Nicuşor Dan: „Nu se pune problema prelungirii protestului în Capitală. Marţi îi dăm telefon organizatorului”

Protestul a primit autorizaţie pentru zilele de duminic, luni şi marţi, în intervalul 09.30 – 22.00, dar duminică a fost un singura tractor, adus pe platformă şi doar câţiva protestatari.
Filip Stan
22 ian. 2024, 21:04
Nicuşor Dan:
Nicușor Dan respinge accesul protestatarilor în Capitală! Piața Victoriei s-ar putea prăbuși sub greutatea utilajelor și tractoarelor

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă, luni seară, că protestul din Piaţa Constituţiei, la care nu s-a prezentat nimeni, va continua şi în ziua de marţi, zona urmând a fi blocată potrivit protocolului. Nicuşor Dan afirmă că a încercat să-l convingă pe organizator să renunţe, dar nu a reuşit. El explică faptul că nu a ştiut că protestul a fost solicitat de apropiaţi ai Dianei Şoşoacă, dar cererea întrunea elementele legale şi a fost aprobată.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că nu se pune problema prelungirii protestului autorizat pentru Piaţa Constituţiei, unde a fost adus un singur tractor din cele 200 estimate de organizatori, ba chiar se ia în calcul oprirea manifestprii pentru zilele de luni şi marţi.

Nicuşor Dan a fost întrebat, duminică, dacă este posibilă prelungirea protestului din Piaţa Constituţiei şi a afirmat: ”Nu, nu se pune problema”.

Primarul a precizat că se va discuta cu organizatorul, poate renunţă pentru următoarele zile.

Urmează 3 zile de blocaj în Capitală. Nicuşor Dan aruncă Bucureștiul în haos de dragul Dianei Șoșoacă
„Întrebarea este: poate reuşim o discuţie, luni, cu organizatorul fie să restrângă, fie să renunţe pentru zilele de luni şi marţi. Mâine este o şedinţă ordinară a comisiei şi în timpul comisiei o să îi dăm un telefon şi o să vedem ce intenţionează”, a mai declarat primarul general.

Protestul a primit autorizaţie pentru zilele de duminic, luni şi marţi, în intervalul 09.30 – 22.00, dar duminică a fost un singura tractor, adus pe platformă şi doar câţiva protestatari.

Organizatorii estimau 5.000 de participanţi şi 200 de vehicule. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, luni seară, la Digi 24, că au existat 4-5 solicitări de autorizare a protestelor fermierilor şi transportatorilor în Bucureşti, una făcută de FORT care a vrut să aducă 15.000 de maşini în Capitală.

Niciuna dintre aceste cereri nu a întrunit elementele legale, fiind respinsă. ”După aceea, a venit această solicitare de la un cetăţean. În sfârşit avea elementele legale. El a spus că aduce 100 tractoare, 100 de a numite cap tractor (…) Numai că iată că nu nu a strâns protestatarii la care se aştepta. Am avut neoficial încercări să îl convingem să renunţe pentru ziua de mâine. Dar nu. Mâine vom avea aceeaşi imagine, o piaţă blocată conform protocolului”, a declarat Nicuşor Dan.

Întrebat când a ştiut că acest protest a fost organizat de apropiaţi ai senatoarei Diana Şoşoacă, Nicuşor Dan a afirmat:  ”Este un om care a mai făcut de-a lungul timpului cerere către noi. Habar n-am avut de legătura dumnealui cu doamna Şoşoacă, însă era un cetăţean care ceruse, în numele unei idei, ceruse un protest şi nu aveam niciun motiv să nu aprobămcererea asta de protest”.

Primarul general a afirmat că, dincolo de protestul din Piaţa Constituţiei, ”noi avem nişte proteste cu nişte oameni care au nişte revendicări”.

”Sunt nişte chestiuni care sunt reale, depăşesc bine atribuţiile mele de primar, dar sunt nişte chesti uni reale. A fost o încercare de politizare, cum s-a mai întâmplat de multe-uri care n-a mers să citesc”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Întrebat cum răspune PNL şi PSD care-l acuză că i-ar conveni ca protestatarii să intre în Bucureşti – pentru a contesta Guvernul – Nicuşor Dan a afirmat: ”Nu am dat acea autorizaţie pentru 15.000 de maşini în Piaţa Victoriei. N-am făcut, nici într-un caz, nici în altul decât să aplic legea. Şi într-un caz şi în altul am aplicat legea. Protestul FORT era un protest are paraliza traficul din Bucureşti. Se încălca un articol explicit de lege care spune că nu ai voie să afectezi traficul. Ăsta era un protest care nu afecta traficul şi îndeplinea condiţiile legale”.

Primarul general afirmă că a aprobat, în trei ani de mandat, 1.000 de proteste, dintre care 20-30 chiar împotriva sa.

 

Oferte pentru bulevardul Dimitrie Pompeiu

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că sunt patru oferte pentru proiectul de lărgire a Bulevardului Dimitrie Pompeiu de la o singură bandă la două benzi pe sens., iar câştigătorul va fi desemnat în cel mai scurt timp. Edilul general a mai spus că proiectul include şi extinderea infrastructurii de tramvai de la capătul liniei existente până la Bd. Barbu Văcărescu, dar şi construirea unui drum de legătură între Şoseaua Pipera, Bd. Dimitrie Pompeiu şi Str. Fabrica de Glucoză şi construirea unei parcări de tip park&ride.

„Avem patru oferte pentru proiectul de lărgire a Bulevardului Dimitrie Pompeiu de la o singură bandă la două benzi pe sens. Intrăm în perioada de evaluare a ofertelor, astfel încât să putem desemna câştigătorul în cel mai scurt timp”, a scris Nicuşor Dan, luni pe Facebook.

Protest de trei zile în Bucureşti. Prefectul Capitalei cere liste cu participanţii: „Dacă vor să se alăture Dianei Şoşoacă, sunt liberi, am încredere în Poliţie şi Jandarmerie”

El a adăugat că „proiectul include şi extinderea infrastructurii de tramvai de la capătul liniei existente până la Bd. Barbu Văcărescu, dar şi construirea unui drum de legătură între Şoseaua Pipera, Bd. Dimitrie Pompeiu şi Str. Fabrica de Glucoză şi construirea unei parcări de tip park&ride”.

„Astăzi a fost ultima zi pentru depunerea ofertelor la procedura de achiziţie privind elaborarea studiului de fezabilitate”, a completat Dan.

 

Nicuşor Dan crede că terasele din Herăstrău şi de pe Lipscani sunt subiecte ”complicate”: Au beneficiat, cu ghilimele sau fără ghilimele, de o complicitate a autorităţii publice vreme de 15-20 de ani

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că are de aprofundat două subiecte ”complicate” – terasele din Herăstrău şi de pe Lipscani. Fiind activităţi economice, în care lucrează între 6.000 şi 10.000 de oameni, primarul crede că acestea trebuie să aibă timpul necesar pentru a se normaliza, dar vine şi această perioadă, întrucât domeniul a beneficiat de complicitatea autorităţilor publice ”15-20 de ani”.

”Sunt două subiecte pe care nu le-am aprofundat, urmează, dar sunt complicate. Unul este subiectul teraselor din Herăstrău, al doilea este chestiunea publicităţii stradale din Bucureşti. Aceste două fenomene sunt activităţi economice care au beneficiat, cu ghilimele sau fără ghilimele, de o complicitate sau de o privire în altă parte a autorităţii publice vreme de 15-20 de ani”, a afiemat, luni seară, la Digi 24, Nicuşor Dan.  El crede că ”cel mai simplu este să iei buldozerul să te duci să intri peste un panou publicitar sau peste o astfel de terasă”.

”Totuşi, o activitate economică, în opinia mea. Din informaţiile pe care le am, în tot domeniul ăsta sunt undeva între 6.000 şi 10.000 de oameni care lucrează şi atunci e bine să le dai acestor oameni, chiar dacă unii dintre ei au greşit, să le dai o perspectivă de 3-4 ani, astfel încât să poată să-şi normalizeze afacerea şi asta este ceva urma”, a mai declarant primarul general.

Niculor Dan, crede că pe Lipscani situaţia este diferită. ”Acolo este şi o chestiune de securitate. Când o să înceapă primăvara, dacă nu intervenim, o să avem terase care vor fi un una lângă cealaltă şi nu vor păstra culoarul pentru maşinile de intervenţie. Acolo vom intra foarte repede pentru a normaliza”, a adăugat primarul general, explicând că acest lcuru se va întâmpla ”cel târziu în martie”.

 

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Stațiunea de la mare în care, în plin sezon, sunt utilaje pe plajă. Turiștii sunt dezamăgiți: „Nu aș recomanda”
Capital.ro
A murit marele actor al României. Drum lin, maestre! Va fi apreciat etern
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Sorin Grindeanu, anunțul momentului pentru milioane de șoferi! Se închide un drum important
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Românii care nu depun declarația riscă enorm. Se dau amenzi uriașe
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Laurențiu Reghecampf o pune la zid pe Prodanca: 'Cum să-ți plătesc curentul când tu stai cu Ronald' 😲
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Ies la lumină noi detalii în cazul accidentului din Suceava, în care au murit cinci persoane! Tahograful vehiculului care a produs tragedia a fost manipulat
Capital.ro
Teo Trandafir îl face praf pe Florin Salam: Regele României a murit!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Guvernul spaniol ia măsuri împotriva închirierilor pe termen scurt și în scop turistic
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?