Nicuşor Dan vrea putere financiară la PMB: „Avem, de 20 de ani, un primar al Bucureștiului care are cel puțin o mână legată la spate”

Nicușor Dan, despre referendumurile pe care vrea să le organizeze: "Avem, de 20 de ani, un primar al Bucureștiului care are cel puțin o mână legată la spate".
Filip Stan
10 iun. 2024, 17:50
Nicuşor Dan vrea putere financiară la PMB:

Nicușor Dan, primarul reales al Capitalei, spune că există niște mecanisme care îl împiedică să-și facă treaba . Nicușor Dan a explicat luni, la Antena 3, ce vrea să afle de la bucureșteni, după ce a declarat, imediat după câștigarea alegerilor, că va declanşa două referendumuri locale pentru cum se vor împărţi banii între Primăria Capitalei şi primăriile de sector.

„Noi putem să ne mai amăgim încă 10 ani sau 20 de acum încolo, să spunem că totul merge minunat în București. Dar, de fapt, noi avem de 20 de ani, un primar al Municipiului București care are cel puțin o mână legată la spate, nu are un buget pe măsura a ceea ce poate să facă Bucureștiul și este constrâns de dezvoltări urbanistice care sunt de competența strictă a primarilor de sector.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2024 – Dominic Fritz, după demisia lui Drulă: Vedem foarte clar că această coaliţie de guvernare a fost respinsă, îmi asum candidatura la preşedinţia USR”

Eu cred că, indiferent cine o să fie primarul municipiului peste 4 ani, peste 8 ani, trebuie să-i dăm primarului Municipiului București, acele instrumente ca să ducă orașul într-o direcție cu proiecte mari, cu o dezvoltare urbană coerentă.

Vreau să avem o dezbatere foarte serioasă pe chestiunea asta și de aia, chiar în momentul câștigării alegerilor, care este de maximă expunere, am venit cu ele în fața cetățenilor.

În opinia mea, a fost o obligație a mea de a atrage atenția bucureștenilor că sunt niște mecanisme care mă împiedică să-mi fac treaba.”, a declarat Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, la Antena 3.

Nicolae Ciucă l-a sunat pe Nicușor Dan. Primarul avea telefonul pe silent
Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, proaspăt reales pentru un nou mandat la Primăria București, a dezvăluit că a fost sunat aseară de Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal (PNL). Cu toate acestea, din cauza faptului că telefonul său era pe modul silențios, convorbirea a avut loc abia în această dimineață.

„Am avut o conversație foarte plăcută cu domnia sa. M-a felicitat și și-a exprimat disponibilitatea de a continua dialogul, la fel cum mi-am exprimat și eu aceeași disponibilitate. Evident, este normal, deoarece PNL-ul are reprezentanți în Consiliul General, iar interesul meu este de a forma o majoritate. Pentru orice om politic de nivel național, cum este domnul Ciucă, este important să vorbești cu primarul Bucureștiului”, a declarat Nicuşor Dan la un post TV.

Întrebat dacă a fost sunat aseară sau în această dimineață de către președintele PNL, Nicușor Dan a răspuns: „M-a sunat, am avut un apel de la domnia sa azi noapte, eu eram cu telefonul pe silent, dar am vorbit azi dimineață”.

Nicuşor Dan a câştigat un nou mandat la Primăria Municipiului Bucureşti: „Dau nu de băut, dau declarații”

La Măruță, Nicușor Dan a intrat în direct și a povestit: „Dau nu de băut, dau declarații! După ce am câștigat, aseară a fost o mică întâlnire cu simpatizanții aici în Cișmigiu, după care m-am dus la sediul Alianței care m-a susținut, după care m-am întors aici și în absența mea se deschiseseră niște șampanii. M-am culcat la două jumătate, după ce am mai butonat puțin calculatorul și m-am trezit la șapte jumătate și am stat de vorbă cu fetița. Mandatul acesta o să înceapă în octombrie. (…)

Marcel Ciolacu anunţă reformă fiscală: Nu vorbim de noi taxe. Sub nicio formă nu se va mări TVA la alimente şi medicamente

Suntem și noi profesioniști, am avut niște sondaje, în condiți normale știam că o să câștigăm, doar că tot timpul depinzi de mobilizarea oamenilor. Așa, matematic, dacă ne luam după ce gândeau oamenii, am fi câștigat acum o lună, dar trebuie să faci un efort să te duci până la urna de vot. (…) Acum sunt la primărie, da, au apărut niște dosare în absența mea. În acești trei ani și jumătate de mandat am rupt cinci sacouri în cotul drept de la semnat probabil. Pe bune, da! (…)

În primul rând le mulțumesc tuturor celor care au venit ieri la vot să mă voteze pentru că a fost un efort, a fost o zi călduroasă și, dincolo de asta, și pentru cei care m-au votat, și pentru cei care nu m-au votat, și pentru cei care nu au venit la vot, îi îndemn să creadă în continuare în România pentru că vom face tot ce ține de noi pentru a le face viața mai bună. Acum, avem multe restanțe istorice în orașul ăsta, e nevoie de mulți bani, dar încercăm cât putem să facem viața noastră, a tuturor, mai bună. (…)

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Ce va face Zanni cu banii câștigați la Survivor All Stars: „Am planul ăsta din vara anului 2023!”
Fanatik.ro
Barem matematică la BAC 2024. Cum se rezolvau subiectele și la ce notă să te aștepți la bacalaureat 2024 după corectare. Update
Capital.ro
Amendă 500 de lei. Legea îi obligă pe TOȚI șoferii să plătească. E obligatoriu
Playtech.ro
AVEM subiectele la ISTORIE la BAC 2024. Ce le-a picat elevilor anul acesta
DailyBusiness
Vești bune pentru șoferi! Benzina și motorina, mai ieftine astăzi!
Adevarul
Cum ne dă statul român foc la valiză. Un cunoscut economist explică de ce avem o viața mai scumpă de la 1 iulie
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Rețete ideale pentru caniculă. Ușor de preparat și cu puține calorii
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Cancan.ro
BAC 2024 | Acestea sunt subiectele de la matematică. O problemă le-a dat elevilor mari bătăi de cap
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Barem Matematică Bacalaureat 2024: Ora la care urmează să fie afișate răspunsurile corecte pe Edu.ro pentru profilul real
Capital.ro
Asociația de proprietari are interzis. Proprietarii de apartamente pot face reclamație
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia
substantial.ro
Sondaj INSCOP: PSD conduce în intențiile de vot, urmat de PNL și AUR
MediaFlux
Mai mulți bani la RECALCULAREA PENSIEI cu aceste 3 adeverințe! Documentele trebuie DEPUSE URGENT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?