Nicușor Dan face anunțul așteptat de toți românii, în contextul în care iarna se apropie iar caloriferele așteaptă să fie pornite. Edilul Capitalei a anunțat că prețul gigacaloriei rămâne plafonat și în această iarnă.
Preţul gigacaloriei rămâne plafonat în această iarnă, a anunţat miercuri primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan. Prețul real al gigacaloriei este de aproximativ 1.000 de lei, din care bucureştenii plătesc doar 346 de lei, ca şi iarna trecută.
„Pierderile din reţea au scăzut în valoare absolută foarte mult, au crescut în procent, pentru că a fost o iarnă caldă şi vânzările au scăzut (…). Pierderile noastre sunt undeva la 20-25% iarna, undeva la 60-70% vara, pentru că este consumul mic şi apa cu presiune mică merge prin aceleaşi găuri şi are timp să se scurgă şi din cauză că ponderea lunilor calde a fost mai mare, atunci şi vânzarea a fost mai mică şi procentul a fost mai mare, dar în valoare absolută pierderile au fost mult mai mici şi indicatorul care este cel mai corect este câtă apă de adaos bagi, adică câtă apă pierzi şi tendinţa de scădere este clară”, a spus Nicuşor Dan, miercuri, la ceremonia de dezvelire a unui monument dedicat sublocotenentului Ecaterina Teodoroiu.
Totodată, el a punctat ca Municipalitatea închide anul acesta pe Programul Operaţional Infrastructură Mare şantierul din zona Apusului
„Este una dintre condiţiile pentru a trece cu finanţarea în anul viitor, în rest o să deschidem 12 şi ele cu totul sunt 25, aceste 12 se vor termina într-un an şi jumătate, în doi”, a adăugat Nicuşor Dan.
Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. a efectuat în cursul nopții de miercuri probe la cald pentru consumatorii din Capitală.
„Acţiunea se derulează progresiv, având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare şi starea de degradare a conductelor, precum şi lucrările din şantiere, aflate în diferite stadii de execuţie, în toate sectoarele municipiului Bucureşti”, a transmis, marţi, compania într-un comunicat de presă.
Având în vedere prognoza meteorologică pentru următoarea perioadă, care prevede temperaturi scăzute în timpul nopţii şi crescute în timpul zilei, probele se vor face mai ales în cursul nopții pentru realizarea echilibrului hidraulic.