Nicuşor Dan, ieşire furibundă. De asemenea, edilul general al Capitalei spune că principalul obiectiv al primelor luni de mandat a fost să reclădească încrederea.
„Continuăm să plătim datorii lăsate bucureștenilor de fosta administrație Firea. Săptămâna trecută am achitat două facturi din martie 2019. Pare incredibil acest haos lăsat de fostul primar, dar încă plătim datorii de acum 2 ani. Vreau să îi asigur pe toți cei care încă au bani de recuperat, pentru diverse servicii și lucrări deja executate, că relația noastră cu ei este una corectă. Și așa va fi pe tot parcursul mandatului meu la conducerea orașului”, transmite Nicușor Dan.
El menționează că principalul obiectiv al acestor prime luni de mandat a fost să reclădească încrederea.
„Pentru ca Bucureștiul să devină orașul pe care ni-l dorim, trebuie să existe colaborare între autoritate, mediul de afaceri, asociațiile profesionale, ONG-uri și, mai ales, cetățeni. Pentru colaborare este nevoie de încredere. Principalul obiectiv al acestor prime luni de mandat a fost să reclădesc încrederea.”, a adăugat el.
Totodată, primarul Capitalei spune că Bucureştiul va avea, în doi ani, o hartă geospaţială care va cuprinde atât clădirile, arterele, mobilierul urban, cât şi partea subterană, adică toate reţelele.
„Municipiul Bucureşti va avea în 2 ani o hartă geospaţială. Pe de o parte, supraterană, cuprinzând clădirile şi arterele, mobilierul urban, etc. Pe de altă parte, subterană, cuprinzând toate reţelele.
Pe partea de proprietate, realizarea cadastrului general al oraşului este o prioritate. Vom colabora, de asemenea, cu ANCPI şi vom găsi fonduri pentru a pune ordine în actele de proprietate ale tuturor imobilelor din Capitală. Va fi o colaborare de lungă durată, astfel încât să oprim abuzurile şi să punem Bucureştiul pe traiectoria corectă şi în acest domeniu”, a completat primarul general al Bucureştiului.
„Împreună cu Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, am vorbit despre sportul de masă şi, mai ales, despre cum reuşim să readucem copiii la un stil de viaţă sănătos, prin mişcare. Împărtăşim opinia că tinerii trebuie să fie mândri că practică un sport nobil, să putem să le aducem aproape valorile puternice pe care rugby-ul îl promovează, munca în echipă, încrederea în colegi, respectul faţă de reguli şi faţă de adversar, dar şi promovarea performanţei.
Pentru stimularea sportului de masă, am făcut deja primii paşi, şi am propus Ministerului Educaţiei preluarea cluburilor sportive şcolare şi a cluburilor pentru copii”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.