„Trebuie să investim în oameni, nu în betoane”, a spus candidatul, citat de Mediafax, explicând că demersul său nu este un pariu personal, „ci este campania unui grup de oameni care s-a săturat de ce se întâmplă în România şi în Bucureşti”.
„Vrem un oraş în care să-ţi facă plăcere să trăieşti, în care să-ţi facă plăcere să te plimbi pe stradă, un oraş în care autobuzul să vină la cât scrie pe panou – şi să scrie ceva pe panou -, un oraş în care să ai unde să îţi duci copilul când iese de la şcoală, un oraş în care să nu trebuiască să vii în centru ca să vezi un film, un oraş în care să poţi bea apa de la robinet, un oraş în esenţă în care să-ţi facă plăcere să trăieşti”, a explicat Nicuşor Dan.
Întrebat despre relaţia sa cu contracandidatul Silviu Prigoană, independentul a răspuns că nu există nicio relaţie, Prigoană fiind un candidat din partea unui partid care tocmai a fost la putere.
„Este din aceeaşi gaşcă care ne-a furat în ultimii ani. M-am întâlnit o singură dată cu domnia lui, am avut o discuţie civilizată. Prietenia este o chestiune mai serioasă„, a comentat candidatul pentru Primăria Capitalei.
Întrebat prin ce se deosebeşte de ceilalţi candidaţi, independentul a răspuns că este un om care nu vine din sistem, „din ceea ce ne-am obişnuit noi să fie sistemul, adică reţele de influenţă care discută în spatele uşilor şi din care nu răzbate nimic transparent pentru cetăţeni”. „Şi poate şi mai important decât asta, sunt un om care ştie ce înseamnă un oraş european în secolul XXI. Un oraş european în secolul XXI nu înseamnă că primarul e, aşa, un fel de domn fanariot care se ocupă şi de gropi şi mai repară un stâlp şi se mai duce la deszăpezire”, a spus el, subliniind că primarul trebuie să fie un vizionar care să atragă investitori pentru oraş.
Chestionat în legătură cu sprijinul pe care îl are, Nicuşor Dan a vorbit despre „mitul” primarului care nu poate să facă nimic din cauza Consiliului General.
„Atenţie: primarul are în subordine 1100 de oameni. Consiliul General are în subordine doi oameni, atât timp cât primarul îşi impune directorii lui e suficient ca să controleze ce se întâmplă în primărie”, a explicat Nicuşor Dan.
Candidatul independent a arătat că demersul său „nu este pariul lui Nicuşor Dan, ci este campania unui grup de oameni care s-a săturat de ce se întâmplă în România şi în Bucureşti”, remarcând ironic absenţa, în cazul său, a şefilor de partide prezenţi altmiteri la candidaţii cu susţinere politică.
Dan Nicuşor a subliniat faptul că luptă împotriva sistemului actual.
La întrebarea dacă va înlocui un sistem printr-un alt sistem, candidatul a precizat că va înlocui un sistem de relaţii cu un sistem în care se respectă legea.
Delaraţiile au fost făcute cu ocazia depunerii dosarului de candidatură pentru funcţia de primar general al Capitalei. El a strâns peste 50.000 de semnături de susţinere a candidaturii.