Nicuşor Dan trimite executorul judecătoresc pentru a opri greva STB. „Rişti să fii condamnat penal. Sper că nu vor fi într-o situaţie de inconştienţă colectivă”

La mai bine de un an de când conduce Primăria Capitalei, primarul general Nicuşor Dan întârzie să ia măsuri concrete pentru ca bucureştenii să aibă apă caldă şi căldură în locuinţe în plină iarnă. Mai mult, edilul Capitalei se confruntă şi cu greva STB, în condiţiile în care angajaţii refuză să-şi reia activitatea, chiar dacă instanţa a declarat protestul ilegal.
Filip Stan
20 ian. 2022, 21:13
Nicuşor Dan trimite executorul judecătoresc pentru a opri greva STB.

Nicuşor Dan i-a îndemnat pe angajaţii STB să reia activitatea vineri, în caz contrar sunt pasibili să răspundă penal.

„Tribunalul Bucureşti a spus că această grevă este ilegală şi că trebuie reluată activitatea. Poate fi atacată cu apel, dar până atunci este executorie. Dacă sunt şoferi care se uită, îi sfătuiesc să se consulte cu un avocat şi nu cu liderul de sindicat care îi minte şi le spune că nu e executorie până la apel.

Un executor judecătoresc se va prezenta la autobază şi la depoul STB (vineri dimineaţă) şi va înştiinţa oficial că există această hotărâre executorie şi cine nu o respectă săvârşeşte o infracţiune în mod individual.

În momentul în care va avea comunicarea prin executor judecătoresc, adică mâine dimineaţă, va fi pasibil de săvârşirea unei infracţiuni, de nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti”, a spus Nicuşor Dan, la TVR 1.

„E puţin probabil să se circule în seara aceasta, dar mâine dimineaţă fac apel la responsabilitate şi la spiritul de autoconservare. Să rişti să fii condamnat penal e o chestiune foarte importantă”, a adăugat edilul Capitalei.

Nicuşor Dan, despre schimbarea directorului STB

„(Sindicaliştii) au venit cu această solicitare de demitere a directorului general fără să aducă argumente. Această grevă este ilegală, după cum s-a şi pronunţat instanţa.

N-ai voie să faci grevă în starea de alertă. În afara stării de alertă, dacă vrei să faci grevă, ai nişte paşi procedurali de dialog cu conducerea.

Mai mult, trebuie să anunţi opinia publică, adică nu te trezeşti noaptea sau dimineaţă că ai grevă pe un serviciu public atât de important. Într-un sector important, cum e cel de transport public, ai obligaţia să asiguri o treime din activitate.

Ar fi trebuit să avem 500 de autobuze în circulaţie în această dimineaţă (…) E o grevă organizată de sindicate şi avem toate dovezile pe care le-am depus la Parchet. Avem mărturii de la oameni care au vrut azi dimineaţă să iasă în traseu şi au fost ameninţaţi de liderul de sindicat să nu o facă.

Avem dovezi cu acelaşi lider de sindicat, azi, după pronunţarea hotărârii judecătoreşti, a circulat din autobază în autobază să convingă oamenii că această hotărâre judecătorească nu este aplicabilă, adică incitare la nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti”, a mai spus Nicuşor Dan.

Întrebat dacă e mulţumit de activitatea directorului STB, Nicuşor Dan a recunoscut că nu poate pretinde că „STB e perfect” cât timp a fost „subfinanţat ani de zile”.

„O societate care a fost subfinanţată ani de zile nu poate să nu aibă probleme. Nu poţi să condamni bucureştenii să nu poată să-şi vadă de viaţa lor zilnică”, a mai spus edilul Capitalei.

Ce va face Nicuşor Dan dacă greva STB continuă şi vineri

„Refuz să cred într-un act de inconştienţă colectivă de o asemenea magnitudine. Refuz că mii de oameni împreună refuză să pună în aplicare o hotărâre a instanţei. Şoferii sunt manipulaţi de sindicate. Aceşti lideri de sindicat au încălcat flagrant legea. Să-şi aleagă nişte reprezentanţi pe care să-i primim la Primărie pentru discuţii.

E un sector important. Avem o deschidere pentru el, dar nu în forma asta”, a mai spus Nicuşor Dan.

Cum vrea Nicuşor Dan să externalizeze anumite activităţi la STB

„Avem o societate pentru care am făcut toate eforturile pentru a-i redresa situaţia financiară. Avem angajamentul de a optimiza activitatea”, a spus Nicuşor Dan

„Mâine dimineaţă la 6 voi fi la STB. Sper că nu vor fi într-o situaţie de inconştienţă colectivă”, a adăugat el.

„Domnul Petrariu (membru PSD) e autorul moral al acestei greve. A avut o conferinţă de presă în care a fost purtătorul de mesaj al oamenilor din STB. E un fapt. Vorbeşte în numele sindicaliştilor care au organizat grave”, a mai spus Nicuşor Dan.

Citeşte şi: Greva STB ar putea continua şi vineri. Angajaţii refuză să-şi reia activitatea

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a spus, joi, la Interviurile Digi24.ro, că este nemulțumit de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Liderul PNL spune despre edil că „e un primar slab”.

„Poate va deveni un Superman și va face lucruri fantastice, altfel va ajunge la modelul Lis, sau Halaicu, depinde de el”, a mai declarat Rareș Bogdan.

„E slabă prestația. A fost un excelent activist civic, e un primar slab. A fost o decizie din partea PNL de a scăpa de Gabriela Firea și PNL a decis să nu prezinte un candidat. Cred că a fost o decizie corectă, dar din păcate candidatul care a câștigat nu se dovedește a fi un excepțional manager. O fi un om de bună credință dar uneori buna credință nu merge mână în mână cu profesionalismul și cu priceperea”, spune prim-vicepreședintel PNL.

Întrebat despre bucureștenii care au zi de zi probleme cu apa caldă, traficul sau poluarea din Capitală, Rareș Bogdan a spus că „îl pot demite”.

„Nu îndemn (n.red. la un referendum pentru demiterea primarului general), asta mai lipsește. Îndemn să îi scrie lui Nicușor să îl roage să fie la fel de bun primar cum a fost ONG-ist. Dacă ar fi fost măcar jumătate ca pricepere, era grozav. Îi invit pe bucureșteni să îi scrie ce și-ar dori și cu ce sunt nefericiți. Poate va deveni un Superman și va face lucruri fantastice, altfel va ajunge la modelul Lis, sau Halaicu, depinde de el”, a mai spus liderul PNL.

Citeşte şi: Nicuşor Dan, reacţie virulentă: „Greva orchestrată politic de la STB se suspendă. Liderul de sindicat membru PSD va avea soarta lui Ion Rădoi”

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Patriarhia Română răspunde acuzațiilor privind canonizarea unor clerici cu legături legionare
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'