Nicuşor Dan a admis că există o nemulţumire în rândul bucureştenilor faţă modul în care arată Capitala în mandatul său şi a explicat că, până în prezent, a încercat să rezolve problemele urgente care nu au însă vizibilitate în spațiul public, precum redresarea situației financiare a municipalității.
„Este vorba de o viteză a administrației, trebuie foarte multe explicații ca să o înțelegi. Există niște linii de tramvai care sunt de modernizat. Ca să le modernizezi trebuie mai întâi trebuie să ai banii, noi am pierdut 6 luni doar ca să deblocăm conturile. Erau poprite de diverși creditori, trebuie să faci studiile de fundamentare și trebuie să găsești și finanțarea europeană, printr-un apel de proiecte care nu s-a deschis. Când se va deschide, o să avem proiecte ca să luăm banii și să facem linii de tramvai.
Realitatea e că dacă nu ai acces la aceste informații, liniile de tramvai sunt la fel cum le-am preluat de la Gabriela Firea. Asta e în opinia mea chestiunea.
De exemplu să stabilizăm situația financiară, să nu mai avem conturile blocate, să reeșalonăm datoriile și să plătim o parte dintre ele, astea sunt lucruri abstracte pe care un cetățean obișnuit nu le vede”, a declarat Nicușor Dan, pentru B1.
Primarul general a reamintit că Bucureștiul are probleme structurale.
„E păcat de timpul ăsta să nu ne concentrăm pe rezolvarea lor. Ele sunt traficul, termia și la baza lor situația financiară. Am încercat să fac acele lucruri care sunt structurale pentru București. Tot ce înseamnă proceduri administrative, efectele se vor vedea mai târziu. Eu sunt mulțumit că m-am dus exact în punctele dureroase.
Când ai un bolnav în comă, mai întâi te duci la organele vitale și nu să îl bărbierești sau să îi dai o imagine mai bună”.
Nicuşor Dan a mai spus că sunt și lucruri pe care le regretă în mandatul său:
„La un moment dat am încercat să pun ordine în partea juridică a Primăriei. Are 5.000 de litigii în momentul de față, din care 250 pe urbanism, încă 100 pe chestiuni de milioane cum sunt executarea diferitelor lucruri”.