Nicușor Dan a venit la dezbaterea prezidențială cu o serie de documente, unele vizându-l pe Crin Antonescu:
„Avem aici semnătura domnului Antonescu. În rezumat, în 1999 am avut un ministru, domnul Antonescu, care în calitatea sa a atestat dreptul de proprietate pentru 7 hectare din parcul Herăstrău, 9 hectare din baza sportivă Pantelimon și altele, în total 34 de hectare. Ulterior, ele au trecut din domeniul public al statului în subordinea unei firme din subordinea Ministerului condus de Antonescu. Ulterior, această firmă a semnat contracte de vânzare-cumpărare cu mai multe firme. Prin acte ilegale pe care le-a semnat niște terenuri care aparțineau statului, 34 de hectare au fost date unor dezvoltatori imobiliari. Inclusiv două instanțe au confirmat asta”.
„Dacă eu vă dau acum în judecată, mă gândesc că veți da banii bucureștenilor avocaților din banii bucureștenilor, cum ați făcut. Eu, în calitate de ministru, nu am făcut decât să trec în proprietatea publică privată statului ce administra compania din subordine. Eu nu am blocat, refuzând să blochez, așa cum blochează domnul Dan care nu semnează acte. Niciodată nu am fost informat că vreun procuror îmi cercetează activitatea. Niciodată nu am fost chemat la Parchet. Vreau să văd contractele semnate”, i-a transmis Crin Antonescu.
Nicușor Dan: Contractele au fost semnate de subordonații dvs.
Crin Antonescu: Care subordonați și când au semnat aceste acte? Când? Citiți de pe contract. Eu v-am tratat cu tot respectul, dar când vă permiteți de foști ofițeri SRI la vedere să…
Nicușor Dan: Un om a devalizat statul român și…
Ce a rămas din această discuție și fel și fel de metafore: că dl. Antonescu a scos din domeniul privat mai multe terenuri, două instanțe au spus că a încălcat legea și că subordonații săi au înstrăinat niște bunuri care ne aparțineau. Motiv pentru care șeful acelei firme a luat 6 ani de închisoare.
Crin Antonescu: Ce subordonați, când? Deci nu eu sunt de vină, ziceți că sunt subordonații mei.
Nicușor Dan: E suficient și cred că au înțeles oamenii.