Nicuşor Dan, desfiinţat de Gabriel Liiceanu. „Faptul că primarul Capitalei nu se vaccinează mie-mi taie respirația”

Scriitorul Gabriel Liiceanu l-a criticat în termeni duri pe Nicuşor Dan, precizând că îi "taie respiraţia" faptul că primarul Capitalei nu se vaccinează împotriva COVID-19.
Filip Stan
06 nov. 2021, 23:58
Nicuşor Dan, desfiinţat de Gabriel Liiceanu.

Gabriel Liiceanu a vorbit despre faptul că Nicuşor Dan s-a vaccinat anti-COVID, în contextul în care românii care nu se vaccinează, invocând argumente pseudo-științifice sau căzând în capcana celor mai grotești și paradoxale dezinformări, cum este aceea că rămâi steril până la a treia generație își pun în discuție rațiunea lor elementară”.

„Faptul că primarul Capitalei nu se vaccinează mie-mi taie respirația. La fel, faptul că Patriarhul nu iese să spună: Fraților, Dumnezeu ne va ajuta să nu ne îmbolnăvim, dar să punem și noi umărul! Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă în traistă.

S-a alimentat ideea că încrederea în știință se opune credinței religoase, ceea ce e fals”, a declarat Gabriel Liiceanu într-un interviu acordat Spotmedia.ro.

Citeşte şi: Elena Merişoreanu, prăbuşită de durere după moartea lui Petrică Mîţu Stoian: „Vai de capul meu, nu mai pot! Plâng de nu mai am voce! Venea de la Craiova și-mi zicea: Pentru Lenuța mea să nu vin eu?”

Gabriel Liiceanu a dezbătut şi situaţia oamenilor care nu se vaccinează pe motiv că nu au capacitatea de a înțelege știința și astfel sunt trecuți în tagma proștilor.

„Eu îi trec fără nicio rezervă, pentru că în discuție este rațiunea lor elementară. Afli că dintre oamenii care mor astăzi de COVID în România, la ATI, 98% nu au fost vaccinați. Trebuie să fii prost, pe șleau, dacă nu-ți dai seama că aproape toți cei care mor nu au fost vaccinați, așadar vaccinul te apără, nu te ucide. Există și o chestiune ridicolă, la culme: acum 2-3 luni a murit în Israel un tip care era șeful galeriei antivaxer, a murit la ATI. Înainte de a muri, a strigat: Să nu ne lăsăm!

Există două variante de antivaxeri. Mai întâi cei care cred că, dacă-ți faci vaccinul, îți cresc solzi. Sau că rămâi steril până la a treia generație, cum am mai auzit. Adică, dacă fac vaccinul, rămân eu steril, dar și fiul meu, și fiul său. Eu am crezut că a fost un banc, dar cred că doamna care l-a spus vorbea serios.

A doua variantă sunt cei care spun că nu vor să facă vaccin pentru că sunt obligați, deci e un atentat la libertate. Adică eu nu mă bat pe terenul medicinii, ci pe cel al libertății. John Stuart Mill, campionul liberalismului, al gândirii liberale din secolul al XIX-lea a spus că libertatea unui om încetează în clipa în care se izbește de libertatea altuia, deci că nu poți fi atât de liber încât să-l faci praf pe altul. Libertatea mea este și ea atacată de cel care, în mod conștient, mă îmbolnăvește și mă ucide, care refuză să mă apere, să nu-mi pună viața în pericol.

Nu există magazin în care să intru și să nu găsesc pe cineva care nu vrea să accepte că îl rog să facă asta, nu pentru el, că-l privește ce vrea să facă cu viața lui, ci pentru mine și pentru ceilalți”, a mai pus Gabriel Liiceanu, discipol al filozofului Constantin Noica, potrivit sursei citate.

Citeşte şi: Gheorghe Ştefan a fost eliberat din închisoare. A stat în spatele gratiilor doar 50 de zile

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Stațiunea perfectă pentru pensionari în august. E ferită de aglomerație, are ape termale, peisaje frumoase și foarte puțini români știu de ea
Capital.ro
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Rămași împreună după Insula iubirii, s-au etalat pe plajă. Dovada clară că leșinul n-a contat! Nici inelul amanetat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Șoferii cu permis auto categoria B nu au voie, sub nicio formă. Legea interzice, fără excepție
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Viktor Orban critică Occidentul și prevede un viitor dominat de Asia și Rusia
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!