Nicuşor Dan, întâlnire secretă cu Firea, înainte de alegeri: „Am avut o discuţie relaxată. Am perceput-o ca pe relaxarea unui om care ştie că va pierde şi nu vrea să facă valuri”

Primarul Capitalei Nicuşor Dan îşi savurează din plin victoria categorică repurtată la alegerile de duminică, la care a obţinut un scor de aproape 47%, şi a relatat un episod din ultima parte a campaniei electorale, pe care până luni nu îl dezvăluise.
Mircea Filipescu
10 iun. 2024, 18:49
Nicuşor Dan, întâlnire secretă cu Firea, înainte de alegeri:

Nicuşor Dan a fost întrebat luni dacă a fost o campanie grea, având în vedere că, la o primă privire, părea una extrem de complicată, cu principalele partide mdin România având fiecare câte un candidat, la care s-a adăugat şi Cristian Popescu Piedone, un personaj politic foarte abil şi cu o susţinere deloc neglijabilă.

„Eu n-am avut o pregatire a unui opozant in acest mandat. Ar fi trebuit sa primesc cereri pe 544, sa ma intrebe ce fonduri europene am atras, care e stadiul lucrarilor colo sau colo. Dar nu am avut asa ceva, ci niste oameni s-au trezit ca trebuie sa faca o campanie si au facut-o tot cu glumite d-astea. Iar lumea acum e informata, nu mai merge cu astfel de glumite.

O eroare care s-a facut, in opinia mea, este ca nu a fost adus si Reper in alianta. Cred ca la sectoarele 1 si 2, cu aceste voturi ale Reper, cred ca alta ar fi fost soarta, cred ca ar fi securizat cele doua sectoare.”, a spus Nicuşor Dan, la B1TV.

Primarul Capitalei a fost întrebat şi cât de greu crede că va fi acest nou mandat, în condiţiile în care alianţa care l-a susţinut nu a mai ocupat niciun post de primar de sector, atât Clotilde Armand cât şi Radu Mihaiu fiind, probabil, înlocuiţi de George Tuţă (PNL) şi de Rareş Hopincă (PSD)

„Lucrurile, adica atributiile, sunt relativ bine impartite. Mi-as fi dorit sa continui sa lucrez cu primarii din sectoarele 1 si 2, mai ales pe urbanism, pentru ca e o diferenta intre aceste doua sectoare si celelalte.”, a mai spus primarul.

În ce priveşte acuzaţia că ar fi fot „turnător” al fostei Securităţi, Nicuşor Dan a spus că a urmărit foarte atent efectele acesteia în sondaje, iar acestea au fost inexistente.

Citeşte şi: Nicuşor Dan vrea putere financiară la PMB: „Avem, de 20 de ani, un primar al Bucureștiului care are cel puțin o mână legată la spate”

„Nu-mi dau seama, dar au fost mai multe momente din astea. Ca sunt omul rusilor, ca nu am scos Primaria din faliment, mai multe. Datoriile sunt esalonate, asa cum si Milano, si SUA au datorii esalonate. Au aparut contracandidati sa ceara sa spun de unde avem noi bani, dar ei nu spuneau de unde au bani.

A fost o mahnire, dar am fost foarte placut impresionat sa vad cum au reactionat oamenii. Am avut un sondaj in ultima saptamana de campanie si acel lucru nu a avut niciun efect. A aparut un document, dar asta este o slabiciune a presei. Presa trebuia, si unii au si facut-o, sa faca un pas in spate, sa mearga la CNSAS, sa verifice.

Eu trebuia sa dau o reactie, dar nu aveam competenta sa zic ca e fals sau nu. Am vazut ca nu are diacritice, mi-au mai scris niste oameni ca toata lumea pe vremea aia spunea ca a racolat pe nu stiu cine.”,a explicat edilul.

Nicuşor a relatat şi o întâlnire pe care a avut cu Gabriela Firea, chiar în penultima săptămână de campanie.

„Este ziua diasporei si exista un departament al romaniulor de pretutindeni. Si acest departament organizeaza in fiecare an o intalnire a oamenilor din diaspora. Si o prima intalnire a fost intr-o vineri, la Patriarhie. Am primit invitatia si am fost si eu si m-am intalnit cu doamna Firea. Amandoi am stat in public, nu am urcat pe scena. Au fost multi vorbitori. Pe hol am schimbat niste politeturi, ca niste oameni civilizati, o discutie foarte relaxata. Am vazut si eu niste incrancenari in ultimele zile de campanie, dar eu am perceput acea relaxare ca a unui om care stie ca va pierde si nu vrea sa faca valuri. Una e sa pierzi linistit si alta e sa pierzi cu un scandal, astfel ca si dupa o luna, oamenii sa te asocieze cu un pierzator.”, a spus noul primar al Capitalei.

Nicuşor Dan a verificat telefonul mobil şi a spus că, nici până la ora 18, luni, nu a primit niciun mesaj, de felicitare sau de alt fel, din partea lui Sebastian Burduja.

„Nu, nu am niciun mesaj de la domnul Burduja, am doar unele mai vechi.”, a încheiat acesta.

Citeşte şi: Elena Lasconi se pregăteşte să preia şefia USR după dezastrul de la alegeri: „Rezultatul e dezastruos! Nu mă aşteptam să fie atât de rău”

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!