”31 de şoferi STB au învăţat, pe parcursul a două zile, cum să acorde primul ajutor în caz de urgenţă. În perioada următoare, toţi cei 3.000 de şoferi şi vatmani, dar şi controlorii vor fi instruiţi să acţioneze când o persoană are nevoie de acordarea primul ajutor”, scrie Nicuşor Dan pe Facebook.
El arată că săptămânal, la 112 se primeşte minim 1 apel de intervenţie pentru un călător aflat într-unul din mijloacele de transport în comun din Bucureşti, iar, cel puţin o dată pe săptămână este necesară intervenţia unui echipaj medical.
”Viteza de reacţie şi primele îngrijiri, până la sosirea ajutorului specializat, pot salva vieţi. Cursurile de prim ajutor pentru angajaţii STB sunt oferite de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia Generală Situaţii de Urgenţă, Statistici şi Strategii, în colaborare cu Asociaţia Societatea de Salvare Bucureşti – ASSB”, mai transmite Nicuşor Dan.
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, şi-a propus reabilitarea a 50 de kilometri de linie de tramvai, astfel încât toată reţeaua orașului să fie modernizată.
„Bucureştiul are o reţea de tramvai de aproximativ 150 de kilometri, mai puţin de 100 au fost făcuţi în anul 2000, printr-o finanţare de la BEI, şi noi ne-am propus să reabilităm restul de 50 de kilometri, astfel încât toată reţeaua de tramvai din Bucureşti să fie reabilitată. STB-ul a făcut documentaţia şi în baza acesteia am făcut o procedură de achiziţie pentru proiectare şi execuţie pentru 16 loturi. Din aceste 16 loturi, au fost atribuite şi semnate contracte pentru 11. A mai fost un lot special, pentru care era făcută şi proiectarea, lotul de la linia 5, pentru care, de asemenea, a fost atribuit şi semnat contractul. Deci avem 12 loturi, iar cele patru care nu s-au atribuit au fost comasate şi vor ieşi în achiziţie săptămâna viitoare. De asemenea, lucrarea din Prelungirea Ghencea, pentru care vom ieşi în achiziţie săptămâna viitoare, presupune un tronson nou de tramvai de 5 kilometri”, a precizat Nicuşor Dan, în unrmă cu o săptămână, într-o conferinţă de presă.