Nicuşor Dan anunţă că au început operaţiunile de dezinsecţie şi deratizare în Bucureşti. Tratamentele se fac în fiecare seară, timp de o săptămână, începând cu ora 21:00.
„Ieri seară au început operaţiunile de dezinsecţie şi deratizare în Capitală. Tratamentele împotriva ţânţarilor şi căpuşelor au loc în tot Bucureştiul, începând de la periferie spre centru. Aceste tratamente se fac în fiecare seară, începând cu ora 9,00, şi vor dura 7 zile, urmând să se lucreze simultan cu 12 echipe. În parcuri se va intra în zilele de joi şi vineri, astfel încât acestea să fie pregătite pentru plimbările bucureştenilor la sfârşit de săptămână. Pentru deratizare, fiecare asociaţie de proprietari va fi anunţată de începerea tratamentului, ca să nu fie afectate animalele de companie care sunt plimbate în jurul blocurilor. Activităţile de dezinsecţie şi deratizare vor fi repetate de mai multe ori pe timpul verii şi al toamnei.
Aş fi vrut să începem aceste operaţiuni mai devreme, dar situaţia financiară a primăriei (datoriile curente de 3 miliarde, conturile poprite, investiţiile blocate) ne-a forţat să decidem tăieri sau amânări de cheltuieli. Nu e plăcut atunci când scoţi gunoiul de sub preş, dar acum suntem pe un drum bun, iar primăria îşi va îndeplini obligaţiile faţă de bucureşteni”, a scris edilul pe reţelele de socializare.
Planul de dezinsecţie şi deratizare pentru Capitală a fost aprobat, pe 19 mai, în sedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti cu 51 de voturi „pentru” şi o abţinere. Bugetul alocat de Primărie pentru dezinsecția și dezinfectarea Capitalei în 2021 este de 37.843.000, din care valoarea facturilor restante pe 2019 reprezinta 19.843.000 lei.
Reamintim că Programul Unitar de Acțiune, care stabilește numărul de tratamente și locurile în care se aplică, urma să fie aprobat de Consiliul General din data de 26 aprilie. Ordinea de zi nu a fost aprobată atunci, astfel încât dezbaterea a fost amânată.
Deși este în procedură de dizolvare, activitatea de dezinsecție și deratizaere ar urma să fie prestată și anul acesta de Compania Municipală Eco Igienizare, căreia i-a fost delegat serviciul în 2019.
Nicușor Dan a explicat întârzierea prin faptul că o anexă inițială referitoare la bugetul operațiunilor de deratizare și dezinsecție a fost propusă de Compania Eco Igienizare. După ce s-a votat bugetul Capitalei, edilul a transmis companiei să se încadreze în buget.
Citeşte şi Şobolani şi munţi de gunoaie în curtea Spitalului Grigore Alexandrescu