Nicuşor Dan: „Bucureştiul va avea metrou uşor cu şase rute. Investiţia este de 100-150 de milioane, din fonduri europene”

Candidatul USR-PLUS-PNL Nicuşor Dan a susţinut miercuri o nouă conferinţă de presă, de data aceasta în sectorul 6 al capitalei, lângă centrul comercial AFI. Acesta a vorbit despre una dintre principalele soluţii pe care le propune pentru fluidizarea traficului, şi anume metroul uşor care să funcţioneze în parte pe infrastructura CFR din jurul Bucureştiului.
Romania TV
22 iul. 2020, 06:52
Nicuşor Dan:

„Mesajul meu este ca Bucurestiul poate sa aiba un transport public eficient, intr-un timp rezonabil, si asta va duce la fluidizarea traficului.

Pentru asta, trebuie sa folosim eficient infrastructura existenta, cum ar fi cea a CFR din jurul Bucurestiului.

De asemenea trebuie sa vorbim despre metroul de suprafata, care va functiona pe 6 rute, cu 6 gari principale. Statiile interioare vor fi conectate la STB si metrou. Oriunde te gasesti pe linia de centura vei avea un tren direct spre aceste gari exterioare. Chiajna va fi legata de AFI, de intersectia Lujerului, cu Gara de Nord si cu Pipera.

Zona Giurgiului Ferentari va fi conectata direct cu AFI, cu Gara de Nord. La AFI va fi una din statiile pe care le vedeti pe harta. Vom avea un flux de 8000 de persoane pe zi, pe fiecare sens.

Un tren va deservii de la 200 la 500 de persoane. Va atinge viteze de 90 de km la ora, iar principalul avantaj e ca nu se intersecteaza cu traficul rutier si nu sta la semafoare.

Banii vor veni din fondurile europene special destinate reducerii emisiilor de carbon. Din momentul cand proiectul e gata, dureaza 2-3 ani. Un exemplu este Berlinul, unde o astfel de solutie a fost un mare succes.

Bucurestiul e obligat sa reduca poluarea. In momentul de fata Bucurestiul nu este administrat si nici macar peticit. Administrare insemna sa apelezi la specialisti si sa preiei solutii de succes de acolo unde au fost implementate.

Vorbim de o suma de 100-150 de milioane de euro.

Infrastructura exterioara exista, iar cea interioara exista in anumite stadii. Exista deja un grup de lucru in Min Transporturilor care se ocupa de acest lucru, iar Primaria va face deservirea si se va ocupa de achizitia de trenuri, care vor fi un fel de „sageti albastre”.

Ce s-a facut prost ca achizitii in Bucuresti: nu au fost termene destul de mari pentru ca firmele mari sa participe la licitatii, iar firmele mari nu au fost incurajate financiar sa participe la aceste licitatii.

Ar fi practic o triplare a metroului care deserveste astazi Bucurestiul.”, a declarat Nicusor Dan în conferinţa de presă organizată lângă centrul comercial AFI Cotroceni.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Reduceri la facturile la energie. Cum se calculează consumul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'