Meteorologii estimează că, începând cu data de 22 ianuarie, probabilitatea de apariție a precipitațiilor sub formă de ploaie, lapoviță sau ninsoare va fi mai mare.
La munte, probabilitatea de precipitații, predominant sub formă de ninsoare, va fi mai ridicată între 22 și 27 ianuarie, iar în zilele de 23 și 24 ianuarie izolat pot fi cantități mai însemnate. Valorile temperaturilor maxime vor avea o medie cuprinsă între două și 4 grade până pe 23 ianuarie, iar apoi temperaturile vor scădea, urmând să fie cuprinse între zero și minus două grade Celsius.
În Muntenia vor fi, temporar, precipitații mixte şi condiții de polei. Temperaturile maxime mediate pe regiune se vor situa între 5 și 9 grade. Media minimelor termice va crește până la aproximativ două grade Celsius, în intervalul 22-24 ianuarie, iar în nopțile ceva mai reci care vor urma începând din 28 ianuarie, această medie va coborî spre minus două grade Celsius.
În Oltenia, în zilele următoare vor apărea precipitaţii mixte, pe spații relativ extinse, şi vor fi și condiții de polei. Temperaturile maxime se vor situa în jurul a 5 grade, pe 24 și 25 ianuarie, iar apoi se vor menține între 4 și 6 grade, în medie regională.
În Banat vor fi precipitații mixte, dar în general slabe. Vineri temperaturile vor fi mai scăzute, dar în zilele următoare regimul termic va deveni ușor mai ridicat decât cel obișnuit în ultima decadă a lunii ianuarie, cu temperaturi diurne în jurul mediei de 5 grade.
În Crişana precipitațiile, în general slabe, vor fi sub formă de ploaie, dar și de lapoviță sau ninsoare, condiţiile urmând să se menţină zilnic, până la sfârșitul intervalului. Regimul termic diurn va fi ușor mai ridicat decât cel obișnuit în ultima decadă a lunii ianuarie
În Maramureş, între 22 și 25 ianuarie și temporar până pe 1 februarie, se vor semnala și lapovițe sau ninsori, care vor favoriza pe arii restrânse formarea poleiului. Vineri şi sâmbătă va fi, totuşi, cald, maximele urmând să ajungă la 9 grade Celsius, iar între 24 ianuarie și 1 februarie, regimul termic diurn va fi ceva mai modest, cu medii de până la 3 grade.
În Transilvania, între 22 ianuarie și 28 ianuarie, vor fi precipitații mixte, care pe arii restrânse pot fi moderate cantitativ în 23, 24 și 27 ianuarie. De asemenea, vor fi condiții de polei.
În Moldova, vor cădea precipitații mixte, dar în general slabe. Izolat se va semnala polei. Între 24 ianuarie și 1 februarie, deși vremea se va răci, regimul termic va fi ceva mai ridicat decât cel obișnuit în această perioadă. Media temperaturilor maxime va rămâne apropiată de două grade Celsius, iar aceea a temperaturilor minime va coborî sub zero grade pe 25 ianuarie și va fi în jurul a minus două grade, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni.
În Dobrogea, în zilele următoare vor cădea ploi slabe sau burnițe, iar în aceste condiții se poate produce și ceață.