Probleme pe mai multe drumuri din țară din cauza zăpezii. Drumarii au intervenit de urgență cu mai multe utilaje și au împrăștiat material antiderapant.
Toate drumurile naţionale din judeţul Suceava sunt deschise traficului rutier, dar se circulă în condiţii de iarnă. Pe toate sectoarele de drum naţional din administrarea Secţiei de Drumuri Naţionale (SDN) Suceava s-a acţionat pe parcursul nopţii şi se acţionează în continuare cu 36 de utilaje ale prestatorului de servicii, dintre care 26 utilaje multifuncţionale cu lamă şi răspânditor ATB, nouă UNIMOG şi un autogreder, precum şi cele proprii – cinci UNIMOG şi un ATB, fiind răspândite circa 650 de tone de sare.
Citeşte şi: Prognoza meteo. Cum va fi vremea în primele zile ale noului an 2022. Temperaturi peste limita normală
Pe căile de circulaţie rutiere administrate de SDN Câmpulung Moldovenesc circulaţia este asigurată, de asemenea, în condiţii de iarnă şi s-a intervenit pe parcursul nopţii.
Pe DN 17, limita cu judeţul Bistriţa-Năsăud până la Păltinoasa, carosabilul este umed, au acţionat 17 utilaje, s-au consumat 71 de tone de sare şi 10 tone de nisip.
Pe DN 17A carosabilul este umed, ninge slab, au acţionat patru utilaje, s-au consumat 43 de tone de sare şi o tonă de nisip.
Pe DN 17B carosabilul este umed, ninge slab, au acţionat patru utilaje şi s-au consumat 18 tone de sare şi 12 tone de nisip.
Pe DN 2E carosabilul este umed, au acţionat trei utilaje şi s-au consumat 23 de tone de sare, iar pe DN 18 carosabilul este cu zăpadă frământată de 0 – 1 cm, ninge, au acţionat trei autoutilaje şi s-au consumat 24 de tone de sare.
Citeşte şi: COD RUTIER 2022. Vin noi amenzi, şoferii vor fi monitorizaţi cu sisteme Big Brother. Amenda vine prin e-mail
Se circulă însă în condiții de iarnă pe mai multe artere rutiere din județele Botoșani, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș și Vaslui.
Ceața reduce vizibilitatea în trafic la sub 200 metri și, izolat, sub 50 de metri, pe mai multe drumuri din județele Caraș-Severin, Ilfov, Gorj, Dâmbovița, Harghita, Prahova, Sălaj și Vâlcea.
Pe arterele rutiere principale – autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești, se circulă în condiții normale, pe un carosabil umed, cu vizibilitate bună.
Tot din cauza vremii de iarnă, mai multe trenuri care urmau să ajungă la București au staționat pe drum ori au mers foarte încet, înregistrând întârzieri de sute de minute.
Cea mai mare întârziere a avut un tren care venea de la Galaţi şi unul de la Braşov, după ce un copac a căzut pe calea ferată în zona Comarnic.
Peste o suta cincizeci de calatori din trenul Galati-Bucuresti au asteptat mai bine de cinci ore pentru a ajunge in Capitala.
Trenul a avut o intarziere de peste cinci ore din cauza unui marfar aflat pe linia CFR a carui locomotiva s-a defectat din cauza ghetii de pe firele electrice. La plecarea din Galati, la ora 17:50, nimeni nu banuia ca trenul va ajunge in Capitala, la ora 2:55.
Călătorii din trenul Brașov-București au stat blocați peste două ori din cauza vremii rele.
„În cursul dimineții de 28 decembrie 2021, vremea nefavorabilă a generat căderi de vegetație pe locomoitiva trenului R 4504 care staționează de la ora 5:30 între stațiile Izvorul Mureș și Izvorul Olt. Organele de intervenție CFR SA au intervenit la acoperișul locomotivei, iar în prezent se lucreză la verificarea liniei de contact. Se estimează că trenurile R 4504 și R 4503 își vor relua circulația în cel mai scurt timp. CFR Călători a acordat asistență călătorilor din trenuri informându-i permanent de situația creată și în prezent în trenul R 4504 se mai găsesc 7 călători”, a transmis CFR Călători.