Nicuşor Dan nu exclude o candidatură la Preşedinţie: „Bineînțeles că, din poziția asta, reflectez la fel de fel de variante!”

Actualul primar al Capitalei nu exclude să urmeze traseul lui Traian Băsescu şi să-şi anunţe candidatura pentru Cotroceni la un viitor scrutin prezidenţial,
Filip Stan
16 oct. 2024, 22:57
Nicuşor Dan nu exclude o candidatură la Preşedinţie:

Întrebat miercuri seara în platoul TVR Info unde se vede peste 5 ani, primarul general al Capitalei, Nicuşor dan, a spus că își dorește să continue munca de edil. La insistențele moderatorului, Dan a admis că reflectează și la varianta de a candida la președinția României.
„În principiu încă un mandat la primăria capitalei… În principiu pentru că Bucureștiul are multe probleme nerezolvate, care necesită timp pentru a fi…”, a spus Nicușor Dan, rspunzând întrebării unde se vede peste 5 ani.

EXCLUSIV. Ludovic Orban: ”Șansa lui Ciucă de a ajunge în turul doi la prezidențiale este foarte mică, dacă nu cumva egală cu zero”

La insistențele moderatorului TVR Info, care a întrebat dacă va urma „modelul Băsescu, pentru că primăria generală e o trambulină pentru prezidențiale…”, primarul general al Capitalei a recunoscut că „bineînțeles că, din poziția asta, reflectez la fel de fel de variante, dar lucrurile sunt foarte departe. Trei ani de acum încolo administrație locală…”.

Nicuşor Dan spune că a decis 90% cu cine va vota la alegerile prezidenţiale. O să mă întâlnesc şi cu domnul Simion, şi cu domnul Ciolacu şi cu domnul Geoană

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, spune că este decis 90% cu cine va vota la alegerile prezidenţiale. Despre cele 20 de puncte pe care le-a transmis către prezidenţiabili, Nicuşor Dan a afirmat că o să se întâlnească şi cu liderul AUR, George Simion, şi cu Marcel Ciolacu şi cu Mircea Geoană.

”M-am întâlnit cu candidaţii cu lideri de partid care sunt de dreapta, pentru moment dar mă voi întâlni cu toţi. Deci mâine cu domnii Orban şi Tomac, poimâine cu domnul Ciucă, oficial, după care mă voi întâlni şi cu ceilalţi. O să mă întâlnesc şi cu domnul Simion, şi cu domnul Ciolacu şi cu domnul Geoană”, a spus Nicuşor Dan în emisiunea România Politică de la Prima News.

Despre Mircea Geoană, primarul a precizat că e posibil ca în funcţie de rezultatul la prezidenţiale,  partide parlamentare să se asocieze imediat după primul tur. ”Are o încredere cel puţin în sondaje, pe peste 15% şi atunci este relevant să discutăm şi cu el”, a completat Nicuşor Dan. Întrebat dacă s-a decis cu cine va vota la alegerile prezidenţiale, Nicuşor Dan a spus că opţiunea sa este destul de bine conturată.

Întrebat în procente cât de decis este, primarul a răspuns: ”Peste 90%”, arătând că nu va spune cu cine votează.

Elena Lasconi, după întâlnirea cu Nicuşor Dan: Eu nu aş fi fost astăzi, aici, dacă nu exista Nicuşor şi vreau să-i mulţumesc / Am discutat astăzi toate cele 20 de puncte propuse de primarul Capitalei, suntem de acord cu toate

Preşedinta USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri, după întâlnirea cu Nicuşor Dan că ea nu ar fi fost astăzi, aici, dacă nu exista Nicuşor şi vrea să-i mulţumească. Ea a precizat că a discutat astăzi toate cele 20 de puncte propuse de primarul Capitalei şi sunt de acord cu toate.

”Am spus-o de mai multe ori, eu nu aş fi fost astăzi, aici, dacă nu exista Nicuşor şi vreau să-i mulţumesc. Şi vreau să-ţi mulţumesc foarte mult şi pentru faptul că te lupţi în continuare. Felicitări pentru victoria cu buldozerul, de la Planşeu. Da, îl susţin pe Nicuşor Dan. USR îl susţine pe Nicuşor Dan în demersurile lui. Noi suntem pentru funcţionarea statului de drept, pentru triumful legii”, a anunţat Elena Lasconi.

Ea a precizat că au discutat astăzi toate cele 20 de puncte propuse de primarul Capitalei. ”Suntem de acord cu toate. Le-am semnat pe unele dintre ele, la unele deja avem proiecte şi imediat se va duce la Parlament şi le va depune în Parlament”, a ţinut să precizeze Elena Lasconi.

Nicuşor Dan şi Daniel Băluţă au fumat pipa păcii după ce s-au bătut cu buldozerele şi se unesc pentru lucrările de la Piaţa Unirii

Nicuşor Dan a declarat că este bucuros să revină la sediul USR. ”Am dus nişte campanii împreună pentru alegerile locale şi de acum, şi de acum 4 ani şi mai ales am avut o colaborare foarte bună cu consilierii generali. Am fost aliniaţi pe toate proiectele, în aceşti patru ani. Mulţumesc pentru susţinerea referendumurilor”, a precizat Nicuşor Dan.

”El a menţionat că, după această experienţă de patru ani, acestea sunt principale două probleme ale Bucureştiului pe care le-a anunţat încă din seara alegerilor.

”Dacă vrem să dezvoltăm oraşul ăsta, trebuie să avem mulţi bani şi să nu-i mutăm dintr-o parte în alta. Şi dacă vrem să terminăm cu traficul, trebuie să terminăm odată cu modul în care se construieşte în oraş. Şi bucureştenii sunt cei mai măsură să spună dacă cum a fost până acum e bine, sau dacă agrează cu schimbările pe care le-am propus”, a mai arătat Nicuşor Dan.

 

 

DailyBusiness
Cine sunt norocoșii pensionari care se bucură de peste 5.000 € lunar la pensie?
Spynews
Cum poți contacta boala care te poate ucide în 48 de ore! Care sunt metodele de prevenție a meningitei meningococică
Bzi.ro
A uimit în noul sezon „Românii au talent”: Andra a venit la masa juriului cu un decolteu îndrăzneț
Fanatik.ro
Județele din România unde oamenii au cele mai mari șanse să-și găsească locuri de muncă. Către ele fug majoritatea românilor
Capital.ro
Dispar banii cash? Ce se întâmplă cu plata în numerar. Schimbare în Europa
Playtech.ro
Andreea Bălan PLÂNGE în hohote, în fața tatălui ei! ”Este cel mai greu moment!” VIDEO EXCLUSIV
DailyBusiness
S-a stabilit! Salariul românilor crește din 1 ianuarie 2025!
Adevarul
Donald Trump, atac furibund la actorul de origine română Sebastian Stan: „Un gunoi uman!”
wowbiz.ro
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
Spynews
Amanta i-a cerut să renunțe la soție! Meko face declarații exclusive! Cum se împarte luptătorul între femelie din viața lui
Spynews
Cum a pus-o la punct pe Theo Rose fosta iubită a lui Anghel Damian! Vorbele grele pe care i le-a adresat
Evz.ro
Ipoteza siluriană. A existat o civilizație avansată înaintea oamenilor?
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
kanald.ro
Kate Middleton a încălcat protocolul regal. Gestul total interzis pe care Prințesa de Wales l-a făcut în public
Cancan.ro
Cât a costat rochia de mireasă pe care Theo Rose a purtat-o la nunta cu Anghel Damian. Nimeni nu se aștepta să dea atât!
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Obligație pentru cei care stau la casă sau la bloc. Te lasă fără locuință. Nu ignora!
StirileBZI
România va produce carne hibridă! Ce veți găsi în parizer, pateu și crenvurști
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
stirilekanald.ro
Detalii șocante despre eleva din Călărași moartă din cauza unei provocări: "Poate era obosită"
substantial.ro
Vera Jourova critică dur platformele sociale administrate de Elon Musk
MediaFlux
TRUMP, scos din MINȚI de un ACTOR celebru ROMÂN. A vrut să-i INTERZICĂ FILMUL!
Shtiu.ro
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Puterea.ro
Pesta ovină ne-a prins iar cu temele nefăcute. Ce lecții învață România după eradicarea virusului care a decimat sute de mii de oi și capre