Sâmbătă vremea se va rãci în cea mai mare parte a ţãrii, iar cerul va fi temporar noros. O nouă pătrundere de aer rece face ca vremea sa intre într-un proces de răcire, dar valorile termice se menţin peste cele specifice ultimii decade a lunii ianuarie. Maximele termice se vor situa între minus 2 şi 7 grade. În est şi sud-est local vor predomina ploile si lapoviţa, în schimb, în zona montanã, în Maramureş şi Transilvania, vor fi ninsori, mai ales în primele ore.
Vântul, la munte mai ales, va atinge şi 80-90 km/h, viscolind şi spulberând zãpada.
În Transilvania, mai ales în primele ore, norii sunt mai consistenţi şi în special în est şi sud-est ninge. În a doua parte a zilei, ninsorile se vor diminua treptat şi se vor restrânge ca arie. Temperaturile vor avea valori de la minus 2 grade în depresiunile intramontane din estul zonei, până în jur de 2 grade în sud-vestul regiunii, unde apare soarele pentru cateva ore.
Şi în nord-vestul teritoriului norii sunt adunaţi pe cer în cea mai mare parte a zilei şi mai ales dimineaţa, cu precădere în Maramureş, mai ninge. Vor fi cel mult 2 grade în termometre în nordul Crişanei, unde se văd şi câteva raze de soare.
În jumătatea sudică a Crişanei şi în Banat cerul este parţial noros, nu sunt şanse de precipitaţii, iar valorile termice sunt destul de generoase pentru data din calendar, mergând până la 4 grade la Timişoara.
În Oltenia, vântul este destul de sprinten şi lasă cerul fără nori, astfel că, soarele este cuvântul de ordine în cea mai mare parte a zilei. În aceste condiţii şi mercurul din termometre urcă destul de mult, cu până la 4 grade mai mult decât în mod firesc la acestă dată.
În Muntenia, cerul rămâne înnorat şi local sunt precipitaţii, mai ales sub formă de ploaie şi lapoviţă, cu precădere în prima parte a zilei. Temperaturile mai scad puţin, dar sunt încă destul de ridicate: până la 5 grade la Giurgiu.
În sud-est nu sunt şanse de soare mâine şi în mare parte din zi cad precipitaţii – ploi şi lapoviţe, iar temperaturile merg până la 4 grade la Constanţa.
În Moldova, cerul este înnorat, cad precipitaţii amestecate, iar în nordul zonei, în a doua parte a zilei iese şi soarele. Temperaturile sunt modeste: 1 grad la Suceava şi nu mai mult de 3 la Vaslui.
Vremea este rece şi în Bucureşti, sâmbătă. La amiază, maxima nu va depăşi 3-4 grade. Cerul va fi destul de înnorat şi, în special în prima jumătate a zilei plouă.
Şoferii vor trebui să fie atenţi, pentru că se va forma polei.
Duminică, sunt nori pe cer în vestul, centrul şi nordul ţãrii şi cad precipitaţii pe arii relativ extinse.
La munte, în Maramureş, estul Transilvaniei şi nordul Moldovei predomină ninsorile, iar în rest vor fi mai ales ploi şi lapoviţã. În sud şi sud-est înnorãrile vor fi temporare, iar ploile sunt posibile doar izolat. Vântul se intensificã la munte, viscolind sau spulberând zãpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 2 şi 9 grade, valori mai ridicate cu până la 6 grade faţă de cele normale în această perioadă.
În Bucureşti, dumincă, norii împart cerul cu soarele, şi e puţin probabil să plouă. La amiază se vor înregistra în jur de 5 grade, valoare mai ridicată cu aproximativ 3 grade faţă de ceea ce ar fi trebuit să fie la această dată.
Luni, alternează intervalele cu nori şi soare. În nordul şi centrul ţãrii pe arii restrânse cad precipitaţii mixte, iar în celelalte regiuni izolat plouă. E foarte probabil să se formeze polei.
În zona montanã predomină ninsorile şi vântul suflă cu putere dar, îl simţim în toate regiunile. Dată fiind o nouă pătrundere a unei mase de aer mai cald, temperaturile mai câştigă câteva grade faţă de duminică şi se vor situa între 1 şi 11 grade.
În Capitală, luni, va fi înnorat, în special în prima parte a zilei când este posibil ca trecător să plouă slab. După-amiază zărim şi soarele. Vântul îşi face simţită prezenţa, iar la amiază se vor înregistra 7-8 grade, valoare cu mult mai ridicată decât ar fi normal spre sfârşitul lunii ianuarie.
Presiunea atmosferică însă este în creştere de la o valoare destul de mică, de la numai 752 milimetri coloană de mercur, faţă de cea de 760 – considerată confortabilă.