Gabriel Oprea, AUDIAT la Parchet în dosarul morţii poliţistului: „Nu am încălcat legea” VIDEO

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a fost audiat, miercuri, la Parchetul Tribunalului Bucureşti, în dosarul în care se fac cercetări pentru ucidere din culpă în cazul poliţistului Bogdan Gigină. Vicepremierul a declarat, după audieri, că, la momentul accidentului, era "în timpul serviciului", se întorcea "de la o instituţie a statului român" şi că, în întreaga sa activitate, nu a încălcat niciodată legea.
Romania TV
28 oct. 2015, 09:43
Gabriel Oprea, AUDIAT la Parchet în dosarul morţii poliţistului:

UPDATE 18.15 Gabriel Oprea a ieşit de la Parchetul Tribunalului Bucureşti, unde a fost chemat la audieri. Oficialul a declarat că nu a încălcat niciodată legea.

Am raspuns la toate intrebarile puse de procurori. Eram in timpul serviciului, imi faceam datoria. Ma intorceam de la o institutie a statului roman.

Nu am voie sa spun mai mult decat am declarat pana acum. Nu am avut nimic mai mult decat toti ceilalti ministri de interne. Nu am avut nicio zi de concediu, am muncit intr-un context greu de securitate.

Am avut mai multe deplasari, se stiu la Parchet, totul pentru a-mi face datoria.

Ori de cate ori vom fi chemati la Parchet, vom veni pentru declaratii, am trimis toate documentele. In toata activitatea de ministru si vicepremier nu am incalcat legea, a spus Oprea.

UPDATE 17.00 Gabriel Oprea s-a prezentat miercuri la Parchet pentru a fi audiat în calitate „de martor” în dosarul morţii poliştistului Bogdan Gigină.

„M-am prezentat la Parchet în calitate de martor. Voi raspunde la toate intrebarile procurorilor. Când ma intorc, stăm de vorbă” a spus Oprea, refuzand insa sa raspunda la intrebarea ziaristilor despre urgenta ce a justificat coloana oficiala.

Datele anchetei deschise de procurori in cazul mortii politistului Bogdan Gigina, care deschidea coloana oficiala a vicepremierului Gabriel Oprea, releva pana in acest moment ca demnitarul ar fi avut o intalnire la SRI si se indrepta spre casa in momentul accidentului, scrie Adevarul.ro.

Ministrul de Interne Gabriel Oprea se indrepta spre casa in seara in care politistul Bogdan Gigina a murit, dupa ce participase la o intalnire ce a avut loc la sediul SRI din strada Jandarmeriei (zona Baneasa).

___________________________________________________

După ce marţi au fost chemaţi la audieri şoferul şi aghiotantul ministrului de Interne Gabriel Oprea, miercuri sunt aşteptaţi la Parchet şi alţi martori care au văzut accidentul.

Gabriel Oprea s-ar număra şi el printre cei citaţi ca martori în acest dosar şi, potrivit unor surse judiciare ar fost chemat la audieri miercuri. Gabriel Oprea a declarat de mai multe ori că va pune la dispoziţia anchetatorilor toate informaţiile pe care le are despre acest accident.

Ministerul Afacerilor Interne a trimis la Parchet un raport în legătură cu accidentul în care un poliţist din coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea a murit. Documentul conţine componenţa coloanei oficiale, dar nu şi traseul de deplasare al acesteia. Toţi cei care au făcut parte din coloana oficială a lui Gabriel Oprea vor fi chemaţi la audieri.

Consilierul personal al lui Gabriel Oprea şi şoferul care conducea maşina vicepremierului în seara accidentului în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină s-au prezentat, marţi, la audieri, la Parchetul Tribunalului Bucureşti. 

Potrivit unor surse judiciare, Gabriel Oprea urmează să fie chemat şi el în această săptămână la audieri la Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Citeşte şi: Oprea, noi explicaţii despre tragedia poliţistului: Eram la servici. Am fost la instituţii ale statului român

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a deschis un dosar penal în cazul decesului polițistului Bogdan Gigină, sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă, scrie Agerpres.

Până în prezent, procurorii au audiat persoane care aveau cunoștință despre împrejurările concrete în care s-a produs incidentul, respectiv polițiștii din coloană și cei aflați în intersecție, muncitorii care efectuau lucrările de reparații, precum și alți martori oculari aflați în zonă.

Totodată, au fost solicitate Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General al Poliției Române și Direcției Generale de Poliție a Municipiului București actele normative interne care reglementează cadrul general de constituire a coloanelor oficiale, actele interne emise cu privire la coloana oficială din care făcea parte lucrătorul de poliție decedat, precum și date cu privire la componența coloanei la momentul incidentului.

A fost solicitată, de asemenea, documentația privind efectuarea lucrărilor de reparație de la locul producerii evenimentului (actele de autorizare, contractele încheiate, procedurile de executare a lucrării, inclusiv elementele de semnalizare și siguranță specifice).

Polițistul Bogdan Gigină a decedat după ce, în seara zilei de 20 octombrie, a fost implicat într-un accident la intersecția Calea Plevnei cu bd. Știrbei Vodă.

Poliția Capitalei a anunțat ulterior că polițistul se afla în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea.

„Polițistul Bogdan Cosmin Gigină se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu specifice poliției rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil și fix de fluidizare a traficului rutier în București, asigurând deplasarea în siguranță a coloanei oficiale, precum și a celorlalți participanți la trafic”, a precizat Poliția Capitalei.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Se interzic mașini în România. Apare o nouă taxă auto în orașe. Amendă 500 lei/zi, dacă ignori
Playtech.ro
Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi făcut avansuri studentelor, în timp ce era profesor și decan la SNSPA. Poliția a început o anchetă
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Românii, mai săraci din toamnă. Vestea care le pune capac
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Comandant al grupului Wagner ucis în Mali în timpul unui atac al rebelilor
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!