Nicuşor Dan a afirmat că tot ce a putut face Primăria Capitalei a fost să încerce să câştige încrederea Comisiei Europene. Primarul general a spus că a solicitat mai mult timp pentru ca toate măsurile pentru reducerea poluării şi alte măsuri legate mediu necesită studii de fezabilitate, proiecţie şi execuţie.
„În zona de mediu avem două proceduri de infringement. Procedura imediat următoare de a condamna România pentru poluarea aerului din Bucureşti. Etapa imediat următoare este şi care se poate întâmpla din moment în moment este ca CE să inceapă să perceapă sume considerabile pe zi.
Am avut mai multe scrisori de la Comisia Europeană la care a trebuit să răspundem şi în esenţă Comisia Europeană ne-a cerut să luăm măsuri imediate pentru reducerea poluării. Tot ce am putut noi să facem a fost să cerem din timp pentru că nu există măsuri imediate pe care să le putem lua.
Orice măsură consistentă pentru reducerea poluării înseamnă studii de fezabilitate, execuţie, proiecţie. Tot ce am putut să facem a fost să câştigăm încrederea Comisiei pentru discuţii ulterioare ca să venim cu toate acele proiecte despre care am vorbit în campania electorală – metroul de suprafaţă, semaforizare inteligentă, benzi speciale pentru autobuze. Să sperăm că ne va crede Comisia Europeană”, a declarat Nicuşor Dan, joi, conform News.ro.
De asemenea, Nicuşor Dan a explicat că „zona financiară este cea mai mare problemă” cu care se confruntă Primăria Capitalei în acest moment.
„Datoriile curente ale Primăriei Capitalei sunt 2,5 miliarde de lei. Vreau să înţelegeţi sau vreau să exemplific ce înseamnă 2,5 miliarde de lei. Înseamnă cât ar costa metroul din Drumul Taberei, înseamnă aproximativ cât costă podul de la Brăila peste Dunăre sau înseamnă 10.000 de apartamente.
Toţi banii ăştia trebuie să îi plătim acum. Asta înseamnă datoria curentă. A trebuit să plătim acum cât costă tot metroul din Drumul Taberei. Aici ne-au dus floricelele şi concertele şi târgurile şi companiile municipale”, a precizat Nicuşor Dan în cadrul unei conferinţe de presă.