Nicuşor Dan, prima reacţie la candidatura lui Băsescu: „E legitim ce face PMP. Lupta va fi între PSD şi anti-PSD”

Nicușor Dan, candidatul alianței PNL-USR-PLUS la Primăria Capitalei, reacționează la anunțul oficial al PMP referitor la candidatura lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei. Nicușor Dan evită să critice PMP, însă speră că votanții acestui partid vor da un vot util pentru a scăpa de PSD.
Romania TV
10 aug. 2020, 18:03
Nicuşor Dan, prima reacţie la candidatura lui Băsescu:

UPDATE: În replică, europarlamentarul Traian Băsescu (președintele de onoare al PMP și candidat pentru Primăria Capitalei) candidează la Primăria Capitalei. Într-o intervenție televizată el a anunțat că Nicușor Dan nu este o miză pentru el, ci Gabriela Firea (PSD). „N-au de ce partidele să intre în ședință. Toate au șansele lor. Eu am fost unul din cei care au inițiat susținerea lui Nicușor Dan. Nu-mi rămâne decât să iau notă de părerile dânsului. Am văzut prea multe campanii cu vot util. Cei care se păcălesc cu această abordare trebuie să știe că la votul uninominal lucrurile stau altfel. Alegerile sunt despre cineva care poate administra Bucureștiul. Nu o să-l ating pe Nicușor Dan. Nu-s în competiție cu USR, ci cu PSD-ul. Nu concurez cu Nicușor Dan.

Sunt prea multe lucruri care au rămas unde le-am lăsat. Pasajul Basarab de exemplu. La niciunul nu i-a trecut prin cap să facă un pasaj subteran… Sau la problema încăzirii: și un copil de clasa a V știa că RADET-ul nu mai avea viață. Nu se mai pot încărca facturile cu pierderile pe conducte. (…)

Până atunci vorbim de alegeri? Pe 14 începe școala. Să-mi arătați un primar care a spus că montează spații modulare lângă școli. Vobesc de o politică la nivelul capitalei. M-aș fi bătut știind că una din variantele care poate funcționa e învățământul la distanță: copilul poate sta la predare trei sau patru ore, nu șase ore.

La câți bani are Bucureștiul dacă aborda pasaje subterane se circula mai bine. Nu e în niciun faliment capitala. Trebuie să știe definiția falimentului (n. r.: cu referire la Gabriela Firea)”, a declarat Traian Băsescu la B1TV.

Nicușor Dan, candidatul susținut de PNL și USR PLUS pentru Primăria Capitalei, a declarat că decizia PMP de a-și stabili propriul candidat pentru București este „legitimă” și „logică” pentru că nu s-a ajuns la o înțelegere politică: „E legitim, e logic ce face PMP, să aibă propriul candidat. Lupta va fi între PSD și anti-PSD, eu cred că electoratul va înțelege acest lucru”, a declarat Nicușor Dan.

ULTIMA ORĂ! ESTE OFICIAL: Traian Băsescu este candidat la Primăria Capitalei. Vrea să reînvie PDL 

„Exista o alință de trei partide care au peste 50%. Publicul este un public de dreapta, care dorește și el scoaterea administrației PSD din București. Eu am fost un susținător ca această alianță să fie făcută din patru partide, nu din trei. Nu vreau să blamez pe nimeni. Fiecare a fost de bună credință, dar uneori în politică așteptările pe care și le fac unii nu se întâmplă. În politică sunt oameni și oamenii ăștia sunt grupați în organizații, care au oameni pe care îi pregătesc de ani de zile, care au ambiții. Negocierea este dusă totuși de organizații, care trebuie să cedeze de la ele anumite poziții. Fiecare face sacrificii. Acest lucru nu s-a întâmplat. E logic, e legitim ce face PMP-ul. Lupta care conteaza este între PSD și anti-PSD. Eu sunt convins că votanții PSD o să aleagă votul util și pentru a scapă de admnistația PSD o să mă voteze”, a declarat Nicușor Dan, la TVR.

Acesta a adăugat că, în timpul negocierilor politice, „toată lumea a fost de bună credință, dar s-a întâmplat să nu se îmbine ce vor unii, ce vor alții”. „Se întâmplă în viață”, a mai spus Dan.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Patriarhia Română răspunde acuzațiilor privind canonizarea unor clerici cu legături legionare
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'