Ninge în Bucureşti! Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion VIDEO

Prima ninsoare din această iarnă în București. Chiar într-o zi cu temepraturi anormale: minus 4 grade în Capitală și cu plus la vârf de munte, cinci grade la Bâlea lac.
Alina Costache
21 dec. 2022, 08:49
Ninge în Bucureşti! Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion VIDEO

A căzut prima ninsoare în Bucureşti, dar meteorologii avertizează că este doar o scuturare de nori şi vremea se va încălzi în zilele următoare.

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă până în ajunul Crăciunului, dar se va răci începând cu 26 decembrie, astfel că de Revelion temperaturile vor fi apropiate de cele specifice sfârșitului de decembrie, potrivit prognozei meteo pentru perioada 19 decembrie – 1 ianuarie transmisă de Administrația Națională de Meteorologie.

Prognoza meteo JOI

TARA
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale în ultima decadã a lunii decembrie în cea mai mare parte a ţãrii, dar cu precãdere în Dobrogea şi în Dealurile Subcarpatice; astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 12 grade, iar cele minime, în marea lor majoritate, între -3 şi 4 grade. Cerul va avea înnorãri mai persistente în Maramureş, estul Transilvaniei, unde izolat va ploua slab, iar în zona Carpaţilor Orientali, la altitudini mari vor fi ninsori şi lapoviţã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, dar în primele ore şi cu precãdere în a doua parte nopţii pe spaţii mici se vor forma ceaţã şi nebulozitate joasã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã.

Bucureşti
Valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei, iar noaptea se vor situa în jurul mediilor multianuale; astfel temperatura maximã va fi de 7…8 grade, iar cea minimã de -3…-1 grad. Cerul va fi variabil, vântul slab, iar noaptea se poate forma ceaţã.

Prognoza meteo VINERI

TARA
Vremea va fi caldã pentru aceastã datã, astfel cã temperatura aerului va avea valori maxime în general între 5 şi 13 grade şi minime între -2 şi 7 grade. Ziua, cerul va fi variabil, cu înnorãri şi izolat ploi slabe în nord şi în nord-vest, iar noaptea vor fi înnorãri temporare în toate regiunile şi va ploua slab local în jumãtatea de nord a ţãrii. La munte, în special la peste 2000 m altitudine, vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei. Mai ales în orele dimineţii şi noaptea pe arii restrânse se va semnala nebulozitate joasã şi ceaţã, asociate izolat cu burniţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în Carpaţii Orientali şi în Munţii Apuseni, cu precãdere pe creste.

Bucureşti
Vremea va fi caldã pentru ultima decadã a lunii decembrie, cu o maximã a temperaturii aerului de 9…11 grade şi o minimã de 1…2 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare noaptea, iar în orele dimineţilor vor fi condiţii de ceaţã. Vântul va sufla în general slab, potrivit ANM.

PROGNOZA METEO. Primăvară ploioasă înainte de Crăciun, nici la munte nu mai ninge

Prognoza meteo SAMBATA

TARA
Valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice datei, maximele vor fi cuprinse în general între 5 şi 14 grade şi minime între -1 şi 7 grade. Cerul va avea înnorãri în jumãtatea de nord a ţãrii, unde ziua va ploua local, iar noaptea ploile vor fi în restrângere ca arie. În regiunile sudice cerul va fi temporar noros şi ploi slabe vor fi posibile, în orele serii şi la începutul nopţii, în estul Munteniei şi Dobrogei. La munte, în special la peste 2000 m altitudine, vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei. În zonele joase, mai ales la începutul şi sfârşitul intervalului, se va semnala şi ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare la munte, cu viteze mai mari pe creste.

Bucureşti
Regimul termic va continua sã fie caracterizat de valori mai ridicate decât cele normale, maxima va fi 10…11 grade, iar cea minimã se va situa în jurul a 2 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab pânã la moderat.

Prognoza meteo DUMINICA, LUNI si MARTI

TARA
Regimul termic se va situa peste cel specific perioadei. În primele douã zile ploi slabe vor fi posibile în nordul şi nord-vestul ţãrii, iar în zonele joase de relief, local, se va semnala ceaţã, în special pe timpul nopţilor şi dimineţilor.

Bucureşti
Valorile termice vor fi în continuare mult mai ridicate decât mediile specifice acestei perioade din an. Cerul va fi variabil, dar cu precãdere în noaptea de 25/26 decembrie şi la începutul zilei de 26 decembrie, se vor forma nebulozitate joasã şi temporar ceaţã, posibil asociate cu burniţã.

Aer cald în Europa de Vest: 20°C în Franţa, în weekendul de Crăciun

Frigul şi presiunea crescută par să fi părăsit Franţa. lăsând în urmă temperaturi blânde. Creşterea temperaturilor a fost spectaculoasă, unele temperaturi crescând cu până la 20°C în ultimele 24 de ore.

Cu o medie de 12°C în nord şi de 15-16°C în sud, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal peste tot în Franţa. În mod surprinzător, în jumătatea sudică a ţării, valorile vor fi cele mai ridicate, cu posibile maxime de 20°C în Ţara Bascilor, în timp ce normalul pentru această perioadă a anului este de 12°C.

Prognoza meteo lunară. ANM anunţă dacă vom avea sau nu zăpadă de Crăciun şi Revelion
Mai la nord, temperaturile vor fi mai scăzute, aşteptându-se totuşi între 11 şi 14°C. Nici temperaturile minime din zori nu vor fi mai prejos, adesea înregistrându-se în jur de 10°C şi până la 13-14°C pe coasta mediteraneană pe 24 decembrie. A doua zi se aşteaptă să fie uşor mai răcoroasă, cu aproximativ 8-10°C în regiunile vestice şi între 5 şi 7°C în est. Nu există risc de îngheţ în zonele de câmpie şi de deal, ceea ce nu ajută afacerile staţiunilor de sporturi de iarnă în această perioadă de vacanţă.

Va ploua de pe coasta oceanică până la graniţele estice. Cerul va fi noros şi sunt posibile averse. Doar zona mediteraneană va rămâne uscată, beneficiind chiar de un cer senin datorită vântului Mistral care va sufla cu putere. Pentru noaptea de Revelion, precipitaţiile se vor diminua progresiv şi vor rămâne doar spre centru-vest. În restul teritoriului, vremea va fi în general uscată.

Pentru ziua de Crăciun, regiunile sudice se vor bucura de înnorări slabe sau variabile, cu perioade însorite, în timp ce jumătatea nordică va fi mai noroasă, cu posibile ploi. În zonele din lungul Canalului Mânecii sunt prognozate ploi şi vânt.

Spynews
Mireasa - Capriciile iubirii. Situația Ramonei, motiv de discuție în casa băieților. A recunoscut că are un copil. Ce părere are Ionuț despre ea
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Cele 6 zodii care vor avea cea mai bună toamnă din viața lor. Belșug și opulență în viitorul lor
Capital.ro
Se confiscă banii românilor. Trebuie să declari și să plătești la stat: „Efectul va fi vizibil”
Playtech.ro
Mirela Vaida, apariție de INFARCT! S-a pozat DEZBRĂCATĂ, a lăsat la vedere…
DailyBusiness
Veste minunată pentru români! SCAD ratele la creditele bancare
Adevarul
Bombardiere nucleare rusești și chineze ar fi încercuit coasta americană din Alaska. SUA și Canada au mobilizat mai multe avioane de vânătoare
Spynews
Sărbătoare mare în familia unui fost cuplu de la Insula Iubirii! Fetița lor, Emma a împlinit doi ani
Spynews
Arestări masive într-o grupare acuzată de legături cu frații Tate! Cum au ajuns mafioții italieni să invadeze țara noastră cu camioane pline de droguri
Evz.ro
Viață mai ușoară pentru toți românii. Ce se întâmplă cu actele esențiale
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
După Roxana Dobre, şi sora lui Salam a păţit-o GRAV! S-a ajuns la păruială şi înjurături
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
David Popovici, medalie de bronz în proba de 100 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris
Capital.ro
Devine interzis în România. S-a dat ordin în toate țările UE de la 1 ianuarie 2025
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Probleme Tehnice pentru un Avion Ryanair care S-a Întors la Otopeni după Decolare. Procedura de Urgență a fost Declanșată
MediaFlux
BANI EUROPENI pentru persoanele cu venituri mici. Cine poate lua
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?