Nicuşor Dan, în 2021 (Era Digitalizării): Bucureștiul are nevoie de meseriași, care pot lucra cu lemnul, cu fierul sau cu ipsosul!

În Era Digitalizării, a criptomonedelor şi în plină globalizare, primarul Capitalei vorbeşte despre importanţa meşterilor care "pot lucra cu lemnul, fierului şi ipsosul"-
Alina Costache
12 mart. 2021, 11:03
Nicuşor Dan, în 2021 (Era Digitalizării): Bucureștiul are nevoie de meseriași, care pot lucra cu lemnul, cu fierul sau cu ipsosul!

Nicuşor Dan, în 2021 (Era Digitalizării). Edilul Bucureştiului spune că oraşul are nevoie de meseriași buni, de oameni care știu să renoveze și să restaureze clădiri și monumente.

Nicuşor Dan, în 2021 (Era Digitalizării): Bucureștiul are nevoie de meseriași, care pot lucra cu lemnul, cu fierul sau cu ipsosul!

„Am ținut să fiu de față la evenimentul „Meserii legendare”, care a avut loc ieri la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” din București, ocazie cu care am exprimat respectul meu pentru meseriașii bucureșteni, cei care și-au făcut și își fac meseriile bine și cu pasiune.

La fel ca patrimoniul construit al Capitalei, pe care-l prețuim, există și un patrimoniu viu al orașului, format din oameni și din meseriile lor, pe care trebuie de asemenea să îl cunoaștem și să-l apreciem. Bucureștiul are nevoie de meseriași buni, de oameni care știu să renoveze și să restaureze clădiri și monumente, care pot lucra cu lemnul, cu fierul sau cu ipsosul, care să ne ajute să punem în valoare patrimoniul istoric al orașului.

În același timp, în economia circulară pe care ne propunem să o dezvoltăm la nivel european, rolul meseriașilor crește, iar a investi în educația lor e un obiectiv inclusiv al Primăriei Capitalei. Respectul pentru mediu, respectul pentru patrimoniu și respectul pentru muncă merg împreună pentru a crea un oraș mai funcțional și mai curat, dar și o comunitate locală mai unită.”, a spus Nicuşor Dan.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, în urmă cu câteva zile, la Digi24, că Bucureștiul trebuie să respecte Planul Urbanistic General (PUG) din 2000 și să construiască locuri pentru locuit, activități economice, școli, unități sanitare și spații verzi, pentru care există fonduri europene. El de asemenea a spus că dezvoltarea de tip “blocuri între blocuri” trebuie să înceteze. Administrația locală va avea un nou PUG actualizat în câțiva ani, precizează primarul.

“În anul 2000, când s-a făcut Planul Urbanistic General (PUG), adică legea de construire în București, el s-a făcut echilibrat, în sensul că în el s-au prevăzut locuri de locuit, locuri pentru activități economice, școli, unități sanitare și spații verzi. Noi, ca administrație locală, de 20 ani de ani n-am fost în stare să facem din acele spații verzi care erau teoretice, dar pentru care se păstrase locul în PUG, spații verzi efective.”, spunea Nicuşor Dan.

Am ținut să fiu de față la evenimentul „Meserii legendare”, care a avut loc ieri la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” din…

Publicată de Nicușor Dan pe Joi, 11 martie 2021

Citeşte şi: Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Nicuşor Dan: Sper ca Guvernul să înţeleagă necesitatea unei alocari substanţiale pentru Bucureşti
 

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Obiceiul sănătos recomandat persoanelor care au peste 50 de ani. Ce e bine să facă în fiecare zi
Capital.ro
Răsturnare de situație în cazul Elodia Ghinescu. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu fosta avocată: Vă dau în scris
Playtech.ro
Meteorologii Accuweather au schimbat prognoza. Val de frig în România. Unde lovesc furtunile și vijeliile
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Personalitățile pe care românii le-ar vrea președinte, dar nu sunt pe buletinul de vot. „Clasa politică e imaginea societății”
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Viața bate filmul. Cum se desfășoară, de fapt, Conclavul de la Vatican 
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
kanald.ro
Elevii s-au întors la cursuri! Când începe următoarea vacanță din anul școlar 2024 - 2025
Cancan.ro
Klaus Iohannis nu mai arată așa cum îl știai. Cum s-a schimbat fostul președinte, după ce a demisionat
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Marele actor s-a stins. A fost o legendă. A făcut milioane de oameni să râdă. Drum lin!
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Simona Halep, în costum de baie şi cămaşă transparentă! Cât costă geanta Marni de plajă
stirilekanald.ro
Ce s-a întâmplat cu Bogdan înainte de a fi înghițit de apele Dunării? Bărbatul care îl însoțea la pescuit face declarații cutremurătoare: „A început să țipe, să urle”
Vreme severă în România: vijelii, grindină și temperaturi scăzute în următoarele zile
MediaFlux
Donald Trump, avertisment final către Vladimir Putin privind Ucraina: „Încetează focul, stai la masa negocierilor și semnează un acord!”
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Planta care atrage iubirea în viața noastră. Floarea fericirii feminine nu ar trebui să lipsească din casele noastre