Noaptea Cercetătorilor: Piaţa Universităţii se transformă pentru o seară într-un fascinant laborator de ştiinţă

Cercetătorii aduc știința în stradă la cea de a zecea ediție a Nopții Cercetătorilor Europeni, vineri, începând cu ora 17,00, în București și alte 16 orașe din România, ingineri, exploratori și inventatori așteptându-i la eveniment pe pasionații de știință de toate vârstele.
Iulian Tudor
27 sept. 2017, 11:31
Noaptea Cercetătorilor: Piaţa Universităţii se transformă pentru o seară într-un fascinant laborator de ştiinţă

În cadrul evenimentului, desfășurat în centrele orașelor, vor fi pregătite pentru copii jocuri educative, ce le vor stimula creativitatea și le vor cataliza curiozitatea și dorința de a învăța lucruri noi, potrivit unui comunicat. Adulții nu vor fi nici ei neglijați și sunt așteptați să participe la dezbateri și discuții pe teme științifice, iar pentru cei mai îndrăzneți sunt pregătite întâlniri cu cercetătorii care le vor da răspunsuri la cele mai încuietoare întrebări.

Bucureștiul va găzdui evenimentul în Piața Universității, unde vor fi prezentate rezultatele muncii elevilor din cadrul proiectului „5 științe”, la standuri vizitatorii vor putea testa generatorul cu pedale și bobina Tesla cântătoare sau vor putea gusta din fructele exotice obținute în urma cercetării.

La Alba Iulia, chiar în interiorul Cetății Alba Carolina vor fi prezentate ultimele descoperiri ale cercetătorilor locali și se vor organiza ateliere de meșteșuguri antice.

Vizitatorii din Arad vor fi surprinși de cum Centrul Comercial Atrium se va transforma într-un laborator științific multidisciplinar.

Publicul ce va fi prezent în Bacău, la Universitatea „Vasile Alecsandri”, va avea ocazia să descopere ultimele invenții din domeniul IT și să admire spectacolul realizat de drone.

Observatorul Astronomic „Vasile Pârvan” va fi gazda evenimentului din Bârlad. Vizitatorii vor putea afla cu ce instrumente lucrează cercetătorii din domeniul astrofizicii.

La Brașov spectacolul științei se va desfășura la Colegiul Național „Andrei Șaguna”, unde elevii vor captiva atenția publicului cu cele mai inedite invenții și descoperiri.

Centrul comercial VIVO! din Constanța va fi locul de ancorare a unui vehicul subacvatic telecomandat, dar și al multor altor ateliere interactive.

În Cugir vizitatorii sunt așteptați la Colegiul Tehnic „I. D. Lăzărescu” să urmărească noutățile din industria mecanică contemporană și operarea pe mașini cu comandă numerică.

Deva găzduiește evenimentul la Colegiul Național „Decebal”, unde publicul va avea ocazia să participe la ateliere cu roboți, jucării și construcții electronice deosebite și modelism auto și drone.

La Galați, Campusul științei așteaptă toți curioșii să testeze imprimanta 3D și aplicațiile de mecatronică sau robotică.

Facultatea de Inginerie din Hunedoara dă ocazia publicului să îl cunoască pe pilotul Marcel Marian și să afle ce inovație românească se ascunde sub capota mașinii lui de curse.

În Oradea, vizitatorii vor fi introduși în fascinanta lume a cercetătorilor de la Universitatea din oraș.

Muzeul Județean de Științele Naturii din Ploiești va fi locul unde minunățiile naturii se vor împleti cu știința pentru a surprinde vizitatorii.

Pe esplanada Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava publicul va afla ce sport a luat naștere în urma muncii cercetătorilor.

Tulcea va găzdui Noaptea Cercetătorilor la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării, unde participanții vor fi introduși în fascinanta lume a Deltei.

La Zalău evenimentul va începe pe 28 septembrie la Muzeul de artă „Ioan Sima” și va continua vineri atât la muzeu cât și pe Platoul Central Zalău.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Este cea mai veche rugăciune către Maica Domnului. Se spune că face miracole dacă o rostești zilnic. Sunt doar câteva cuvinte
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
Cele mai MARI MAJORĂRI de PENSII! Daniel BACIU, anunț privind RECALCULAREA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'