Cerul a fost mai mult noros și a nins pe arii relativ extinse. În Carpații Meridionali și de Curbură, ninsorile au fost mai abundente, iar stratul de zăpadă proaspătă a depășit pe alocuri 20-25 cm. În următoarele zile, vremea va fi în general închisă și va continua să ningă în majoritatea masivelor. Vântul va prezenta intensificări de 60-70 km/h în zona înaltă din majoritatea masivelor, viscolind și spulberând temporar zăpada. Va continua să se depună strat de zăpadă proaspătă, mai însemnat în Carpații Meridionali și de Curbură pe versanții nordici, unde va depăși 20-25 cm și în Carpații Orientali, în special pe versanții nordici, nord-estici și estici, unde va depăși pe alocuri 10-15 cm.
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, traficul rutier se desfășoară îngreunat pe mai multe artere rutiere din județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Covasna, Vrancea, Buzău, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Sibiu, Vâlcea, Gorj și Hunedoara, din cauza viscolului și a stratului de zăpadă depus pe suprafața de rulare, vizibilitatea fiind redusă din cauza condițiilor meteorologice.
Pe autostrada A2 București – Constanța, pe tronsonul kilometric 10 (București) – 35 (Fundulea) plouă, carosabilul fiind umed, iar între localitatea Fundulea și județul Constanța, dar și pe autostrada A4 Ovidiu – Agigea, sunt precipitații mixte, carosabilul fiind umed, fără depuneri de zăpadă pe partea carosabilă (temperaturi pozitive).
În județul Vaslui, autoturismul si-a reluat deplasarea pe drumul comunal din localitatea Valea Plopii, iar tirul care nu mai putea înainta din cauza viscolului puternic și a stării carosabilului, și-a continuat deplasarea fără alte probleme.
Se acționează cu material antiderapant, iar echipajele de poliție rutieră sunt prezente pentru a preveni producera unor evenimente nedorite.
Conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu mare atenţie şi cu viteză redusă, să folosească luminile de întâlnire şi fiecare manevră să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru a putea evita producerea de accidente rutiere.
COD ROŞU DE AVALANSĂ
În Munţii Făgăraş se vor depune în medie 15-20 cm de zăpadă proaspătă iar vântul puternic de la peste 1800 m va crea noi plăci de vânt. Principalele riscuri sunt reprezentate de instabilitatea stratului de zăpadă proaspătă, de tip pulver care în locurile adăpostite are dimensiuni considerabile și de plăcile de vânt ce se vor forma în special pe versanții cu orientare nord-vestică, nordică și nord-estică. Declanșarea avalanșelor este probabilă chiar și la supraîncărcări slabe, iar în zonele adăpostite, cu acumulări mai mari, pot antrena un volum însemnat de zăpadă.
La peste 1800 m, stratul instabil de zăpadă proaspătă, de tip pulver, măsoară pe alocuri 25-30 cm. Este depus peste cruste de gheață și stratul vechi, în general consolidat care măsoară cca. 70 de cm. În zonele adăpostite, zăpada transportată va continua să formeze depozite însemnate, înălțimea troienelor putând depăși 2 metri.
În Munţii Bucegi se vor depune în medie 15-20 cm de zăpadă proaspătă iar vântul puternic de la peste 1800 m va crea noi plăci de vânt. Principalele riscuri sunt reprezentate de instabilitatea stratului de zăpadă proaspătă, de tip pulver care în locurile adăpostite are dimensiuni însemnate și de plăcile de vânt ce se vor forma în special pe versanții cu orientare nord-vestică, nordică și nord-estică. Avalanșe pot fi declanșate chiar și la supraîncărcări mici, iar în zonele adăpostite, cu acumulări mai mari, pot antrena un volum însemnat de zăpadă.
La peste 1800 m, stratul instabil de zăpadă proaspătă, de tip pulver, măsoară pe alocuri peste 20 cm. Este depus peste cruste de gheață și stratul vechi, de aproximativ 15-20 cm. În zonele adăpostite, zăpada transportată va continua să formeze depozite însemnate.