Ninsoare şi viscol în mai multe zone din România. Drumuri şi porturi închise, circulaţie îngreunată, gospodării fără curent electric

Iarna şi-a intrat pe deplin in drepturi. Se circulă în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri naţionale şi judeţene. Zăpada a căzut necontenit. In judeţul Harghita, două drumuri naţionale au fost închise după ce, din cauza vântului, mai mulţi copaci au căzut la pământ. Viscolul s-a înteţit şi la Rânca. Vântul suflă cu peste 70 km/h. Şi circulaţia feroviară este afectată, mai multe trenuri fiind oprite pe traseu din cauza copacilor căzuţi pe calea ferată. De asemenea, au rămas fără energie electrică mii de locuinţe din judeţele Suceava, Neamţ şi Mureş.
Romania TV
29 oct. 2017, 10:07
Ninsoare şi viscol în mai multe zone din România. Drumuri şi porturi închise, circulaţie îngreunată, gospodării fără curent electric

UPDATE: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, pe DN1, în zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei (Sinaia, Buşteni, Azuga, Predeal) şi pe DN1A (Văleni, Cheia, Săcele) ninge uşor, carosabilul fiind pe alocuri acoperit cu un strat subţire de zăpadă, iar traficul la această oră este intens pe aceste tronsoane de drum. Recomandăm astfel conducătorilor auto să circule cu prudenţă sporită, să adapteze viteza la condiţiile de drum şi să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă.

UPDATE: Un copac a căzut peste linia ferată, între Predeal şi Timişu de Sus. Traficul feroviar este blocat

Circulaţia feroviară este oprită între Timişu de Sus (Braşov) şi Predeal, după ce un copac a căzut peste linia de cale ferată. Trei trenuri Regio sunt afectate.

Potrivit IGPR, în judeţul Braşov, un copac a căzut pe firul II la intrare în halta Timişul de Sus dinspre Predeal, pe Magistrala 300.

Întrucât firul I este închis pentru lucrări, circulaţia feroviară este oprită pe ambele sensuri de mers, fiind afectate trenurile Regio 3023, 15138 şi 14034, arată IGPR.

UPDATE: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, începând cu ora 7:15, porturile Constanţa Nord şi Constanţa Sud – Agigea au fost deschise. În continuare, din cauza vântului puternic, porturile Midia şi Mangalia rămân închise.

Vezi centralizarea drumurilor inchise AICI

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, luni dimineaţă, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, sunt închise 2 drumuri naţionale din judeţul Harghita, respectiv DN12C Gheorghieni – Lacu Roşu şi DN13B Praid – Joseni.

Tot din pricina condiţiilor meteo neprielnice, circulația rutieră pe DN 67C-Transalpina rămâne închisă pentru toate categoriile de autovehicule, între Rânca și Obârșia Lotrului, pe tronsonul kilometric 34+500 – 59+800. 

Totodată, din acelaşi motiv, DN7C (Transfăgărășan) a fost închis pe tronsonul Piscu Negru – Bâlea-Cascadă, între kilometrii 104 şi 130+800 (mai devreme decât data programată, 1 noiembrie).

De asemenea, din cauza vântului puternic, toate porturile de la Marea Neagră sunt închise.

Potrivit C.N.A.I.R., în perioada 16 octombrie 2017 – 15 noiembrie 2017, circulaţia rutieră pe DN76 este închisă pe tronsoanele kilometrice 0+650 – 0+690 şi 2+415 – 2+480, în scopul lucrărilor de realizare a viaductului autostrăzii A1 Lugoj – Deva. Circulaţia rutieră se va opri zilnic, timp de 30 minute, la interval de două ore. Conducătorii auto pot folosi următoarele rute alternative:

– DN 7 Arad – Deva – Simeria – Simeria Veche – autostrada A1;

– autostrada A1 – nod rutier Simeria – DN 7 Simeria – Deva – Săcămaş – Arad.

Pe DN73C, în județele Argeș şi Vâlcea, din cauza unor alunecări de teren, pe tronsonul Curtea de Argeş – Burluşi, între kilometrii 46 și 56, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 12,5 tone, iar pe tronsonul Burluşi – Piatra, între kilometrii 56 şi 61, nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Ruta ocolitoare pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 12,5 tone este DN73C Burluşi – DJ678A – DN7 Deduleşti. 

Până în data de 1 noiembrie 2017, în judeţul Bistriţa-Năsăud, pe DN17 Dej-Bistriţa, între kilometrii 6+650 şi 59+592, se desfăşoară lucrări de refacere a suprafeţei carosabile (straturi rutiere foarte subţiri), iar pe unele porţiuni (în funcţie de evoluţia lucrărilor) circulaţia se va desfăşura alternativ, cu ajutorul piloţilor de trafic. 

În județul Buzău, pe DN10 Buzău – Brașov, la kilometrul 86+300 de metri, în zona localităţii Siriu, din cauza surpării acostamentului pe o lungime de aproape 40 de metri, în urma cedării unui zid de sprijin, a fost impusă restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov. 

În județul Olt, DN64 Caracal-Drăgășani a fost închis, începând din data de 22 iunie 2017, pentru toate categoriile de autovehicule, pe tronsonul kilometric 34 – 40+915 metri, între localitățile Găneasa și Pleșoiu. Măsura a fost luată din cauza degradărilor apărute la podul de la kilometrul 35+900 de metri, situat peste Valea Negrișoara. Circulația rutieră se desfășoară pe ruta DN65, km 42+400, Găneasa – Salcia – DJ677 – Pleșoiu și retur. Variantele de circulație sunt semnalizate conform normelor rutiere în vigoare. 

În judeţul Suceava, din cauza unui pod avariat de o viitură, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricţionat pe DN17A, pe tronsonul Vatra Moldoviţei – Ciumârna, între kilometrii 23 şi 27. 

În judeţul Vâlcea, până în data de 15 noiembrie 2017, pe DN7, DN64, DN65C, DN67B şi DN74, se vor aplica marcaje rutiere, iar circulaţia se va desfăşura cu unele restricţii temporare (alternativ sau cu redirijare de pe o bandă pe alta) în dreptul utilajelor.


Douăsprezece localităţi din şase judeţe sunt afectate din cauza ninsorilor şi a viscolului, a anunţat, duminică seară, Ministerul Afacerilor Interne (MAI), precizând că în aceste zone este vorba fie despre probleme la alimentarea cu energie electrică, fie despre drumuri blocate, neexistând persoane în pericol.

Potrivit MAI, în judeţele de munte care se află sub atenţionare meteorologică, la înălţimi de peste 1.700 de metri, viscolul a fost puternic şi a dus la căderea de arbori pe anumite drumuri naţionale şi judeţene, ceea ce a afectat traficul rutier, însă nu sunt persoane în pericol şi nici nu au fost astfel de cazuri pe parcursul zilei.

Cinci segmente de drumuri, în special acolo unde din cauza căderilor de arbori nu se mai poate circula, au fost ]nchise. Se acţionează în toate aceste cazuri pentru tăierea şi degajarea copacilor şi pentru deszăpezirea drumului.

La această oră situaţia judeţelor cu probleme este următoarea, vezi centralizarea AICI

judeţul Alba – în Arieşeni, spre localitatea Vârtop, au căzut doi copaci pe partea carosabilă şi pe cablurile de curent electric.

judeţul Harghita – a fost închis un segment de drum între Lacul Roşu şi Gheorghieni (27 de km de pe DN12C) din cauza căderii de arbori. Tot în judeţul Harghita, din cauza viscolului, în localitatea Joseni a mai fost închis un segment pe DN13B care făcea legătura cu localitatea Praid.

judeţul Maramureş – între Cavnic şi Budeşti, DJ 184 rămâne închis cel puţin până luni dimineaţă.

judeţul Bihor – circulaţie rutieră pe un singur sens, în mod alternativ pe drumul judeţean, în zona localităţii Marghita.

judeţul Neamţ – în jurul orei 13.30 s-a închis circulaţia pe DN12C, între localitatea Bicaz Chei până în Gheorghieni.

judeţul Suceava – un drum judeţean închis pentru condiţii de drum nefavorabile, între Pojorâta şi Crucea.

Şoferii care în noaptea de duminică spre luni se vor afla în trafic sunt avertizaţi să se informeze care este starea drumurilor şi să respecte indicaţiile poliţiştilor. Cei care circulă în zonele unde a nins, obligatoriu vor trebui sa aibă anvelope de iarnă.

 

 

Mai mulţi copaci s-au prăbuşit pe calea ferată, duminică seară, fiind afectate opt trenuri de călători care sunt oprite în staţii de pe raza regionalelor Braşov şi Iaşi, în timp ce se intervine pentru îndepărtarea arborilor rupţi de rafalele puternice de vânt, potrivit CFR.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA anunţă că echipele de intervenţie acţionează pe intervalele de staţii Nădejdea – Livezi Ciuc şi Cozna – Grădiniţa pentru îndepărtarea unor copacilor căzuţi pe calea ferată. Copacii au fost rupţi de rafalele puternice de vânt, care au atins în aceste zone viteze de aproape 100 de kilometri la oră.

În prezent, şapte trenuri de călători – IR 1540, R 5208, R 2606, IR 1831, R 4206, IR 1834 şi R 5711 – sunt oprite în gările Siculeni, Grădiniţa şi Cozna, iar IR 1831 staţionează între Cozna şi Grădiniţa.

Potrivit news.ro, personalul feroviar intervine pentru tăierea şi îndepărtarea copacilor de pe calea feată şi remedierea deranjamentelor tehnice produse la liniile de contact, astfel încât trenurile să fie reînscrise în circulaţie în condiţii de siguranţă.


Drumuri închise din cauza viscolului. Peste 100 de familii, fără energie electrică, în Harghita

Circulaţia rutieră a fost blocată, duminică, pe DN 12C la ieşirea din localitatea Lacul Roşu către Gheorghieni, din judeţul Harghita, din cauza unor copaci căzuţi pe şosea, anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române. Din fericire, nu există victime sau pagube materiale.

Două echipaje ale Poliției Rutiere Harghita se află la ieșirea din Gheorgheni, respectiv în stațiunea Lacu Roșu, iar un alt echipaj de la IPJ Neamț este la limita dintre județele Harghita și Neamț. Oamenii legii opresc vehiculele aflate în trafic și le îndrumă pe rute alternative.

Șoferii pot opta pentru două variante: Gheorgheni-Toplița-Borsec-Poiana Largului-Bicaz sau Gheorgheni-Miercurea Ciuc-Lunca de Jos-Comănești-Bacău-Bicaz.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita a anunţat că începând cu ora 13.30 DN 13B, între Praid şi Joseni, în zona Pasului Bucin, a fost închis din cauza vântului puternic, iar două echipaje de la detaşamentele de pompieri Gheorgheni şi Odorheiu Secuiesc intervin pentru degajarea copacilor căzuţi pe şosea. 

Duminică dimineaţa, peste 100 de gospodării din localităţile harghitene Sicasau şi Liban au rămas fără energie electrică din cauza unui brad căzut pe liniile de tensiune. La faţa locului, echipaje ale distribuitorului de energie electrică intervin pentru remedierea defecţiunilor.

Pe A1 Sibiu- Deva, se circulă îngreunat din cauza vântului puternic, între kilometrii 238 şi 292( rafale de vânt între 55-70 km/h). 

În judeţul Suceava, pe DN 17, pe ultimul kilometru până la limita cu Bistriţa-Năsăud, ninge abundent şi s-a depus zăpadă pe carosabil, în timp ce DJ 175B TransRarău a fost închis până la ameliorarea vremii, potrivit news.ro.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, pe parcursul zilei de duminică au fost mai multe situaţii în care porţiuni de drumuri naţionale sau artere judeţene au fost blocate de copacii căzuţi pe carosabil, însă acestea au fost rezolvate. Astfel de probleme au fost în localităţile Iacobeni, Colacu, Pojorâta, Crucea, Cârlibaba, Paltin, Câmpulung Moldovenesc, zona Izvorul Alb.

De asemenea, din cauza viscolului în judeţul Suceava sunt probleme în alimentarea cu energie electrică, iar la această oră se lucrează pentru remedierea defecţiunilor şi avariilor. Astfel, peste 4.600 de consumatori erau nealimentaţi cu energie electrică duminică după-amiază, două linii electrice fiind nealimentate în întregime şi alte patru parţial, potrivit datelor ISU Suceava. Localităţile afectate în totalitate sunt: Dorna Arini, Botuş, Colacu, Delniţa, Fundu Moldovei, Pojorâta, Valea Putnei şi Cârlibaba. De asemenea, Ostra, Gura Humorului şi Iacobeni sunt afectate parţial.

 

Vă reamintim că la această oră este in vigoare o avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol pentru zonele montane şi o avertizare cod galben de temperaturi scăzute şi vânt intens pentru restul ţării. 

COD GALBEN

În perioada 29 octombrie, ora 10:00 – 30 octombrie, ora 23:00, intensitatea vântului va fi în creștere în toate regiunile, cu viteze la rafală în general între 55 și 70 km/h și local 75…85 km/h.

Valorile termice vor scădea în toată țara, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzației de rece.
În regiunile din vestul, centrul și nordul țării pe arii extinse vor fi ploi moderate cantitativ, iar din noaptea de duminică spre luni (29/30 octombrie) în Maramureș, Transilvania și zona deluroasă a Crișanei și a Moldovei se vor semnala precipitații mixte.

 

COD PORTOCALIU, valabil din 29 octombrie, ora 10:00 – 30 octombrie, ora 23:00.

Duminică (29 octombrie) și luni (30 octombrie), în zonele montane vântul va sufla tare, rafalele vor depăși 80…90 km/h, iar pe creste 100…120 km/h. Va ninge viscolit, vizibilitatea va scădea temporar sub 50 m și se va depune strat consistent de zăpadă.

DailyBusiness
Un nou concediu pentru această categorie de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Spynews
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Bzi.ro
Oana Roman, de urgență la spital! Imaginea cu care și-a îngrijorat fanii
Fanatik.ro
Planta care nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun. Se spune că aduce energia pozitivă în familie, dar și prosperitatea
Capital.ro
Elena Udrea n-a mai rezistat. Anunț chiar din spatele gratiilor: Adio, dar rămân cu tine...
Playtech.ro
Partea mașinii de spălat pe care sigur nu ai curățat-o niciodată, dar e plină de mucegai. Aici se strânge cea mai multă mizerie
DailyBusiness
Pensii 2025. Vești proaste pentru milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie
Adevarul
Asalturi neobișnuite în jurul Pokrovsk. De ce folosesc rușii mașini civile
wowbiz.ro
Ce s-a aflat despre tânărul care a lovit-o mortal pe Beatrice, polițista de 23 de ani care mai avea doar 5 kilometri până ajungea acasă?! Nu el ar fi trebuit să fie la volanul mașinii în noaptea tragediei
Spynews
Ce aduce noroc la bani în noul an. 5 lucruri pe care să le faci de Revelion
Spynews
Soțul franțuzoaicei Gisele Pelicot, condamnat la 20 de ani de închisoare! A fost găsit vinovat pentru toate acuzațiile
Evz.ro
Gabriela Oțil, de la spital, la bal. Unde a mers să se relaxeze
Ego.ro
EA este una dintre cele mai importante femei din politica românească! O recunoști?
Prosport.ro
FOTO. Blonda i-a pus pe toți pe jar și a ajuns la peste 800.000 de fani pe Instagram
kanald.ro
38 de persoane au murit după ce un autocar a fost lovit de un camion! Unde s-a produs cel mai grav accident din ultimii 17 ani
Cancan.ro
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
A murit un nume uriaș al României: A fost un vârf al generației sale. Drum lin, maestre!
StirileBZI
Veste bună pentru șoferii români! Plafonarea tarifelor RCA, extinsă până la 31 martie 2025!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
stirilekanald.ro
El este André, băiețelul de 9 ani ucis în atentatul din târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania. Mesajul sfâșietor al mamei sale
substantial.ro
Volkswagen va reduce bonusurile managerilor și salariile vor scădea cu 10% în următorii doi ani
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Trupele speciale germane au trăit ”șocul vieții”: românul și portbagajul misterios