La o lună de la accidentul rutier în care Raisa și-a pierdut viața, procurorul a dispus identificarea și audierea martorului-cheie, o şoferiţă care a surprins tragicul eveniment cu camera de bord, precum și ridicarea înregistrărilor video. Doar că, surpriză. Femeia ar fi spus că nu mai are acea înregistrare, că a șters imaginile de pe camera de bord pentru că „ocupa prea mult spaţiu”.
„Audierea a fost un fiasco. Martora era interesată ca date despre ea să nu ajungă să fie cunoscute, nicidecum să să soluţioneze cauza pentru care era chemată. Informaţiile de zilele trecute par a fi reale în semnul în care nu că le-ar fi şters – sau poate că le-a şters în mod voit, nu ştiu – dar s-au suprapus imaginile de pe camera de bord aşa că singurele date pe care le mai avem au rămas la mine în telefon, respectiv o captură în care se vede Marina accidetată pe partea dreaptă a şoselei. Este singura imagine care a mai rămas conservată de la locul accidentului. Din declaraţie reiese faptul că era în spatele poliţistului, că ar mai fi fost şi alte maşini, una a făcut stânga, s-au îndepărtat de la locul accidentului. Era singura maşină din spatele poliţistului, erau probabil nişte imagini importante.
De la bun început de când a venit martorul acesta ne-am certat (…) noi comunicasem înainte şi am ajuns la această audiere tocmai pentru că martorul nu a vrut să pună la dispoziţie filmările. Filmările s-ar putea să fie compromise, să nu mai existe. (…) Se face un proces verbal şi se va ridica înregistrarea dacă mai există”, a declarat avocatul Adrian Cuculis la România TV.
Poliţistul a ucis-o pe Raisa pe o trecere de pietoni din Bucureşti va fi supus unui test poligraf. Avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă familia Raisei, fetiţa care a murit în accidentul provocat de un poliţist pe o stradă din sectorul 1 al Capitalei, a anunţat că procurorul i-a admis cererea de administrare a testului cu poligraful pentru poliţist.
Autospeciala de Poliţie care a spulberat-o pe fetiţa de 11 ani va fi analizată de specialişti, iar la expertiză va fi prezent şi agentul care se afla la volan. Procedura ar trebui să fie gata în două luni. În urma verificărilor, se va stabili inclusiv cu ce viteză circula poliţistul în momentul în care produs accidentul.
În prezent, poliţistul este cercetat pentru omor din culpă, fiind plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.