„Suma totală a banilor alocaţi pentru mari proiecte de infrastructură este undeva pe la 70-80 milioane euro. Lucrările de la Prelungirea Ghencea costă 120 milioane euro. Asta e ce a făcut administraţia anterioară. Promisiunea mea pe care o reiterez şi pentru care e nevoie de sprijinul Guvernului e una de 20 de ori mai mare decât ce s-a întâmplat în acest mandat. Avem promisiunea pentru terminarea refacerii infrastructurii de tramvai, semaforizarea inteligentă, patru benzi, autostrada de centură (nu cred că va fi gata în patru ani, dar va fi în mare măsură implementată). Acestea sunt promisiunile”, a spus Nicuşor Dan, la Realitatea Plus.
Citeşte şi Gabriela Firea, atacată de afirmaţiile lui Nicuşor Dan: „Am vrut să sparg televizorul cu pantoful”
Primarul ales al Bucureştiul s-a referit şi la mult-discutatul Pasaj Ciurel. „Legat de Pasajul Ciurel, e parte dintr-o lucrare care se numeşte Penetraţia Ciurel. Nu mai e fezabilă unirea celor două autostrăzi prin mijlocul oraşului. Acum nu mai poate fi posibil, era un proiect din anii ’60. Acest proiect nu e fezabil, el trece pe lângă un bazin de apă potabilă din care bucureştenii beau apă. E apa din care noi bem. Acest bazin nu se poate acoperi. Nu poţi să treci cu trei benzi pe sens pe lângă apa pe care tu o bei. Podul Ciurel e o investiţie foarte scumpă, prea scumpă, dar acum că îl avem trebuie să îl facem funcţional. Orice lucrare de infrastructură foloseşte. E o mare problemă în zona de vest, dar e o soluţie. Să ai şoseaua de centură la patru benzi. Problema e că dacă lumea vrea acum să iasă din Bucureşti merge prin Iuliu Maniu„, a mai spus Nicuşor Dan.
„Dacă o să avem metrou de suprafaţă, în Chiajna e o gară. Oamenii vor putea ajunge în felul acesta oriunde. Cei care sunt în Prelungirea Ghencea sau în Drumul Taberei vor ieşi direct în centură. Aşa se întâmplă în oraşele civilizate„, a mai punctat primarul ales. Acesta este de acord cu începerea construcţiei pasajului de la Doamna Ghica, are are unele nemulţumiri. „Pasajul de la Doamna Ghica e o investiţie necesară. Dar nu s-a făcut un studiu pentru rezistenţa clădirilor din jur, ceea ce e foarte grav. Lucrarea trebuie făcută, inclusiv cu linie de tramvai care să treacă intersecţia către acest pod. Trebuie recuperate nişte etape care nu au fost îndeplinite„, a subliniat Dan.