Nicușor Dan a dezvăluit și motivul pentru care lucrările la conducte au fost făcute peste vară.
„Ce înseamnă o avarie? Înseamnă că ai o groapă prin care se scurge apă. De exemplu, dacă este iarnă și este foarte frig afară, poți s-o mai lași o zi, două zile ca să nu întrerupi în ziua aia și să aștepți niște zile mai calde în care să intervii. Așa se întâmplă și peste vară. O avarie poți s-o faci acum, poți să o faci peste o săptămână, gaura aia va mai crește puțin, dar sistemul va ține”, a spus Nicușor Dan.
„Am ales să facem multe lucrări peste vară, pentru că sunt și oameni plecați, copiii nu sunt la școală, mai sunt pe la bunici, mai bine să le faci acum”, a adăugat edilul.
În 2023, pe timpul ierii, mii de bucureșteni au fost nevoiți să trăiască în frig, fără apă caldă. „Devenim spartani. Ne întărim fizicul, psihicul și sufletul”.
Primarul a dezvăluit că în 2023 au fost reabilitați 45 – 50 de kilometri de rețea de teroficare, 10 – 15 km dintre aceștia prin fonduri europene.
Nicuşor Dan a afirmat, în luna iulie a acestui an, că are un orizont de timp pentru rezolvarea problemei legată de termoficare şi a precizat că, în anul 2028, din 1.000 de kilometri de reţea vor fi reparaţi 500 de kilometri.
”Vorbind de responsabilitatea noastră de transport şi distribuţie, problema este la reţeaua principală, care are 1.000 km. În momentul de faţă, cu tot ce au făcut şi administraţiile precedente am schimbat undeva la 230-240 km.
Eu am promis 70 de km pe an, asta însemană că în 2028 o să fim la 500 de km din 1.000. Evident că ne apucăm de ăia care sunt cei mai deterioraţi. Asta înseamnă 70-80% din avariile care au fost la momentul cel mai dificil. Deci nu o să fie total rezolvată, însă o să fie oarecum neglijată”, a mai spus Nicuşor Dan.