Nicuşor Dan a susţinut la Digi24 că nu îşi va schimba poziţia, chiar dacă trece de cealaltă parte a baricadei, prin preluarea funcţiei de primar al Capitalei. Asociaţia are 400 de procese total, multe dintre ele fiind finalizat, iar 15 fiind cu Primăria Capitalei.
„Sunt membru fondator al Asociației Salvați Bucureștiul. Această asociație, de la începutul ei până în acest moment, are 400 de procese cu totul, multe dintre ele s-au finalizat. Din acest moment, așa, la ochi, estimez că Asociația are undeva la 50 de procese deschise, dintre care vreo 15 cu Primăria Capitalei. O să ies din situația de incompatibilitate și n-o să mai fiu membru al Asociației Salvați Bucureștiul înainte de a fi numit primar general, deci n-o să fiu în situația în care o să fiu și primar, și membru al Asociației Salvați Bucureștiul”, a anunțat Nicușor Dan, miercuri seara, la Digi24.
Primarul ales al Capitalei susţine că judecătorii sunt deja investiţi cu procesele şi fiecare dintre ele se referă la legalitatea unui act emis de Primăria Capitalei sau de primăriile de sector.
„În ceea ce privește aceste procese, e foarte simplu: judecătorii sunt deja investiți cu ele. În esență, fiecare dintre ele se referă la legalitatea unui act emis de Primăria Capitalei sau de primăriile de sector și judecătorul va decide dacă ce spunea Asociația, în care eram și eu în acel moment, sau ce spunea Primăria, în care nu eram la acel moment, cine are dreptate. N-o să vin acum, dacă Primăria Capitalei a dat, vă dau exemplul cel mai simplu, a dat o autorizație pentru un imobil de 9 etaje pe str. Vasile Lascăr, zonă istorică în care toate clădirile au trei etaje, și eu ca membru al Asociației Salvați Bucureștiul am spus că acea autorizație este nelegală, n-o să vin acum ca primar să pun că e legală! Sunt, totuși, aceeași persoană, cu aceeași conștiință, cu aceeași judecată”, a explicat Nicușor Dan.
„Punctul de vedere al primarului în acel litigiu o să fie că autorizația este nelegală”, a precizat primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan.