suficienţi bani pentru a putea continua lucrările la Podul Ciurel.
”Nu ne permitem să ne implicăm acolo, nici măcar exproprierile nu putem să le facem. Vrem ca acest drum să fie continuat, dar nu ni-l permitem, mai ales că am preluat și o parte din investițiile de la Prelungirea Ghencea. Acum, avem bugetul întins la maximum.
Am vorbit cu cei de la CNAIR, vrem să facem Prelungirea Timișoarei să ajungă la Centură. Deocamdată, răspunsul pe care l-am primit de la PMB a fost că solicitarea noastră pentru acel tronson nu a fost introdusă pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București”, a precizat Ciprian Ciucu pentru sursa citată mai sus.
Primarul Capitalei susţine că lucrările la Podul Ciurel sunt blocate de un bazin de apă potabilă de lângă Lacul Morii.
„Problema cea mai mare a acestui proiect este continuarea lui, care trece la 20 de metri de un bazin de apă potabilă, de unde bucureştenii beau apă. Din cauza unor fenomene chimice, nu poţi să acoperi bazinele de apă potabilă. Pe de altă parte, nu poţi să treci cu trei benzi pe sens pe lângă apa potabilă. Acesta este motivul pentru care proiectul, aşa cum este, nu poate să fie realizat”, explica primarul Capitalei.
Specialiștii în infrastructură spun că proiectul lăsat în acest stadiu nu este fezabil, o soluție alternativă putând fi găsită.
”Este ilogic să nu se continue cu o nouă arteră, care să fie o alternativă pentru bulevardul Iuliu Maniu, care este cel mai aglomerat din București. Nu înțeleg raționamentul lui Nicușor Dan pentru o astfel de decizie. Știam că nu vrea să continue acest proiect, dar mai aveam speranțe că cineva îl va face să se răzgândească. Este o construcție uriașă acolo, cu un pod hobanat, care nu poate fi lăsat așa, trebuie neapărat să găsească o soluție”, a precizat Ionuț Ciurea, președintele Asociației Pro Infrastructură.
Reamintim că podul a fost deschis în septembrie anul trecut, de către fosta administrație condusă de Gabriela Firea și a atras foarte multe critici, tocmai pentru faptul că în stadiul actual, fără drumul expres către A1, este considerat un simplu „viraj la stânga”.