Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că au fost finalizate lucrările de reabilitare din Parcul Cișmigiu.
”Am reabilitat Podul Mare din Cișmigiu, un simbol al parcului monument istoric.
Lucrările de consolidare și renovare a Podului Mare, construit în urmă cu peste o sută de ani (în perioada 1913- 1914), au fost finalizate, iar Trustul de Clădiri Metropolitane face în prezent ultimele finisaje, astfel încât să putem demara procedura de recepție la finalizarea lucrărilor în cel mai scurt timp.
Podul nu a fost niciodată reabilitat, fiind făcute doar mici reparații. Din cauza degradării, acesta reprezenta un real pericol pentru vizitatori. De aceea, erau extrem de importante reparațiile capitale care să asigure stabilitatea și siguranța construcției”, a scris primarul Nicușor Dan pe Facebook.
Citește și: Porumbeii care fac mizerie în Cişmigiu ar putea fi alungaţi cu ajutorul păsărilor de pradă
Se reiau lucrările de consolidare a Podului Grant
Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu a anunțat vineri, 31 martie, că a fost semnat contractul pentru reluarea lucrărilor de consolidare şi modernizare la Podul Grant.
”Punem în siguranță infrastructura rutieră a Capitalei și începem prin consolidarea Podului Grant! Astăzi a fost semnat contractul pentru reluarea lucrărilor de consolidare și modernizare la unul dintre cele mai mari pasaje din Capitală – Podul Grant.
Lucrările vor începe în perioada următoare și vor fi executate de BOG`ART S.R.L., pe o perioadă de 24 de luni.
Pasajul denivelat Pod Grant este format din podul principal, 6 bretele, trotuar și scări. Investiția privind consolidarea acestui obiectiv a început în aprilie 2019 și a fost realizată în proporţie de 35%.
Astfel, pe parcursul următoarelor 24 de luni, se va interveni etapizat, atât la pasajul principal, cât și la cele 6 bretele și la trotuarul pietonal, prin lucrări de:
Infrastructură
Suprastructură – structură de rezistenţă
Suprastructură – cale de tramvai
Suprastructură – cale rutieră
Siguranţa circulaţiei
Valoarea investiției este de aproximativ 54 de milioane de lei și acoperă serviciile de proiectare, asistență tehnică și execuția propriu-zisă a lucrărilor.
În paralel, finalizăm expertizele la celelalte poduri și pasaje ale Administrației Străzilor București, după care vom începe punerea în siguranță a celor care necesită intervenții”, a anunțat viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu, pe Facebook.